V Prostřeno! budou mít soutěžící po večeři střevní potíže. Vina padne na soupeře

David - Prostřeno! S28 (11)

Prostřeno! bude i v tomto týdnu stát za to. Tentokrát se u stolu, v kuchyních i při zábavě sejdou čtyři muži a jedna žena. Ta má ovšem za sebou velmi pohnutý příběh. Po večeři u kritického Davida bude některým zle. Jak je to možné?

V Ústeckém kraji se dohromady dala další parta odvážných, kteří se rozhodli, že světu předvedou, jak to zvládají v kuchyni. Bojovat budou nejen s taktikou a trémou, ale také s úkolem týdne, jímž je servírování piňa colady v průběhu večera tak, aby nikdo nepoznal, že tam nemá co dělat. Budou se u stolu objevovat pletichy, nebo tentokrát půjde čistě jen o vaření? Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Vše zjistíte už v pondělí.

Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den v 17:50 a dozvíte se více. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moci těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Pradlena Marie (32) má za sebou pohnutý životní příběh

Málem se narodila na ulici – na poslední chvíli nějaká paní zavolala záchranku, a tak se narodila v porodnici v Roudnici nad Labem. Po porodu její matka utekla z porodnice a Marie se vzdala, a tak zůstala v kojeneckém ústavu v Mostě. Pokud by vyhrála, peníze by věnovala nemocným onkologickým dětem. Povede se jí menu připravit před kamerou na jedničku a zaujmout hosty? Se svým životním příběhem se spolustolovníkům svěří a vzbudí tím u nich soucit a pochopení. V první řadě jde ale o vaření a to ví i Marie, když vsadí na své oblíbené recepty a připraví plněná rajčata se šunkovou pěnou, domácí bagetku, mrkvovou polévku na zázvoru s pomeranči a koriandrem, kuřecí plátek na šunce, broskvi a sýru, šťouchané brambory s cibulkou a tvarohový řez do skleničky. Kolik bodů jí ostatní hosté nadělí? Sledujte už v pondělí!

Úterý: Dělník Vladimír (36) vsadí na jídla, která u nich doma nikdo nejí

Pracoval jako zedník, nyní je jeho povoláním dělník ve fabrice. Má manželku a dvě děti. Do pořadu ho přihlásila manželka, protože dle ní vaří velmi dobře. A jak bude soutěžící bavit zábava ve formě kreslení? Sledujte už v úterý, jestli se můžete těšit na kulinářský koncert, nebo je Vladimír přesvědčen o něčem, co hosté neocení. Má bydlení v rekonstrukci, tak hosty pozve k mamince své partnerky do rodinného domu. Bude někomu vadit, že se hosté nepodívají k němu domů? Vladimír na papíře slibuje bohaté menu, když chce připravit bagetku s paštikou, boršč, kachní prsa se švestkovou omáčkou, šťouchané brambory a tvarohový pohár s ovocem. Jak tohle v úterý dopadne?

Středa: Store manager Pavel (30) bere svoji účast jako životní výzvu

Vystřídal mnoho profesí. Pracoval jako pomocný operátor a jako administrativní pracovník v azylovém domě pro matky s dětmi v tísni. Dalším jeho povoláním byl pracovník obchodního provozu a pracovník dodržování rutin. Jeho aktuálním zaměstnáním je store manager. Je zadaný a žije s partnerem Tomášem. Do pořadu ho přihlásil právě jeho přítel. Společně Prostřeno! rádi sledují. Když se Pavel o přihlášce dozvěděl, byl to nejdřív šok, později si ale řekl, že není důvod, aby to nezkusil. Pokud by vyhrál, peníze by věnoval charitativní organizaci podporující vzdělávání dětí. Vladimír bude velmi překvapen tím, že Pavel žije s přítelem. Zjistí to až při šmejdění a dlouho tomu nebude chtít uvěřit. V Prostřeno! jde ale hlavně o vaření a Pavel u plotny dokáže zazářit. Vsadí na oblíbené menu svého partnera – čerstvé jarní závitky, tom kha soup, thai schnitzel s rýží a eton mess ice cream sundae. Hosté budou mít co dělat, aby menu vůbec přečetli, a budou zvědaví, co jim Pája nakonec na talíř nasází. Zaujme svým menu a zvládne ještě připravit úkol týdne? Dozvíte se už ve středu.

Čtvrtek: Lodník David (29) ve volném čase upravuje videa nebo rapuje

Má za to, že je klidný a veselý, což si o něm ale nemyslí ostatní u stolu. Pro ty je David záhadou. První den přišel potlučený ze skateboardu a u večeře nešel pro kritiku daleko. Všichni tedy budou zvědaví, jak si se svým menu poradí. David připraví zapečený chřest s parmskou šunkou, kuřecí polévku, egg fried rice a dezert z kokosového mléka. A víc než o seriózním vaření to bude o recesi a Davidově osobité prezentaci. Jaký bude večer v podání největšího provokatéra týdne? Vladimír bude u večeře hodně rýpat. Že by taktika? Nutno podotknout, že David to nebude mít úplně jednoduché a okolnosti budou proti němu. Připravená zábava v lednici doslova vybouchne a bude toho více, co se nepodaří. Večer bude mít nepříjemnou dohru. Vladimír bude muset cestou domů zastavit hned několikrát, aby si odskočil na záchod. Nepříjemná nehoda se mu stane i v autě a je přesvědčen o tom, že je to z Davidova jídla. I Pavel si bude stěžovat na zažívací potíže. Jak se k tomu David postaví?

Pátek: Profesionální DJ a společník ve firmě Pavel (48) je milujícím tatínkem

Starší syn chodí do školky a mladší je doma s matkou. Pavel je přes týden v práci, kde montuje fotovoltaiku, a o víkendech hraje v klubech. Vedení domácnosti má na bedrech jeho přítelkyně, která se stará o rodinu a její chod. Pavel je milující tatínek na hraní – ve volnu se plně věnuje svým dětem. Má rád vaření, ale má na něj málo času. Jeho rodiče jsou skvělými kuchaři a mnoho let pracovali ve stravování. Otec vedl turistickou restauraci u zámku v Ploskovicích, kde se natáčely různé pohádky. Maminka mu sekundovala v kuchyni, a proto má Pavel ke gastronomii velmi blízko. Případnou výhru by chtěl využít jako mimorozpočtovou odměnu – dovolenou – pro svou rodinu, která by si tím vykompenzovala jeho častou nepřítomnost. Pavel připraví mini tousty se sýrovým salátem a sušenou šunkou, vývar s játrovými knedlíčky, pečené maso s bramborovo-hruškovou kaší a vanilkový tvaroh s horkým ovocem. Bude jeho možná až moc klasické menu stačit na výhru, nebo se mu dařit nebude? Sledujte už v pátek, co jste během týdne nepostřehli!

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.