Rozrušení hosté chtějí zachránit život humrům. Vybíravý Tomáš překvapí zeleninou na talíři

Prostřeno! S27 (80) - Záchrana humra

Souboj o nejlepší menu s deseti policisty u stolu vyvrcholí v pátek u Tomáše s Josefem, alias Delty 102. Ti uvaří nečekané pokrmy, částečně zažehnají katastrofu s kari kořením a probudí v ostatních svědomí, když jim ukážou jejich večeři ještě v živém stavu.

Páteční hostitelé Josef s Tomášem byli celý týden samý vtípek a do poslední chvíle nevědí, kde budou vlastně hostit tolik lidí. Oba šli k policii, protože chtěli pomáhat a chránit, oba už několikrát někomu zachránili život. Soupeři nemají příliš velká očekávání a někteří si myslí, že se bude možná podávat jídlo z konzervy. Menu bude ovšem velmi ambiciózní – tvarůžkový tatarák, topinamburový krém s lanýžovým olejem, humr s curry a zeleninou a New York cheesecake. Hosty nejvíc překvapí, že Tomáš, odmítající celý týden pozřít zeleninu a ovoce, změní názor.

Mrkev a cuketa se objeví i na jeho talíři. „Mám zeleninu, jím to poprvé, chci to ochutnat,“ hájí se Tomáš. Ostatní pak budou pozorně sledovat, jestli jídlo sní celé. „Tomáš podával zeleninu i sám sobě, protože ji chtěl údajně ochutnat. To pro mě bylo největší překvapení,“ hodnotí Dan. „Já jsem se Tomáše taky ptal, říkal, že když ji dělá on sám, tak ji sní,“ vysvětluje Josef. Je to snad nějaká Tomášova taktika? Erik s Jakubem alias Delta 100 mu připravili salámový talíř, Delta 101 - Kamila s Tomášem pro něj měli toust se šunkou. Na prima + si můžete připomenout, jak u Dana s Petrem z Delty 103 nesnědl jahody, ve středu u Věry a Jakuba, neboli Delty 106, si nepochutnal na polévce gazpacho.

Podívejte se, jak Tomáš zkazí polévku hloupou chybou:

Odmítne někdo jíst roztomilého mořského korýše?

Během vaření se Josef bude na Tomáše zlobit, protože mu nechce dát ochutnat polévku. Důvodem je, že do jemného topinamburového krému vysype obrovské množství kari koření, které tam vůbec nepatří. Polévka bude tak ostrá, že bude pro některé nepoživatelná. Hlavně Kamila se svým parťákem Tomášem si příliš nepochutnají. Jako hlavní chod se budou servírovat vaření humři, kteří se v Prostřeno! neobjevují poprvé. Hostitelé ukážou ostatním živé tvory ještě předtím, než skončí v hrnci. Někteří se je budou snažit zachránit.

„Humři mi přišli velmi roztomilí a pokoušela jsem se potlačit pocit, že za chvíli skončí u nás v žaludku,“ říká Věra a podobně to bude mít Erik, který nikdy nebyl ani na zabíjačce. Věra bude prosit, aby jejího humra nechali žít. Vpodvečer uvidíte reakci ostatních. Nenajde se kupodivu nikdo, kdo by jídlo odmítnul. Všichni si nakonec pochutnají, a ještě budou mít pocit, že dostali málo. Jako zábavu si pro své hosty hvězdy Policie v akci připraví hru – na provázek, který je omotaný kolem pasu, se přiváže párek visící dolů a člověk se musí trefit do otvoru, jenž je na zemi. Koho to pobaví a komu se zábava nebude líbit ani trochu? Kolik bodů dostanou hostitelé za svůj večer?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.