Prostřeno! se vrací s premiérovými díly. Už 28. 8. v podvečer na FTV Prima

Zmatené přivítání - Prostřeno! S28

Na televizní obrazovky se vrací 28. srpna v 17:50 s premiérovými díly oblíbené Prostřeno! Po letní pauze se diváci mohou těšit na další dávku původních receptů, intrik, napětí, ale také šmejdění.

Prostřeno! je stálicí televizní zábavy již 13. rokem. V čem spočívá jeho úspěch? Nejen v tom, že pořady o vaření pravidelně vedou žebříčky sledovanosti, ale také v tom, že Prostřeno! je zkrátka fenomén. Přináší recepty, které si každý může připravit doma, nekladou nároky na profesionální vybavení kuchyně a hodí se každému, kdo se chce před svými přáteli i rodinou blýsknout.

Je plné skvělých receptů a stále více lze vysledovat, jak se mění chutě nejen v českých, ale také ve světových kuchyních. Co bylo zajímavé a trendy před lety, není aktuální v dnešních dnech a za pár sezon může být vše zase úplně jinak. V současnosti vedou v sestavených menu krémové polévky následované vývary, velice oblíbená je práce s vepřovou panenkou a také lehčí dezerty inspirované Itálií. Natáčení jednoho dílu probíhá v reálném čase, a vše se tedy musí stihnout za jediný den.

Moderátoři Prostřeno! namluví najednou pět dílů

Natáčení většinou začíná kolem deváté hodiny ranní a končí kolem desáté hodiny večerní. Někdy i později, pokud se soutěžícím v kuchyni nedaří vše tak, jak má. K tomu je třeba připočíst natočení komentářů a bodování ostatních. Následné zpracování získaného materiálu je ale delší.

Jak vypočítává Kateřina Průchová, kreativní producentka pořadu, finální úpravu nejde stihnout za jediný den: „S natahováním materiálu, zvukovým mixem a s dalšími technikáliemi, které zaručí, že od nás odejde dokonalý materiál připravený k odvysílání, to zabere šest dní. Vybrat nejlepší záběry, spojit s komentáři Jany Bouškové a Václava Vydry, doplnit celý kus o znělku… Je toho opravdu hodně a ani minutu nemůžeme zanedbat. Musím ale pochválit naše moderátory, kteří namlouvají vždy pět dílů najednou a vzhledem k jejich profesionalitě jim to zabere dvě hodiny. S nabraným materiálem my pak dál pracujeme ve střižně.“

Václav Vydra se už také další sezony nemůže dočkat. „Těším se, že to zase bude šmejděníčko, také se těším na další překvapení. Život samotný je plný překvapení a Prostřeno! zvlášť,“ poznamenává. Proč by se podle moderátora celého pořadu měli diváci dívat na další díly? „Především proto, že chtějí. To je totiž na tom nejlepší, že pořad Prostřeno! stále diváky baví,“ dodává Václav Vydra. Těšte se na podzimní sezonu premiérových dílů Prostřeno! Čeká na vás spousta zajímavostí i výzev.

Sledujte Prostřeno! na prima+ a pravidelně každý všední den v 17:50 na TV Prima. Nebo se tentokrát raději přihlásíte a ukážete, že na vítězství máte?

Pokud se vám Prostřeno! líbí, přidejte na Kinoboxu svoje hodnocení.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.