Soutěžící si myslí, že je chce Květa zabít. Michal najde v jídle hmyz

Prostřeno! S27 (74) - Hromada jídla

Ve čtvrtek soupeře ze soutěže amatérských kuchařů pohostí padesátiletá Květa. Málomluvná uklízečka doufá, že se osmělí a konečně se hostům více otevře. Sází na vydatná jídla a velké porce. Hosté se dočkají i nechtěného překvapení. Na talíři jednoho z nich se ocitne nezvaný host.

Čtvrteční hostitelka Květa z Ústeckého kraje přivítá hosty v bytě plném porcelánových sošek, upomínkových předmětů, fotek a vystavených medailí z běžeckých závodů. Květa je totiž nadšená běžkyně a všechny tím velmi překvapí. Je klidné povahy a podle svých slov bouchne jen jednou do roka. Květa přizná, že spolu s kolegyní z práce dodržují zdravou životosprávu a podporují se v hubnutí. Ve čtvrtek se ale žádná dieta nekoná. Naopak bude mít Květa velké oči a připraví opulentní hostinu. Na menu bude obložené vejcebramborovým salátem a majonézou, cibulačka, knedlo vepřo zelo a jako dezert mléčný řez se spoustou krému.

Soutěžícím bude při předkrmu jasné, že hladoví odtud neodejdou. Misku plnou bramborového salátu s vejcem, nakládanou zeleninou a vydatnou porcí majonézy servíruje hostitelka bez pečiva. Lucie si o něj musí říct. Cibulačka bude úplně jiná, než si představovali. Květa do ní totiž dá spoustu taveného sýra a camembertu. Podle Lucky je cibule v polévce polosyrová a vadí jí v polévce „cucky“. Jak ve čtvrtek vpodvečer uvidíte, nebude jediná, kdo najde na jídle chyby.

Podívejte se, jak Květa připravuje místo polévky kalorickou bombu:

Soutěžící soudí, že je chce hostitelka jídlem zabít

Jako hlavní jídlo Květa servíruje dva druhy zelí, dva druhy knedlíků, uzené maso, bůček a krůtí plátky. „My jsme nedostali talíř, my jsme dostali podnos,“ myslí si Lucka. „Já myslím, že nás chtěla zabít,“ dodává. S obří porcí jídla bude bojovat i Martina. Jak si můžete připomenout na prima+, zatím jí u nikoho nechutnalo a teď tomu není jinak. Před ostatními hodlá předstírat, že jí, aby ji nepomlouvali. „Myslím si, že tak působím, že mi nic nechutná. Jsem mlsná,“ vysvětluje. Není ale jediná, která ztratí chuť k jídlu.

Michalovi se v Prostřeno! na talíři objeví nezvaný host. „Normálně to vyskočilo z knedlíku,“ vtipkuje a nabírá na nůž hmyz, který mu přistál v jídle. „Mně alternativní bílkoviny nevadí,“ uklidňuje hostitelku Michal. Později ale na kameru přizná, že ho přešla chuť a zbytek jídla nechal na talíři.

Dobrá nálada hosty neopustí ani při zábavě. Na ulici s Květou hrají dětskou hru Honzo, vstávej!, při které se napodobují kroky zvířat a soutěžící se musí dostat jako první do cíle. Martině to ale vůbec nepůjde a bude ostatní vinit, že podvádějí. Urazí se soutěžící? A kolik dostane Květa za svou snahu bodů?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.