V semifinále klání Česko na grilu potrápí soutěžící král steaků T-Bone
Jak připravit dokonalý T-bone steak podle Martina Svatka - Česko na grilu (9)
Předposlední, semifinálový díl pořadu Česko na grilu je tady a s ním i úkol poradit si s pořádným kusem masa. Komu se bude dařit a kdo naopak vypadne těsně před branami finálového souboje? S jakou výzvou se soutěžící tentokrát budou muset poprat?
Úkoly poroty budou v semifinálovém dílu obzvláště vypečené a rozhodně ukáží, jak vypilované jsou grilovací schopnosti semifinalistů. Poradit si totiž budou muset se zpracováním jednoho z nejdražších kusů masa, a to králem steaků, tedy T-bone steakem. Ten v sobě kombinuje dva druhy masa - vysoký roštěnec a pravou svíčkovou.
Česko na grilu jde do semifinále. Zdroj: FTV Prima
Hlavním úkolem dílu bude příprava krále steaků,, tedy T-bone steaku Zdroj: FTV Prima
T-bone steak v sobě kombinuje dva druhy masa. Roštěnou a svíčkovou. Zdroj: FTV Prima
Grilovat se bude na peletovém grilu a k dispozici budou soutěžící mít také gril na dřevěné uhlí. Zdroj: FTV Prima
Česko na grilu jde do semifinále. Zdroj: FTV Prima
V rozstřelu skončí kromě Dannyho a Daniely všechny dvojice. Zdroj: FTV Prima
Česko na grilu jde do semifinále. Zdroj: FTV Prima
Česko na grilu jde do semifinále. Zdroj: FTV Prima
Úkolem semifinalistů bude připravit steak o hmotnosti jednoho kilogramu, zeleninovou přílohu a hranolky. „Tohle je vyšší level, protože je to rychlá úprava vystařeného masa,“ podotýká s respektem k opravdu kvalitnímu kusu masa soutěžící David.
Vyzkoušejte recept na grilovaný T-bone steak s avokádovou salsou
Grilovat se bude na peletovém grilu a k dispozici budou soutěžící mít také gril na dřevěné uhlí. V tomto kole jde o hodně, protože vítěz hlavní soutěže postoupí rovnou do finále.
Připomeňte si, jak roztopit gril na dřevěné uhlí:
Pracovat se bude i s pilkou. Porcování masa bude pro někoho problém, pro jiného ne. Kdo projeví týmového ducha?
Baví vás show Česko na grilu? Přidejte své hodnocení na Kinoboxu.
Co je pro vysoký steak nejdůležitější? A přijde někdo o ruku? „Pilka jela hodně doprava, museli jsme se vrátit, abychom to trochu spravili,“ vysvětluje Danny, co je zdrželo.
Úkolem navíc bude bylinkové máslo. „Nevím, jak se dělá,“ vysvětluje Daniela. Dominika s Denisou se zase pustí do přípravy hub lišek, na které se pánové porotci velmi těší.
Daniela se pohádá s tatínkem. Pořádně ji naštve. Ale umí vysvětlit proč. Kdo bude mít v téhle dvojici nakonec poslední slovo? V rozstřelu skončí kromě Dannyho a Daniely všechny dvojice. Komu se nakonec zadaří? Dívejte se na Česko na grilu v pondělí 20. května ve 21:30 na Primě nebo již nyní online na prima+.