U stolu budou padat urážky a obvinění. Komu se z odhalené taktičky udělá zle?

Prostřeno! XXVII (25) - Kolik je taktiků

Páteční večer u hostitelky Evy z Ústeckého kraje všem znechutí podlá taktička. Nad pokličkami dojde k velkému odhalení a pro některé bude velkým překvapením, co se za jejich zády odehrávalo.

Dvaačtyřicetiletá Eva pozve soupeře do obrovského domu, který by se dal popsat jako jedna velká místnost rozdělená do jednotlivých zákoutí. Jde o bývalý kulturní dům s původními parketami, do něhož se Evě nechce více investovat. Kvůli nemocnému synovi se prý často stěhují.

Eva je bývalá personalistka a nyní je čerstvá podnikatelka. Vlastní salátové bistro. Hostitelka to nemá v životě lehké. Její jedenáctiletý syn trpí autismem a těžkou vývojovou dysfázií, takže se mu hodně věnuje. Její menu bude velmi specifické a jeho myšlenka je využít celého lososa do poslední kostičky. Jako předkrm připraví gravlax se zeleninovým salátkem, což je filet marinovaný v soli, cukru a kopru. Dále je na menu lososový krém, pečený losos s gratinovanými brambory a čokoládový fondant.

Jelikož Pavla údajně nejí ryby, na menu si tak nepochutná. Hostitelku však ujistí, že ochutná a nemá si s ní dělat starosti. Když si pak při polévce protiřečí tím, že ryby obecně nejí, ale kapra ano, ostatní zpozorní a ptají se jí, proč vlastně do soutěže šla. Pavla odvětí, že si přišla zahrát a pobavit se. To ostatním nesedí s tím, co říkala v minulosti. Martin bude přesvědčený, že má Pavla nějakou taktiku. Jakmile už bude mít Pavla vyslýchání dost, obrátí pozornost na ostatní. Podle ní Eva ani Pavel nemají žádnou taktiku. Martin s Marií to pochopí jako obvinění. „V tu chvilku mě to docela urazilo,“ popíše svoje pocity Marie, která měla chuť odejít od stolu.

Podívejte se na chvilku pravdy, kdy si soutěžící odkryjí karty ohledně bodování:

U stolu padnou silná slova

Hlavní chod soutěžící příliš nenadchne, dezert ovšem bude mít úspěch. Jako zábavu Eva připraví možnost namíchat si do skleničky vlastní salát podle chuti, takže hosté si z večeře i něco odnesou. Jak vpodvečer uvidíte, čím víc se bude blížit odhalení vítěze, atmosféra u stolu bude houstnout. Nad pokličkami si soutěžící prozradí, kolik dali nejvíce bodů. Když Pavla kápne božskou, Marie se vyděsí. Takový podraz opravdu nečekala a označí taktičku za bezpáteřní.

„U mě jsi docela klesla. Mě to teď vnitřně rozebralo,“ dodá rozklepaná Marie. Martin měl Pavlu přečtenou od začátku, teď se jí ale maličko zastane: „Každej má jinačí životní situaci.“ Pavla se tento týden v Prostřeno! s body moc nepředala. Bude to u Evy jiné? Nenechte si odhalení ujít.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.