Seriály a filmy

27. října 2024 07:30

Petra Jaroševská

V Prostřeno! uvaří Miss Doleželová a osmdesátiletý šaman, který měl tisíc žen

Šmejdění u Juana – Prostřeno! S29 (146)

U prostřeného stolu se tentokrát ve speciálu sejdou autoři. Od 28. října se těšte na nevšední historky, osobní rekordy a více či méně lákavé pochoutky. Tři ženy a dva muži jsou kreativní, nápadití a schopní z ničeho vytvořit něco velkého. Bude to v případě jejich pobytu u plotny platit také?

Kdo z autorů se ke své plotně postaví s největším zápalem a koho neodradí ani zapeklitý úkol týdne, kterým je tentokrát příprava prvního nebo nejoblíbenějšího autorského receptu? Budou mít kulinářskou převahu muži nebo ženy? Uvidíme, kdo se bude bát, komu to nepůjde a kdo předvede, že vaření je jeho silnou stránkou. Jak se komu v kuchyni bude dařit připravit naplánované složité i jednodušší menu?

Někdo vsadí na novinky světové kuchyně, další na českou klasiku. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku na prima+ či na Primě a hlasujte v aplikaci Prima Zone.

Pondělí: Novinář a šaman Juan Braun se v Prostřeno! ocitl proto, že se mu to zdálo jako dobrý nápad

Zásluhu má na tom jeho přítelkyně.  Pokud by vyhrál, peníze by rozdělil mezi děti. Dobrodruh, šaman, novinář, cestovatel a spisovatel Juan všechny překvapí hlavně svým bydlením a životními zážitky – procestoval 195 zemí, pochlubil se více než tisícovkou milenek a jeho byt je jako muzeum.

Jídlem sice neoslní, ale zato hosty okouzlí hrou na klavír a hlavně svým svérázným vystupováním. Hosté se dozví, že Juan jí jen dvakrát denně, udržuje si zdravou figuru a dbá na své zdraví. Také jí střídmě, což se projeví i na hlavním chodu, který hostům bude připadat obyčejný. Upeče totiž kuře s bramborami. Stejně snadný na přípravu bude i předkrm, který vlastně jen vybalí z obalu a položí na talíř. A jak si tato parta sedne? Sledujte už v pondělí.

Úterý: Moderátorka a podnikatelka Jana Doležalová jde do Prostřeno! načerpat inspiraci pro svoje vaření

Rodačka z Moravy, Miss ČR 2004 se věnuje farmacii a v současnosti působí jako autorka odborných textů. I ona ráda hraje na klavír, hlavně se svou dcerou. Na Janin klavír si během šmejdění zahraje opět Juan, přidá se k němu Honza Žampa a bude to dechberoucí vystoupení. Jana sází na italskou kuchyni a zdravotní zábavu. Hostům přeměří tlak a udělá test pleti. Mnozí se tak dozví zajímavé informace. Honza Žampa si ale tlak přeměřit nenechá, i když mu to ostatní důrazně doporučují. Jak zaujme její menu? Sledujte už v úterý.

Středa: Moderátorka Adéla Konewka (Jelínková) je maminkou malého syna

V pořadu se objeví i její maminka, herečka Eva Čížkovská, se kterou přečte jedno menu. Adéla byla vrcholová sportovkyně, devatenáct let se věnovala krasobruslení a patřila mezi reprezentační výběr. Mezi její koníčky patří motorky, MMA, wakeboarding, lezení a rychlá auta. Má moc ráda dobré jídlo a pro své hosty připraví svoje oblíbené pochoutky ve stylu italské kuchyně - katalánské pohlazení cannelloni fortuna nebo cannoli siciliani. Jako zábavu je vezme na led, nasadí jim brusle a sama předvede perfektní vystoupení. Jediný, kdo brusle odmítne, je Juan, což je vzhledem k jeho věku pochopitelné.

Čtvrtek: Spisovatelka Iveta Svobodová byla nabídkou účinkovat v Prostřeno! hozena do vody – tak plave

Vystudovala tvůrčí psaní, redakční práce, český jazyk a literární myšlení. Autorka detektivek hosty pozve do vinárny svého syna, kde jim připraví tradiční české menu. V kuchyni se ovšem docela zapotí. Má docela složité menu, které kuchyňku ve vinárně pořádně prověří. Hosté se těší na starou dobrou klasiku – vdolky a znojemskou hovězí pečení s rýží. Pro Juana Iveta udělá extra polévku, protože nejí cibuli. Večer naruší bouřka a přívalový déšť, který část vinárny vytopí, a tak hosté budou Ivetě pomáhat vodu uklízet. Přinese jí její snaha výhru? Dozvíte se už ve čtvrtek.

Pátek: Podnikatel a zpěvák Jan Žampa má jídlo rád a občas i něco uvaří

Jako poslední předvede, co v kuchyni dovede, Honza Žampa – frontman a zpěvák v kapele Eddie Stoilow. Ten překvapí historkami ze svého mládí. Studoval mezinárodní americkou školu na Maltě, odkud má spoustu příhod i dobrých receptů. Dospívání na internátní škole v zahraničí je nezapomenutelným zážitkem. Není divu, že pobyt na Maltě zanechal i stopy na Honzových chuťových pohárcích, a tak pochopitelně sází na středomořskou kuchyni i hudební zábavu. Pro své hosty připraví karaoke s profesionálním ozvučením. A bude to zážitek. Podávat se bude tomatová polévka nebo paccheri all amatricciana. Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 10. 2024

Máte silné sebevědomí. Přebíráte kontrolu nad situacemi, místo abyste ji nechali převzít někým jiným. Tento pocit nezávislosti a sebedůvěry však může ohrožovat ostatní lidi. Někteří se cítí bezpečně, když vědí, že se na ně spoléháte. Je to jeden z těch dnů, kdy můžete pocítit několik bolestí růstu, protože se měnící se osobnost střetává s pohodlnými vzorci chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.