Taktička Pavla hazarduje se zdravím soutěžících. Jaký nebezpečný pokrm připraví?

Prostřeno! XXVII (23) - Pavla taktizuje

V soutěži amatérských kuchařů se ve středu pokusí o výhru hostitelka Pavla. Do soutěže ji přihlásil partner, který v soutěži účinkoval nedávno. I když soupeřům servíroval humra, nevyhrál. S jakým menu se vytasí maminka na mateřské?

Středeční hostitelka Pavla z Ústeckého kraje je rozvedená, žije s partnerem, sedmiměsíčním synem, kočkou a psem. Dřív pracovala jako učitelka ve školce, nyní je na mateřské dovolené. Její partner František je pro diváky pořadu nechvalně známý. Slavné humří menu, které ho stálo 9 tisíc korun, bylo obrovským propadákem. Humry musel vařit den dopředu, protože je špatně skladoval a málem mu lekli. Maso podával nedodělané a nikomu nechutnalo. V jeho týdnu vyhrála Valentina, která všem dávala maximálně 4 body. Pavla se její taktikou zřejmě inspirovala.

„V pořadu Prostřeno! jsem se rozhodla taktizovat, ne extrémně přehnaně. Nebudu dávat samé jedničky, abych zákeřně vyhrála. Rozhodla jsem se přísně bodovat,“ přiznává. Má tušení, že ji ostatní považují za hráčku, protože nic nedojídá. I když mají soupeři o hostitelce svoje pochyby, někteří stále věří, že hraje fér. „Pavla je příjemný člověk, ale je to soutěž,“ myslí si Pavel. „Pavla mi lehoučce připomíná bývalou přítelkyni,“ svěří se Martin. Jestli jejich sympatie ochladnou, uvidíte ve středu vpodvečer.

Podívejte se, jak hostitelka reaguje na stížnost soutěžící:

Napraví Pavla svůj velký průšvih?

Pavla bude podávat guacamole s domácí bagetkou a cuketovou polévku, do níž přidá příliš ostré koření, takže se Marie nenají. Jako hlavní chod zvolí šafránové rizoto s kuřecí kapsou. Pokrm se jí bohužel vůbec nepovede. Rýže bude suchá a bez chuti a kuřecí maso bude málo propečené. Eva hostitelku upozorní, že je podávané maso syrové. „Máš asi velký kus, já jsem si zkontrolovala ten svůj,“ vysvětlí Pavla a s chutí bude pokračovat v jídle. Ani ji nenapadne, že by svou chybu napravila a maso dala dopéct.

Jíst syrové kuřecí maso je ale velmi nebezpečné. Může totiž obsahovat bakterie, které se však tepelnou úpravou zničí. „Já jsem tady asi taky syrovej,“ všimne si po chvíli Martin. Pavla je ovšem i nadále v klidu: „Já to nijak extrémně neprožívám, že nedojedli hlavní chod. Jsem si vědoma, že to je průšvih.“ S tím se dá jen souhlasit. Odpustí hosté Pavle tento přešlap? Co řeknou ostatní na to, že přišla díky partnerovi do Prostřeno! řádně připravená?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.