V Prostřeno! se bude vařit jídlo z Pána prstenů. Matyáš okamžitě odhalí taktika

Taktik Tomáš – Prostřeno! S29 (91)

Prostřeno! bude i v tomto týdnu stát za to. Ke sporákům se s vařečkou v ruce tentokrát postaví ti, kteří v Jihomoravském kraji chtějí ukázat, že mají na vítězství. Sestava bude poměrně jasná. Muži budou v přesile od samého začátku. Budou čtyři k jediné ženě. Kdo nakonec zvítězí?

Od 17. června se bude vařit v Jihomoravském kraji. Některá menu jsou exotická, jiná typicky česká, ostatní taková, jaká jsou v dané domácnosti oblíbená. Kromě toho je třeba počítat s úkolem týdne, kterým tentokrát bude příprava a zakomponování rolády do menu tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o cosi navíc. Kdo zapomene, kdo uspěje a kdo prozradí, že jde o úkol týdne?

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte! Všechny epizody týdne si na prima+ můžete pustit už v pondělí.

Pondělí: Provozovatel herničky Matyáš (23) miluje Pána prstenů

Pracoval jako fotbalový rozhodčí, barman a provozní v nočním klubu a finanční poradce. Celý život žil s rodiči a sourozenci v rodinném domě. Od dětství byl nadšený sportovec a věnoval se fotbalu, florbalu a volejbalu. Poté v sobě objevil touhu být středem pozornosti a začal hrát v dramatickém kroužku, ve kterém účinkuje dodnes. Před rokem se přestěhoval ke své přítelkyni a dnes spolu žijí v Brně. Po přestěhování se přestal tolik věnovat sportu, trochu přibral a začal žít téměř rodinný život s přítelkyní a kočkou Malibu.

Sám o sobě tvrdí, že má smysl pro humor a je flegmatik. Rád zkouší nové věci a je silný extrovert, ale v prvních chvílích bývá stydlivý. Má bujnou fantazii a je to takové dítě v dospělém těle. Jeho menu jako by vypadlo ze světa Pána prstenů – elfský chléb lembas s tatarákem, Éowynina šlichta, hraničářova flákota s opékanými bandory a jako dezert si dají soutěžící vejce draka Šmaka. Jak pondělní seznamovací večer dopadne, komu bude chutnat a kdo jako první začne taktizovat? Matyáš má podezření od prvního podání ruky, kdo bude největším hráčem.

Úterý: Vedoucí prodejny Hana (34) připraví menu psané v hantecu

Je šťastně zadaná a zasnoubená. Děti zatím nemá, ale doma jim dělají společnost domácí mazlíčci. Je se svým životem a lidmi ve svém okolí spokojená. Do pořadu se přihlásila, protože ráda vaří a je pro ni nesmírná čest, pokud strávníkům jídlo, co připraví, taky chutná. Její menu bude psané v brněnském nářečí a hosté mu budou horko těžko rozumět. Chystá třeba tatarson z rotecovýho řepyska s vosmahló brzdó nebo kulajdovou blču se zamachlovaným vécem. Proč si Hana vybrala toto menu?

Měla připravené tři varianty a zkoušela je vařit – dávala ochutnat rodině a vyslechla si kritiku. Na tohle meníčko, především hlavní chod, jí řekli, že se ostatní soutěžící posadí na zadek. Když Hana přizná, že si jídlo zkoušela vařit dopředu, mají ji ostatní za hráčku. Ve skutečnosti ale bude velkým kritikem Tomáš. Pokud by Hana vyhrála, pozvala by partnera a rodiče na dovolenou. Sledujte už v úterý, jak si pochutná ona, ale i její hosté.

Středa: Student Petr (21) je zatím svobodný a žije ve studentském bytě

Do pořadu ho přihlásili spolubydlící jako dárek k narozeninám. Protože se s kamarádem nudili před zkouškou. Kamarád se nakonec nechtěl zúčastnit, a tak se toho chopil Petr. Pokud by vyhrál, tak by si chtěl pořídit šipkový automat, a pokud se to podaří, tak by po státnicích v červnu rád vycestoval do zahraničí. Pro své hosty si chce připravit Kahoot kvíz. K jídlu připraví pro hosty topinku s ricottou a rajčátky, krém z pečené zeleniny, kuřecí ballotine s květákovým pyré a pečenou hrušku. Dívejte se už ve středu, jaké zkušenosti a příhody z natáčení si odnese celá tahle partička. Můžeme prozradit, že nespokojený bude hlavně Tomáš. Ten bude strhávat body za díru v kalhotách a prach na skříni. Je to fér?

Čtvrtek: Dělník Martin (30) je v soutěži na popud kamaráda, který ho přihlásil

Menu poskládal z jídel, která jsou jednoduchá a moc mu chutnají. Věří, že tak to bude i u jeho hostů. Během zábavy se budou vykládat karty. Martin ve chvílích volna rád chodí na ryby a bydlí stále u rodičů. Přesto bude vařit u kamaráda, protože doma mu to neprošlo. Má velmi rád svíčkovou, na tu si ale před kamerami netroufne. Jak zachutná jeho klasické Prostřeno! menu a jak se mu bude u vypůjčené plotny dařit? Připraví carpaccio z červené řepy, cibulovou polévku, panenku se šťouchanými bramborami a pepřovou omáčkou a na závěr tiramisu.

Pátek: Instalatér Tomáš (27) uvaří menu, které mělo úspěch u jeho přítelkyně

Žije s přítelkyní Terezou, která má malého syna. Jsou spolu asi dva roky a plánují časem svatbu i děti. S přítelkyní je velmi šťastný, i když občas mají nějaké problémy. Do pořadu se přihlásil sám, aby měl možnost zkusit něco nového, chtěl by také zažít nějakou show. Toto menu chystal jako valentýnské pro svou přítelkyni a mělo úspěch. Třeba to stejně dopadne i nyní. Připraví bruschettu s restovanou šalotkou a sušenými rajčaty, italskou polévku minestrone, lososa v záclonce s citronovou omáčkou a na závěr banánové pokušení. S rodiči se bohužel už delší dobu nebaví. Má babičku a dědu, ke kterým rád jezdí, a pokud je potřeba, tak jim pomáhá. Prarodiče pro něj v životě udělali hrozně moc a Tomáš si toho váží a ví, že se k nim dřív choval jako hlupák. Bude jeho osvědčené menu stačit na výhru, nebo se mu dařit nebude?

Sledujte už v pátek, jak se bude největšímu taktikovi týdne dařit u plotny. Dozvíte se také, že před ostatními tají zkušenosti v gastronomii. Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno. Nezapomeňte si stáhnout aplikaci Prostřeno! a mějte všechny potřebné informace vždy po ruce.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.