Celebrity

15. května 2023 11:50

Anna Fedorov

Vágner o Zagorové: Zažil jsem vše, co v Bodyguardovi. Byla mým nejbližším člověkem

Karel Vágner v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS

Zažil jsem prakticky všechno, co je v bijáku Bodyguard. Přesně tak vzpomíná na letité přátelství s Hanou Zagorovou hudebník a skladatel Karel Vágner. V pořadu Povídej popsal začátek jejich spolupráce, a dokonce i přiblížil, jak skončil jejich milostný poměr. Se zpěvačkou, která zemřela loni v létě, se muzikant kamarádil dlouhých 50 let. Její odchod ho proto silně zasáhl.

Hudebník, textař, producent a skladatel Karel Vágner prošel v životě řadou kapel. Nejvíce ho ovšem proslavila spolupráce se zpěvačkou Hanou Zagorovou. S tou se seznámil v 70. letech minulého století, kdy působil jako kapelník Evy Pilarové. Zagorová u ní tehdy hostovala na koncertním programu. Když se pak rozhodla osamostatnit se a založit vlastní kapelu, zlanařila také Vágnera. Ten nad její nabídkou neváhal ani minutu. V Zagorové viděl obrovský potenciál a talent.

Krátce poté, co odešel od Pilarové, se ovšem stala velká tragédie, která zasáhla nejen jej, ale i samotnou Zagorovou. „Nechal jsem se od Hanky zlomit a s Víťou Hádlem, mým klavíristou a skladatelem, jsme společně odcestovali na koncert do Vilniusu. Byla tam obrovská hala a Hanka to tam rozsekala. Poté jsme se vrátili na hotel a otevřeli si malou flašku Becherovky. Zničehonic do pokoje napochodoval Hádl. Byl bílý jako vápno a řekl: ‚Karle, naše kapela je mrtvá. Spadli s letadlem,‘“ vzpomínal Vágner na havárii, která se stala na pražském ruzyňském letišti v roce 1973.

Čtěte také: Liběna Rochová byla po rozvodu jako tělo bez duše. Vyléčila mě práce, přiznala

Tehdy tam zemřelo 66 lidí. Mezi nimi byla také řada Karlových a Hančiných kamarádů – muzikantů z Vágnerovy bývalé kapely. „Strašně mě to sebralo a srazilo na kolena a v takovém okamžiku člověk potřebuje, aby ho někdo chytil za ruku. Shodou okolností to byla Hanka,“ popsal Vágner s tím, že je tato událost sblížila.

Jak rychle jejich románek začal, tak i skončil. „Potom mi Hanka řekla jednu krásnou větu: ‚Pojď, vykašleme se na to. Víš, že se máme rádi, a kdybychom spolu žili, zabijeme se.‘ Absolutně jsem s tím souhlasil. Ono se skoro nic nezměnilo, akorát jsme neměli intimní vztah,“ svěřil se Vágner, který byl zprvu Hančiným kapelníkem a také důvěrníkem. Až do její smrti zůstal jejím blízkým přítelem. „Zažil jsem prakticky všechno, co je v bijáku Bodyguard,“ dodal s odkazem na slavný film Osobní strážce.

Když Hanka loni v létě zemřela, sebralo ho to. „Bylo to přátelství na život a na smrt. Byli jsme spolu 50 let a nikdy jsem v životě nikoho tak blízkého neměl,“ řekl smutně hudebník, který se v umělecké branži pohybuje desítky let. Celý rozhovor si můžete poslechnout v premiérovém dílu pořadu Povídej Radky Červinkové v neděli 28. května od 21:25 na CNN Prima NEWS.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.