Darča má nepořádek v jídelně i životě. Má pět dětí a ani jedno s ní nebydlí

Prostřeno! S27 (61) – Nepořádek

Soutěž amatérských kuchařů z Královéhradeckého kraje odstartuje tento týden u Drahoslavy, která si nechá říkat Darča. Soupeři budou v šoku z jejího bydlení a ani její rodinná situace je příliš neuklidní. Bude alespoň jídlo stát za to?

Dvaačtyřicetiletá Darča pozve soutěžící na večeři v pondělí. Všichni ji chválí, že je výborná kuchařka, a proto se do pořadu přihlásila. Jelikož je nezaměstnaná, potřebuje peníze, což přizná i ostatním. Její menu bude obsahovat pomazánku z uzeného lososa s opečeným toustem, hovězí polévku s domácími nudlemi, kachnu na pomerančích a medu s chlupatými knedlíky a domácí tiramisu. Předkrm bude tak trochu podfuk na hosty.

Místo uzeného lososa použije do pomazánky filet opečený na pánvi. Zajímavé je, že to nikdo nepozná. Hovězí polévku vylepší dochucovadly, přesto některým bude připadat bez chuti. Kachna na pomerančích bude nedopečená a tvrdá, knedlíky se jí při vaření rozpadnou. Tiramisu pak nebude podle originální receptury, což hosty zklame. Na jejich reakce se podívejte vpodvečer.

Darča hostům prozradí něco o své rodinné situaci:

Nános prachu a chybějící skleničky

Darča se svým životem docela zápasí. Je matkou pěti dětí a ani jedno s ní nežije, i když by o to stála. Na kameru ukazuje poloprázdný pokoj s pár hračkami, který je údajně jejím dětem k dispozici, až se úřady rozhodnou, že si zaslouží střídavou péči. Darča je počtvrté vdaná a svěří se s tím, že jeden z manželů ji týral a pil alkohol. V důsledku toho přišla o děti. Hosté budou po jejím přiznání v šoku.

Ostatní každopádně oceňují, že si chce Darča dát život do pořádku. Její bydlení tomu bohužel moc neodpovídá. V bytě bydlí s manželem krátce, takže je zařízení velmi skromné, a když už se nějaký nábytek najde, svoje nejlepší léta má viditelně za sebou. Před účastí v Prostřeno! podle ostatních mohla lépe uklidit. V jídelně je vitrína, v níž nemá hostitelka co vystavit, a tak tam hosté objeví všehochuť od deodorantu po sluneční brýle. Soutěžící zarazí i množství prachu. „Měla tam docela prach na nábytku, ve vitríně by mohly být skleničky, a ne tohleto,“ popisuje Petr.

„Když si pozvu hosty, udělám jim hezké prostředí. Mně chyběly skleničky,“ hodnotí Helena. Soupeři objeví i jiné nedostatky, jako zavařovačku s vodou, která je plná cigaretových nedopalků, nebo mucholapku obsypanou hmyzem. Další šmejdění najdete i na prima+. Darča je přesvědčená, že se ostatním její bydlení nebude líbit. „Helena určitě hledá, kde by mi strhla body,“ myslí si hostitelka, která se snažila vyrobit jako dekoraci svícen se šiškami.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.