Chtěli vyhrát špinavou hrou. Největší taktici, kteří to soupeřům pěkně zavařili

Premiérové díly soutěže amatérských kuchařů letos přinesly spoustu nových receptů, zábavy, ale ukázaly i drsné taktizování. Někteří soutěžící místo toho, aby si výhru zasloužili férovou cestou, kritizovali, bodovali nízko a po odvysílání pořadu měli z ostudy kabát. Na ty největší taktiky si teď posvítíme.

Humří František nevyhrál, a proto do soutěže přihlásil svoji partnerku Pavlu. Ta nevařila humry za tisíce, zato ohrozila na zdraví své soupeře. Po výhře zatoužila i mladá podnikatelka Pavlína, která brojila proti soupeřům, kteří mají zkušenost z gastronomie. Anna chtěla, aby na ni rodina byla pyšná, a proto toužila vyhrát za každou cenu. Nikola zase měla svůj bodový systém a hodně kritizovala. U jednoho stolu se pak sešly dvě taktičky a jmenovkyně Káča a Katka. Pamatujete si na všechny? Všechny dostupné epizody si připomeňte na prima+.

Žena humřího Františka taktizovala a podávala nebezpečný pokrm

Jednou z výrazných tváří Prostřeno! se stala Pavla. Její partner František je pro diváky pořadu nechvalně známý. Slavné humří menu, které ho stálo 9 tisíc korun, bylo obrovským propadákem. Pavla měla tušení, že ji ostatní považují za hráčku, protože nic nedojídala. V závěru týdne se snažila pozornost odvést jinam a obvinila z taktizování dva své soupeře. Diváci ovšem věděli své. „V pořadu Prostřeno! jsem se rozhodla taktizovat, ne extrémně přehnaně. Nebudu dávat samé jedničky, abych zákeřně vyhrála. Rozhodla jsem se přísně bodovat,“ přiznává. Svoje soupeře hodnotila třemi až čtyřmi body. Její večer byl ovšem propadák a ukázalo se, že neumí vařit. Překořenila polévku a kuře s šafránovým rizotem dopadlo katastrofálně. Rýže byla suchá a kuře syrové, takže kvůli bakteriím nejedlé. Porazil ji nakonec Martin, který se pochlubil svým Pinocchiem v kalhotách.

Nedůvěřivá Pavlína obvinila soupeře ze lži a špinavé hry. Sama měla velkou výhodu

Soutěž o nejlepší menu z Vysočiny patřila především potížistce Pavlíně. V pořadu už jednou účinkovala, možná si ji pamatujete jako blondýnku. Měla tím pádem výhodu, kterou jí ale nikdo nevyčetl. Ona tak shovívavá nebyla. U vaření Pavlína přemítala, odkud zná svého spoluhráče Adama. Už v pondělí jí byl povědomý. Nakonec přišla na to, že v minulosti navštívila podnik, který Adam provozoval. Ten ovšem pracuje za barem. Pavlína nabyla dojmu, že jí soupeř něco zatajil a není takový amatér, jak se tvářil. I když se Adam obhajoval, pohádala se s ním u stolu a dala mu za perfektní menu jen pět bodů. Stejně obodovala i soupeřku Ljudmylu, která má vlastní restauraci. Amatérského kuchaře si Pavlína představovala jinak a cítila se podvedená. „Představuju si pod Prostřeno! trošku něco jiného. Nemyslím si, že by tam měli chodit lidi, jako jsi ty,“ prohlásila na Adamovu adresu. Díky své taktice, kdy dávala od pěti do sedmi bodů nakonec vyhrála.

Rozčílená Anna se pohádala s ostatními a přiznala, proč taktizuje

Hostitelka Anna z Ústeckého kraje se na návštěvách u ostatních nechovala nejlépe. Nebodovala férově a s omluvou, že vše dělá pro rodinu, šla tvrdě za výhrou. Jak se ukázalo, nebyla jediná. Ještě než došlo k závěrečnému hodnocení, musela si všechno s ostatními vyříkat. Celý týden Anna hojně kritizovala, věděla ze všech nejlépe, jak co uvařit. Celerové pyré například nebylo dost hladké, od někoho očekávala domácí pečivo, pomazánky jí připadaly jako příliš obyčejné jídlo. „Předkrm byl hrozně slabý, opravdu nula,“ nezdráhala se kritizovat. Zpočátku dávala dva a tři body, pak ji zaujala jedna soutěžící natolik, že obrátila a udělila jí svoje maximum, což bylo 8 bodů. Její večer se nepovedl a ukázalo se, že Anna není vůbec zdatnou kuchařkou. Karel podotkl, že je maso tuhé. Napružená hostitelka se s ním  přela a obvinila jej z taktiky. Kritika se jí nelíbila. „Opravdu tužší bylo. Že to Anička nepřijala, je její věc. To, že kritizovala ona všechny, si nepřizná,“ říká Zdena. Anna nakonec nevyhrála.

Nikola neudržela nervy na uzdě. Nutila hosty jíst blafy a došlo ke konfliktu

Soutěžící Nikola působila na soupeře jako nepříjemná taktička, která jde za výhrou za každou cenu. Její chování bylo podle některých proměnlivé a nikdo nevěděl, co si o ní myslet. Na večeři u ní se těšil málokdo. Připustila, že taktizuje a její bodovací škála byla od jednoho bodu do pěti. Bláhově si myslela, že je její taktika ostatním skrytá. Do pořadu se přihlásila sama, protože ji zajímalo, jací jsou ostatní lidé a chtěla, aby ochutnali její jídla. Bohužel pak podávala připálenou bagetu, přesušené maso, v němž byla párátka, kupovanou barbecue omáčku, rozpadající se dort a ve slabém vývaru s přemírou polévkového koření plavaly tlusté nudle bez chuti. Jídlo bylo podle někoho tragikomické a vegetariánka Anička si také nepochutnala. Jen seděla a na jídlo koukala, což Nikolu ještě víc podráždilo. Od soupeřů pak za svoje protivné chování dostala jen 12 bodů.

Káča nemá kde bydlet. Hosté místo šmejdění hlídali jejího syna

Dvaatřicetiletá Káča z Moravskoslezského kraje není v lehké životní situaci. S otcem svého ročního dítěte se rozešla a nemá zatím svoje bydlení. Hned v pondělí přiznala, že přišla do Prostřeno! kvůli výhře a dávala maximálně pět bodů. Místo toho, aby připravila hostům pár osobních věcí, jak to v podobných případech soutěžící dělávají, měla pro ně jinou zábavu. Povyprávěla jim svůj životní příběh se synem Davídkem v náručí. Poté šla vařit a zatímco se otáčela v kuchyni, dala hostům dítě na hlídání. Motivací pro taktizování jí byl její syn, se kterým by si chtěla případnou finanční odměnu užít. „Nemám ráda faleš, i když ji musím hrát, protože chci vyhrát. U stolu jsme možná všichni falešný,“ soudila Káča. „Pokud nevyhraju, tak mě to zamrzí, že jsem taktizovala zbytečně,“ dodala. Ostatní u stolu vyzvídali, jak to tedy s tou taktikou hostitelka má. Ta neumí moc dobře lhát, tak se v podstatě prozradila.

Katka taktizovala kvůli dluhům po manželovi. Nemá ani na dětskou postýlku

Ve stejném týdnu jako již zmíněná Káča vařila její jmenovkyně Katka. V soutěži amatérských kuchařů byla proto, aby vyhrála. Potřebuje peníze, za které by dovybavila pokojíčky svým dětem. „Peníze mi hodně chybí, mám dvě práce. Po manželovi mi zůstaly nějaké dluhy kvůli autům a tak, takže pořád splácím,“ svěřuje se Katka. Byla tak spolu s jmenovkyní Káčou taktičkou týdne. Soupeři to o ní moc dobře věděli, protože se v pondělí přiznala, že je v soutěži kvůli výhře. Proto jí nedali nic zadarmo. Krémová bramboračka se slaninovým chipsem chutnala jako řídká bramborová kaše, krkovička nebyla šťavnatá, jak bylo slíbeno a korpus potřený pudinkovým krémem nikoho neoslnil. Pro hosty měla hostitelka připravenou jen jednu láhev vína, takže bylo o trapas postaráno. Katka nakonec nevyhrála.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.