Celebrity

11. února 2024 10:15

Vanesa Havlíková

Vasila Fridricha potrápila vada řeči. Dodnes se cítím podmínečně vyloučený, říká

Vasil Fridrich v 7 pádech Honzy Dědka

Vasila Fridricha (47) můžete na televizních obrazovkách vídat čím dál tím více. Přestože je nyní úspěšným hercem, jeho herecké začátky však nebyly až tak růžové. V talk show u Honzy Dědka prozradil, proč ho nevzali na konzervatoř, proč ho podmínečně vyloučili z DAMU a co má proti Jakubovi Prachařovi.

Jelikož Vasil Fridrich patří v poslední době k nejvýraznějším hercům a zahrál si už po boku mnoha svých kolegů. Na řadu přišel i Jakub Prachař, kterého Fridrich před časem v pořadu Máme rádi Česko ve vtipu označil za mizerného herce a pěkně to schytal.

Čtěte také: Vasil Fridrich se humorně pustil do Prachaře. Vedle neherců zazáříš, zasmál se

Kvůli vadě řeči na konzervatoři neuspěl

„S Jakubem se známe dlouho, s jeho maminkou jsem hrál. Bylo pro mne příjemným překvapením, jak neremcá. Při natáčení filmu Franta mimozemšťan měl lézt do rybníku. Mělo být teplo, ale ještě v květnu bylo pomalu pod nulou. Do té vody vlezl, pak teda padnul únavou a měl horečku. Tak upravuju svoje tvrzení o něm, že je mizernej. Je mizernej, ale je statečnej,“ řekl s humorem Vasil Fridrich.

Kromě Vasila Fridricha se v talkshow představila také herečka Simona Lewandowská.

Ten má na rozdíl od Prachaře dokončené herecké vzdělání. I když s odřenýma ušima. „Zkoušel jsem to na konzervatoř, ale měl jsem drobnou výslovnostní vadu (ráčkoval – pozn. red.). Na konzervatoři v Brně mi řekli, že je kravina tam jít, protože to je fakt slyšet,“ zavzpomínal Fridrich.

„Rozhodl jsem se, že se toho nepříjemného R zbavím, ale bylo mi to k ničemu, protože následující rok ten obor neotvírali. Tak jsem šel na gympl. Pak jsem herectví zkusil až na vysoké, zkoušel jsem DAMU i JAMU, na DAMU byly přijímačky dřív, tak jsem na JAMU pak už nešel,“ dodal.

Z DAMU ho zase podmínečně vyloučili

Z DAMU ho ale brzy podmínečně vyloučili. „Současný šéf Švandova divadla, Dan Hrbek, můj kamarád, mě potkal ve škole, když jsme byli ve druhém ročníku. Nabídl mi, jestli nechci jet do Dánska. Mně to přišlo jako skvělý nápad, tak jsem odjel, a nedošlo mi, že bych měl být ve škole, nebo že bych to měl někomu říct,“ objasnil Fridrich v 7 pádech Honzy Dědka, které můžete sledovat každé úterý ve 21.40 na Primě.

V talkshow se představila také herečka Lenka Vlasáková se synem Maxem.

„Nikdo o mně asi deset dní nevěděl a měli jsme zrovna herecké zkoušky. Nebylo to úplně ohleduplné vůči spolužákům z ročníku. Takže mě podmínečně vyloučili, ale nikdy mě nevzali zpátky, protože došlo ke změně děkana. Jeden mě podmínečně vyloučil a nově příchozí už mě nevzal. Dodneška se cítím podmínečně vyloučený,“ dodal na závěr.

Podívejte se, jak Vasil Fridrich vtipně setřel Prachaře:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.