Soutěžící měli na talíři kopýtka. Jedli ale také červy, bezďánky i svíčkovou bez masa

Prostřeno! S27 (41) - Svíčková

V soutěži amatérských kuchařů se domácí vaření občas zvrtne v něco nečekaného. Menu slibuje gastronomický zážitek, ale pak hostům na talíři přistane úplně něco jiného. Připomeňte si nejzvláštnější pokrmy, které soutěžící v poslední době ochutnali.

Všichni účastníci souboje o nejlepší menu nemusí být zdatní kuchaři. Někdy stačí kouzlo osobnosti, skvělé hostitelské schopnosti a vyhrát můžete i s průměrnými pokrmy. V tomto článku najdete soutěžící, kterým se jejich originalita příliš nevyplatila. Jídlo pro bezdomovce, syrová strava, instantní jídla, nebo části selátka, která by chtěl na talíři málokdo.

Kontroverzní influencerka uvařila číňák a bezďánky za pár korun

Influencerka Anastasija Chomičová alias Satnady vařit moc neumí, ale její instantní rychlovky si své příznivce na sociálních sítích vždycky našly. V reality show Like House 2 rozpoutala pěkný rozruch už svým příchodem, když vystřídala Agátu Hanychovou. To jí ovšem nestačilo, a tak přemýšlela, jak by se ještě mohla v televizi zviditelnit. V Prostřeno! uvařila ládinkyčíňák, paradise chálku a bezďánky. Soupeři byli zmatení. Jak hostitelka prozradila, ládinky měly být původně smažené kůžičky podle Ládi Hrušky, nakonec šlo o jednohubky s lososem. Číňák byla vylepšená čínská polévka ze sáčku, paradise chálka představovala pelmeně, které má Anastasija spojené s dětstvím a svými běloruskými kořeny. Bezďánky byly skleničky naplněné pudinkovým krémem. Jak si na prima+ můžete připomenout, jídla to byla levná, ale ne vždy chutná. Své menu o čtyř chodech vyčíslila Anastasija na 137 Kč na osobu.

Vtipálek Jonáš hostil soutěžící v županu. Překvapil svíčkovou ze sáčku a bez masa

Osmnáctiletý student střední průmyslové a umělecké školy Jonáš se do soutěže přihlásil na popud kamarádů. Smáli se mu totiž, že neumí vařit a spálí i popcorn. V pořadu podával jen instantní pokrmy, na jejichž přípravu si pořídil hned několik rychlovarných konvic. Domácí nebylo vůbec nic. Jako předkrm sliboval hostitel opečený rohlíček s lahodnou játrovou paštičkou ozdobený čerstvou jarní cibulkou, dále dechberoucí instantní pikantní čínskou polévku ramen s troškou čerstvé jarní cibulky, jako hlavní chod hosté dostali instantní svíčkovou omáčku podávanou s těstovinami a čerstvou jarní cibulkou. Na závěr si pochutnali na delikátním čokoládovém pudingu s čokoládovou polevou. Osmdesátiletý soutěžící Petr měl problém smířit se s instantní svíčkovou. Hostitel mu ukázal její přípravu. Podle Petra to byla katastrofa, protože čekal v pokrmu maso.

Tonymu pomáhala v kuchyni manželka. Hosty vyděsila kopýtka na talíři

Horkokrevný Španěl Tony uvařil světové menu. Podával foie graskrém z tygřích krevetselátko Segovia a čokoládovou pěnu. Selátko pekl v celku a servíroval jej kompletní i s hlavou a kopýtky. Soutěžící z Moravskoslezského kraje čekali leccos. „Byla bych upřímně velice překvapená, kdyby na stole přistálo malinké selátko v celku, z něhož by se odkrajovaly kousky. To by bylo velice zajímavé,“ fantazírovala Barbora, které se její přání téměř do puntíku splnilo. Tony jako zlatý hřeb večera přinesl na stůl pečené brambory, smažené španělské papriky a celé pečené selátko. Poté jej po španělském způsobu naporcoval pomocí obyčejného talíře. Hosté se k situaci postavili čelem. „Prasátka mi líto není, nejsem vegetarián. Prasátka se vždy zabíjela pro maso, takže to beru jako pochoutku ze Španělska,“ míní Bára. Ani ostatním nevadilo vidět upečené zvířátko takto v celku. Někteří pak dostali na talíř kousek masa i s kopýtkem, což jim však nebylo nepříjemné.

Hladoví policisté chroupali cvrčky a bojovali za práva humrů

Speciál s hlavními hvězdami Policie v akci se odehrával mimo jiné ve stánku s rychlým občerstvením. Soutěžící od Erika s Kubou dostali venku v zimě párek v rohlíku a báli se, že nic víc nebude. Když se pak odebrali do tepla, při šmejdění objevili v batohu hostitele sušený hmyz, který poté snědli. Mnozí usoudili, že jde o velkou pochoutku. „Je to cítit jako krmivo pro rybičky,“ prohlásí Kamila. „Umím si představit, že jím cvrčky naslano jako oříšky k televizi,“ prohlásila Věra. Další den byli na menu humři. Hostitelé ukázali ostatním živé tvory ještě předtím, než skončili v hrnci. Někteří se je snažili zachránit. „Humři mi přišli velmi roztomilí a pokoušela jsem se potlačit pocit, že za chvíli skončí u nás v žaludku,“ říká Věra a podobně to měl Erik, který nikdy nebyl ani na zabíjačce. Věra prosila, aby jejího humra nechali žít. Pak jej ovšem bez uzardění snědla.

Vegan a okultista Peter znechutil hosty syrovou stravou

Hostitel Peter šel do soutěže amatérských kuchařů, protože se chtěl zviditelnit. Organizuje šamanské akce, rád přespává v lesích, stravuje se převážně vegansky a na obrazovce hodlal ukázat jídlo, které mu změnilo život. Díky speciální stravě přehodnotil celý životní styl, nepije a dostal se z duševní krize. Na menu se objevily zeleninové nudle s bazalkovým pestem, raw mrkvová polévkarostlinné kari s bylinkovou pohankou a horká čokoláda s krémem a oříšky. Jídla od Petra byla pro většinu soutěžících premiérou. Raw, neboli za syrova připravená mrkvová polévka byla velkou neznámou. Neuměli název jídla ani přečíst. „Vůbec netuším, co je rau, slyším to poprvé,“ divila se Ivana. Ochucená šťáva z mrkve příliš nezaujala. Lucie prohlásila, že se jí o polévce bude v noci zdát, protože jí vůbec nechutnala. Peter se hostům snažil vysvětlit, že díky změně stravy vyřešil svoje problémy a má více energie. Ani to nikoho nepřesvědčilo a veganská strava nikoho nenadchla.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.