Tonymu pomáhá v kuchyni manželka. Hosty vyděsí kopýtka na talíři

Prostřeno! S27 (66) - Selátko

Horkokrevného Španěla Antonia z Barcelony do soutěže amatérských kuchařů přihlásila manželka Šárka. Ta bude po celou dobu při ruce jako překladatelka a hosté budou zmatení. Kdo soutěží, a jaká je Šárčina úloha v kuchyni? Antonio má podle nich výhodu.

Antonio, který si nechává říkat Tony, žije v Česku pouhý rok. Syn tu chodí do školy, a tak se po letech v zahraničí se ženou usadili v Moravskoslezském kraji. Tony je muzikant a zpěvák, který s manželkou Šárkou bavil hosty v turistických letoviscích na Kanárských ostrovech. Byla to právě Šárka, jež Tonyho do Prostřeno! přihlásila. Sama soutěž před lety vyhrála a už ji prý nebavilo, jak ji při vaření popichuje. Tony je veselá kopa, před kamerou si zpívá, ale se svou lámanou češtinou se těžko dorozumívá. Proto mu manželka bude stát za zády celý večer a bude po ruce jako překladatelka. V kuchyni Šárka poslouží jako hromosvod a od nervózního manžela si vyslechne i pár nadávek.

Tony uvaří světové menu. Podávat bude foie gras, krém z tygřích krevet, selátko Segovia a čokoládovou pěnu. Selátko bude péct v celku a servírovat ho bude i s hlavou a kopýtky. Hostitel zkušeně obalí uši a ocásek alobalem jako ochranu před spálením. „Byla bych upřímně velice překvapená, kdyby na stole přistálo malinké selátko v celku, ze kterého by se odkrajovaly kousky. To by bylo velice zajímavé,“ fantazíruje Barbora, které se její přání téměř do puntíku splní. „Já mám nejradši přední kytky. Uřezala bych si kousek kytky,“ sdělí Nikol s typickou ostravskou dikcí. Na krevety se ovšem netěší a polévku jen ochutná. Jak vpodvečer uvidíte, ostatní ji okamžitě zařadí mezi taktiky.

Podívejte se na porcování prasátka na španělský způsob:

Manželku si spletou s překladatelkou

Hosté budou při příchodu rozpačití. Místo dobrý den je Tony přivítá španělským pozdravem „buenas tardes“ a budou doufat, že si s hostitelem porozumí. Čestmír si u stolu povšimne špinavých příborů. Jak už bylo řečeno, Tonymu asistuje jeho žena Šárka, kterou ostatním nijak nepředstaví. Budou tedy tápat, zda jde o placenou překladatelku, nebo kamarádku. Jen Bára tipuje, že jde o manželku. Hosté také budou řešit, zda paní překladatelka pomáhá i s přípravami v kuchyni. Tony tvrdí, že vaří sám, ostatní tomu ale těžko věří.

Husí játra někomu zachutnají, některým budou připadat nedodělaná. Krevetová polévka má podle Nikoly jedinou vadu – bylo v ní málo krevet. Poté přijde na stůl zlatý hřeb večera. Tony přinese pečené brambory, smažené španělské papriky a celé pečené selátko. Poté jej po španělském způsobu naporcuje pomocí obyčejného talíře. Je to důkaz, že je maso křehké a nemusí se krájet nožem. „Prasátka mi líto není, nejsem vegetarián. Prasátka se vždy zabíjela pro maso, takže to beru jako pochoutku ze Španělska,“ míní Bára.

Ani ostatním nevadí vidět upečené zvířátko takto v celku. Někteří dostanou na talíř kousek i s kopýtkem, což jim bude nepříjemné. Maso bude opravdu křehké, to pochválí i kritická Nikol. Další kuchařské výkony si můžete připomenout na prima+. Jak budou soutěžicí hostitele bodovat, když mu údajně měla pomáhat manželka? Ukáže se, kdo taktizuje, nebo budou všichni hodnotit spravedlivě? Dívejte se.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.