Hmyz v knedlíku nebo pád z linky. Kulinářská soutěž nabídla spoustu obřích trapasů

Prostřeno! S27 (46) - Smůla

Soutěž o nejlepší menu není nic pro slabé povahy. Stávají se nehody při vaření a pořezaných prstů bylo tuto sezonu požehnaně, někdy holt vnější okolnosti situaci nepřejí. Nervozita před kamerou udělá také svoje. Připomeňte si nejzajímavější trapasy soutěžících i to, jak je ustáli.

I když si soutěžící vše pečlivě plánují, nepředvídatelných momentů bývá v soutěži amatérských kuchařů více než dost. Petr si pořídil hned několik chytrých přístrojů, aby ho pak zradila elektřina. Bára nemohla uvěřit, že zrovna v její den nefunguje elektřina v celé obci. Michalovi zkazil chuť velký brouk na talíři a Adam vyklopil přípitek na svého soupeře. Vtipná byla i Lucie, která se z nevysvětlitelného důvodu vyšplhala na kuchyňskou linku, z níž pak spadla přímo na hlavu.

Petr ohrozil chodce pecí v okně a řešil rezavou vodu z kohoutku

Obchodní zástupce Petr miluje technické vymoženosti. Polévku za něj uvařil chytrý hrnec, speciální přístroj umíchal těsto nebo připravil zmrzlinu. Když přestala fungovat trouba, měl po ruce malý gril. Kuriózní byla i speciální pec, ve které si hosté pekli neapolskou pizzu jako součást zábavy. Soutěžící ale měli strach, aby rozpálená pec umístěná na okenním parapetu nevypadla ven. Po příchodu soupeřů je hostitel informoval, že nefunguje elektrická trouba. Elektrikář Jirka nabídl svou pomoc a ostatní šli šmejdit. Žádná závada na pojistkách se ale neodhalila. Bohužel po předkrmu vypadl proud kompletně. Vlažnou mexickou polévku si dali hosté při svíčkách a pro Petra se Prostřeno! stalo noční můrou.

Báru zradila elektřina, soupeřky přiznaly taktiku. Komu vadí odpadky v ložnici?

Šestadvacetiletá Bára bydlí s přítelem v prvním patře domečku partnerova dědečka. Do soutěže šla se speciální bodovací taktikou. Kdo podle ní uvaří dobře, toho ohodnotí sedmi body. Hostitelka bojovala s nepředvídatelnými událostmi. Připálil se jí hrnec, který musela složitě čistit, při vaření pak zničehonic přestala fungovat elektřina. Paranoidní Bára se začala zlehka hroutit a podezírala bratra svého přítele, že si z ní dělá legraci. „Já ho zastřelím,“ zoufala si kuchařka, jež později zjistila, že elektřina nejde v celé vesnici. Na prima+ se podívejte, jak si poradila. Při šmejdění hosté objevili Bářiny fotky s přítelem a někdo prohlásil, že má hostitelka určitě děti, protože to je „těhotenská fotka“. Jelikož hostitelka žádné děti v tu dobu neměla, asi ji to moc nepotěšilo. V ložnici pak některé zaujal odpadkový koš. Taktička Káča by takto žít nemohla, protože koš může zapáchat.

Soutěžící si mysleli, že je chce Květa zabít. Michal našel v jídle hmyz

Málomluvná uklízečka Květa doufala, že se v den svého vaření osmělí a konečně se hostům více otevře. Soutěžícím bylo při předkrmu jasné, že hladoví odtud neodejdou. Misku plnou bramborového salátu s vejcem, nakládanou zeleninou a vydatnou porcí majonézy servírovala hostitelka bez pečiva. Lucie si o něj musela říct. Cibulačka byla úplně jiná, než si představovali. Květa do ní totiž dala spoustu taveného sýra a camembertu. Jako hlavní jídlo Květa servírovala dva druhy zelí, dva druhy knedlíků, uzené maso, bůček a krůtí plátky. „My jsme nedostali talíř, my jsme dostali podnos,“ prohlásila Lucka. „Já myslím, že nás chtěla zabít,“ dodala. Michalovi se na talíři objeví nezvaný host. „Normálně to vyskočilo z knedlíku,“ vtipkoval a nabral na nůž hmyz, který mu přistál v jídle. „Mně alternativní bílkoviny nevadí,“ uklidňoval hostitelku Michal. Později ale na kameru přiznal, že ho přešla chuť a zbytek jídla nechal na talíři.

Soupeři se bavili na účet hostitele. Adamova nehoda měla překvapivou dohru

Speciál s budoucími kuchaři byl hodně o vaření, ale i o nervozitě a mladické zbrklosti. Hostitel Adam studuje v prvním ročníku nástavbového studia obor gastronomie, zatím žije u rodičů a přes týden je na internátu hned vedle školy. Nervózní hostitel přinesl přípitek, který okamžitě vyklopil na Davida. Zbytek plných sklenic se rozbil. To jej rozhodilo a chvíli netušil, co si počít. „Nevěděl, co má dělat. Čekal střih, stop kamer, to se prostě nestalo,“ komentoval škodolibě pobavený Vít. Adama incident pořádně rozhodil, učitel v kuchyni jej však uklidnil. Stalo se to přece v životě každému. Politý David měl mokré tričko, dlouho v něm ale nezůstal. Při šmejdění objevil na sušáku hostitelovu garderobu a půjčil si jedno z jeho triček. Eliška nad Adamovým bydlením žasla. Jeho pokoj byl totiž téměř prázdný.

Lucie spadla z kuchyňské linky. Při vaření měla podezření na otřes mozku

Svobodná a bezdětná sedmadvacetiletá Lucie pozvala hosty do bytu, v němž žila krátce. Neměla skříně, místo postele jen matraci, oblečení viselo na věšáku a dominantou bytu byla krásná nová kuchyň. Na tu byla hostitelka velmi pyšná, začala se před kamerou předvádět a lézt na linku. „Mám ji strašně ráda, je to důvod, proč jsem se rozhodla jít do tohoto bytu. Myslím, že mi kuchyň moc sluší,“ prohlásila. Pózování skončilo nezdarem. Lucie spadla z metrové výšky na zem jako hruška, praštila se do hlavy a div si nezlomila ruku, o čemž se můžete přesvědčit ve videu výše. Na prima+ si můžete připomenout i další hostitelčiny praštěné nápady. „Mám otřes mozku asi, já nebudu moct vařit,“ prohlásila Lucie, zatímco se nepoučitelně opět šplhala na pracovní desku. Další trapas ji čekal při přípitku. Láhev s bublinkami vypěnila na okenním parapetu, přičemž pití zateklo do topení a namočilo zeď.

Sdílejte článek