Renáta uraženě odejde uprostřed večeře. Podle hostitele zahájila taktickou hru

Odchod od stolu - Prostřeno! S28 (3)

Středeční soutěžní menu uvaří benjamínek tohoto týdne Aleš. Chtěl by u plotny zazářit s panenkou a dalšími pochoutkami, jenomže ne všechno se mu dokonalo povede. Především selže v komunikaci s Renátou, která nakonec odejde z večeře předčasně.

Dvacetiletého řidiče Aleše z Libereckého kraje přihlásil do soutěže kamarád bez jeho vědomí. Výzvy se nezalekl a pro své hosty připraví jednohubky s hovězím a rajčatovým tatarákem a guacamole, dýňový krém, vepřovou panenku se šťouchaným bramborem a citronový cheesecake, který Renáta přečte jako „čískejt“. Úkolem týdne je pokrm zvaný rozcuchaná nevěsta. Aleš si s ním v Prostřeno! poradí po svém. Pozve svého kamaráda v převleku, aby hostům naservíroval jednohubku v podobě nakrájeného jablka. Na prima+ a vpodvečer na obrazovce uvidíte jejich nechápavé reakce.

Jako předkrm dostanou hosté jednohubky. René věnuje tu s hovězím tatarákem Jakubovi, ani neochutná. Renáta by si přála víc česneku, což popudí hostitele. Bere to jako jasný útok. Krémovou polévku Renáta ochutná a odloží lžíci. Nechutná jí. Aleš neváhá a talíř jí sebere. Atmosféra u stolu se jí poté bude zdát tichá a nepříjemná. Sama situaci příliš nepomůže svým rýpáním.

Podívejte se na to, jak vznikl konflikt mezi Renátou a Alešem:

Renáta se vytočí. Co ji popudilo?

Když Aleš servíruje hlavní chod, všichni si pochvalují propečenost masa. Renáta po chvíli poprosí Aleše, aby jí jídlo přihřál. „Já bych studenou panenku se studenými šťouchanými bramborami nesnědla,“ stojí si za svým. „Těším se k tobě Renčo, jestli bude všechno teplý,“ odvětí Aleš jízlivě. Každopádně jejímu přání vyhoví. Nikdo jiný si kupodivu na teplotu jídla nestěžuje. „Dal jsem jí to na tři minuty do mikrovlnky, aby to vřelo na tom talíři. Asi jako vřela nálada u stolu,“ vysvětluje Aleš.

Po chvíli je servírován úkol týdne. Aleš si neodpustí otázku, zda má ovoce správnou teplotu. To je pro Renátu poslední kapka a odejde z bytu. Nebude podle svých slov „žrát“ studené jídlo. „Jde jí nejspíš o peníze. Měla by zachovat slušnost a úctu k hostiteli,“ myslí si Aleš. Nemůže podle něj pochopit, v jakém je jako hostitel stresu. „Renáta zahájila palbu taktické hry.“ Jak bude Renáta po odchodu hodnotit? Jak si soutěžící užijí zbytek večera bez ní? Uvidíte ve středu.

Pokud se vám Prostřeno! líbí, přidejte na Kinoboxu svoje hodnocení.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 5. 2024

Jste vstřícní, Berani, ale ve vztazích si často pletete pomáhání s výchovou. Máte tendenci se hodně obětovat. Dnes se možná naučíte říkat ne, když budete mít pocit, že váš partner překročil hranice toho, co mu můžete dát. Pokud to uděláte, možná znovu objevíte něco podstatného, co jste možná cestou ztratili – své ego.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.