Renáta vysvětlí, proč utekla od večeře. Nezvaný Aleš se u stolu stejně objeví

Papírový Aleš - Prostřeno! S28 (5)

Páteční večer patří v souboji o nejlepší menu hostitelce Renátě. Máma pěti dětí své hosty překvapí tím, jak bude doma mít naklizeno a jak se bude umět otáčet v kuchyni. Jenomže večeře bude ve znamení oplátek a divné nálady. Eva najde v jídle vlas a René nebude téměř vůbec jíst.

Kuchařská soutěž z Libereckého kraje se v pátek přesune k největší kritičce a taktičce týdne Renátě. Kvůli její účasti v jiném televizním pořadu ji soupeři odsoudili jako vymetačku soutěží, která potřebuje peníze. Po včerejší hádce by k ní nejraději nešel na večeři nikdo. Čtyřicetiletá maminka pěti dětí na mateřské připraví jarní vaječné pohoštění, hovězí polévku s vaječnou jíškou, vepřovou panenku s bramborovou kaší a čokoládový sen do skleničky s malinami. Renáta včera odmítla pozvat Aleše, se kterým si nepadla do oka. Opravdu nedorazí?

Hosty Renáta přivítá s dobrou náladou a je na ně milá. Neobvykle posadí Reného do čela. Jako poslední dorazí Jakub a není sám. Nese v ruce kartonového panáka s Alešovou tváří. Renáta dovolí, že může papírový Aleš sedět v křesle vedle ní. „Určitě jsem ráda, že přišel jen papírový, protože my si pak s manželem zahrajeme šipky,“ vtipkuje Renáta. Jako předkrm servíruje vajíčka s údajně domácí bagetou, kterou prý pekla den předem. Vypadá však jako kupovaná. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce Primy, Eva nejde na talíři chloupek a jídlo pro ni končí. René odmítá cokoli pozřít, protože je mu špatně. Dá si jen trochu polévky a místo hlavního chodu si poručí salátek. Takhle si svoji účast v Prostřeno! hostitelka zřejmě nepředstavovala.

Podívejte se na video, ve kterém Renáta prozradí něco o své smutné minulosti:

Bojové umění použila v běžném životě

Soupeři budou z večera u Renáty rozpačití. Jakub se pokusí přimluvit za Aleše, aby se mohl zúčastnit alespoň závěrečného zvedání pokliček. O tom ale hostitelka nebude chtít ani slyšet. Evě je to líto. Aleše si oblíbila a míní, že si naděje na výhru zkazila Renáta sama svým chováním. Když se pak soupeřům přizná, že bodovala málo, protože chce jet na dovolenou, nikoho tím nepřekvapí. Svěří se také, že má raději zvířata než lidi. Proč tomu tak je?

Neměla šťastné dětství, potýkala se s šikanou, a proto se naučila bojové umění aikido. To se ovšem neslučuje s její výbušnou povahou. „Dneska, když mi někdo řekne něco špatného, jsem schopná ne zabíjet, ale jsem hlava, která radši odejde od stolu, než aby praštila,“ rozpovídá se Renáta. Jakub začne spekulovat, jestli by proti ní měl Aleš v případném souboji šanci. Renáta odvětí, že by se musela nechat praštit, protože je v podmínce. „Někde se asi prala, nebo se bránila, že někoho napadla. To mi vyrazilo dech,“ popisuje Eva. Celý konflikt mezi Renátou a Alešem mohl tedy dopadnout ještě mnohem hůř.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 22. 5. 2024

Kdyby byl každý den jako dnes, život by byl ráj, Berani. Je to pro vás potenciálně nádherné období. Možná najdete odpovědi na problémy, které vás trápí už několik týdnů. Při všech rozhovorech mějte uši otevřené. Mohli byste narazit na dílo, na které jste dlouho čekali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.