Helena očekává drsnou hru. Soutěžící ji soudí za podivnou výchovu dcery

Prostřeno! S27 (62) – Podivná výchova

Úterní hostitelka Helena z Královéhradeckého kraje se svěří se svým osobním příběhem. Od hostů, zejména od Darči, očekává kritiku a taktiku. Kromě příliš jednoduchého a obyčejného jídla budou řešit i výchovu Heleniny náctileté dcery.

Sedmatřicetiletá Helena pochází z Jižní Moravy a do Královéhradeckého kraje se přestěhovala za velkou láskou. Má tři děti, pracovala jako pečovatelka a momentálně je na rodičovské dovolené. Její současný partner je zároveň bývalý manžel. Jsou spolu 18 let, po deseti letech manželství se rozvedli a měli tříletou pauzu. Helena to nazývá tak, že trucovali. Sama o sobě tvrdí, že si nerada pouští lidi k tělu a může působit namyšleně. V Prostřeno! chce ukázat, že taková není. Pro hosty připraví salát s kozím sýrem, krémovou česnečku, masové kostky na zelenině a jablečný koláč.

Menu bude hostům připadat docela obyčejné. Darča má v plánu hostitelce vrátit včerejší kritiku, která ji naštvala. Nesympatie budou vzájemné. „Myslím, že Darča mi dá tak maximálně tři až pět,“ myslí si Helena. A není daleko od pravdy. Kritika přijde už při předkrmu. Kozí sýr Darča zkusí poprvé v životě a vůbec jí nezachutná. Polévku si někteří budou chtít přisolit, hlavní chod bude bez omáčky a maso pro změnu suché. Dezert bude Darča považovat za příliš sladký. Co řeknou ostatní, uvidíte vpodvečer.

Podívejte se na video, ve kterém Helena s Darčou sdělí, co si jedna o druhé myslí:

Energetické nápoje a drogová šifra v pokoji dcery

Při šmejdění se soutěžící dozvědí o hostitelce více. Najdou materiál na ruční práce a nějaké její výrobky. Podle nich je to klasická maminka a domácký typ. V jednom dětském pokoji je postýlka pro kluka a nejmladší holčičku, druhý pokoj patří třináctileté slečně. Hostům se v něm naskytne pohled na fialové stěny, postel z palet, skateboard a sbírku plechovek od energetických nápojů.

Ostatní se ptají třiadvacetiletého Jonathana, jestli tyto nápoje pije také. „Piju je denně,“ prohlásí. Markéta zkušeně prohlásí, že se dají pít i s vodkou. „Kdyby to bylo moje dítě, pokojíček starší dcery bych takhle nedovolila,“ zkritizuje v Prostřeno! Heleninu výchovu pětinásobná matka Darča. Jak si můžete na prima+ připomenout, bojuje právě o střídavou péči. Podle jejího názoru nejsou energetické nápoje vhodné pro nezletilé děti.

Jonathan si povšimne ještě jiného detailu. Na zdi má dcera různé nápisy, mimo jiné číslo 420. „To je zkratka pro huliče,“ odtuší zkušeně. Soutěžící jsou v šoku. Energetické nápoje a k tomu marihuana? Raději z pokoje rychle odejdou. Kolik bodů nakonec Helena od soupeřů dostane? Bude je bavit výroba svícnu ze zavařovacích sklenic? Nenechte si ujít úterní díl.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.