V Prostřeno! změří síly dvě taktičky. Která svoji falešnou hru schová lépe?

Prostřeno! XXVII (56) - upoutávka

Prostřeno bude tentokrát v Moravskoslezském kraji, kde se o velikonočním týdnu u stolu sejde pestrá sestava. Genderově bude nevyvážená, čtyři dámy ku jedinému muži. Martin je ale chlap jako hora, ženské převahy se rozhodně nebojí, a dokonce si dámskou společnost užívá.

V Moravskoslezském kraji se dá dohromady parta odvážných kuchtíků v nejrůznějších věkových kategoriích a s nejširšími znalostmi kuchařiny. A každý bude chtít předvést to nejlepší, co u plotny dokáže. Jak s jejich plány zatočí úkol týdne, kterým tentokrát bude příprava velikonoční jarní nádivky? Kdo se takovým zadáním nechá rozhodit a kdo jej naopak zařadí do menu tak, že nikdo nepozná, že se jedná o něco navíc?

Kuchyni budou hosté ochutnávat domácí i světovou, některým bude chutnat víc, jiným méně. Jak se povede celý týden, komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Vše zjistíte už v pondělí. Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den v 17:50 a dozvíte se víc. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Dělnice Barbora (26) se přihlásila sama ze zvědavosti

Chce si vyzkoušet, jaké to je vařit pro cizí lidi za daný čas. Bára je šikovná kuchařka a v kuchyni se umí otáčet, ale během vaření se objeví nečekané komplikace v podobě vypadávajícího proudu. Zatím nepřemýšlela, jak by s výhrou naložila, protože s ní nepočítá. Jako zábavu si připraví šipky. Tato jídla si vybrala, protože jim doma chutnají. Sama o sobě tvrdí, že je náladová a upřímná. Vždy řekne to, co si myslí. Poradí si s velikonočním úkolem týdne? Nádivka Báru překvapí, protože ji nikdy předtím nedělala. Ve stresové situaci bude mít co dělat, aby ji připravila. Jaká sestava se sejde u stolu? Některé dámy se už od začátku netají tím, že by rády zvítězily, protože peníze by se jim hodily. Kdo je ochoten jít přes mrtvoly a bodovat nízko?

Úterý: Maminka na rodičovské dovolené Káča (32) se vrátila s dětmi ze zahraničí

Má ročního syna, nyní bydlí se svojí mámou a hned vedle žije její teta, u níž bude i vařit. Sama si byt s mámou teprve předělává, a tak tam není možné natáčet. Do pořadu se přihlásila sama, protože ho ráda sleduje. Lákavá je pro ni i výhra. Pokud by vyhrála, tak by si peníze užila se svým synem. Káča se netají tím, že se do Prostřeno! přihlásila zejména kvůli výhře, její získání nechce nechat náhodě a zvolí taktiku nízkého bodování. Své plány ale sama sobě zkomplikuje, když se v kuchyni nejenže zapotí, ale dokonce i zamotá. Káča žila dlouho v zahraničí. Vsadí na plněnou kapsu se zeleninou, uzený vývar s kroupami, perkelt a pařížské řezy. Na papíře zní menu lákavě, ale příprava se několikrát zadrhne. Sledujte už v úterý, jestli se může těšit na kulinářský koncert.

Středa: Servírka Kateřina (28) o sobě tvrdí, že je přátelská, vstřícná a milující máma

Od patnácti let pracovala brigádně jako číšnice. V osmnácti pracovala rok v kanceláři, ale potom se zase vrátila na pozici číšnice a za bar. Nyní pracuje jako servírka v hotelu a barmanka v pivní restauraci. Má dvě děti – dceru Elizabeth (10 let) a syna Martina (5 let). Žije sama s dětmi. Je vdaná, ale rozvádí se. Momentálně má vážný vztah. Do pořadu se přihlásila sama a její motivací je především výhra. Máma dvou dětí má docela komplikovaný život. Neměla štěstí na partnery, zažila ve vztazích nepěkné chvíle, na které nerada vzpomíná. Hosty pozve do bytu, jenž je velmi skromně zařízený, což budou ostatní komentovat. Skromná, až jednoduchá bude také Katčina kuchyně, když připraví grilovaný sýr a opékaný toustík, krémovou bramboračku se slaninovým chipsem a krutony, krkovičku plnou šťávy a něco k tomu a Martínkovo potěšení. Víc než jídlo se bude řešit Katčin život a to, čím si prochází. Dívejte se už ve středu!

Čtvrtek: Živnostník Martin (48) má pořad Prostřeno! velmi rád a sleduje ho pravidelně

Pokud by vyhrál, tak by dal každému soutěžícímu 5 000 Kč a zbytek by si užil. Připraví si hru. Svá jídla si vybral, protože je má rád a chutnají mu. Nejí mořské plody, nesnědl by mušle. Má rád pokrmy z české kuchyně a také takové bude víceméně jeho menu. Tvrdí o sobě, že je kliďas, ale je možné, že mu právě nervy bouchnou v okamžiku, kdy se dostane v kuchyni do problému. Martin žije někdy sám a někdy s přítelkyní, která má byt jen o pár vchodů dál, což se jeví jako praktické řešení. Martin pro holky připraví mini pizzu, bramboračku, vepřovou panenku s pepřovou omáčkou, slaninové chipsy, pečené brambory a rumba koule. A zejména kolem názvu dezertu bude u stolu hodně dvojsmyslné legrace a narážek. Ostatně těch dvojsmyslných fórků bude daleko víc, dámy jako by se u Martina utrhly ze řetězu. A jak to bude pokračovat s taktikou? Dívejte se ve čtvrtek!

Pátek: Maminka na rodičovské dovolené Monika (31) klame tělem, protože působí velmi mladě

Hosty překvapí, že má rodinu a dvě děti. Vystudovala obor všeobecná sestra na Slezské univerzitě v Opavě. Pracovala jako zdravotní sestra a nyní je na rodičovské dovolené. Žije s manželem a mají dvě dcery – Klárku (4 roky) a Adélku (3 roky). Žijí čtvrtým rokem v rodinném domě v Horních Tošanovicích.

Monika se jako jediná nebojí pustit do domácího pečiva, když připraví domácí bagetku k mini špízům ve slanině, dále polévku udělá z pečených rajčat, hovězí na víně s bramborovou kaší a borůvkovou tečku. Hosté jsou na Moničiny chody zvědaví, zejména ta borůvková tečka je zajímá, stejně tak polévka z pečených rajčat. Monice se v kuchyni daří, jenomže postupně se ukáže, že tento týden některým vůbec nejde o vaření, ale spíš taktiku. A o tom bude i páteční večer, kdy nakonec i dojde k odhalení taktiček. Jak budou ostatní reagovat, když se dozvědí nečisté záměry svých soupeřek? Zvítězí dobrá kuchyně, nebo taktická hra?

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.