Syn Vlasákové a Dolanského si postěžoval na dětství: Jedna pohádka denně a žádný internet

Lenka Vlasáková a Maximilian Dolanský v 7 pádech Honzy Dědka

Lenka Vlasáková (51) patří k nejobsazovanějším českým herečkám, zároveň je ale i milující matkou čtyř dětí. Společně se svým starším synem Maximiliánem nyní zavítali do talkshow u Honzy Dědka, kde promluvili o výchově v rodině i problémech s nejmladším potomkem.

Lenka Vlasáková Dolanská má z prvního manželství se scénografem Egonem Tobiášem (52) dceru Sofii a s hercem Janem Dolanským (45) zase dceru Amélii a syny Maxmiliána s Johanem. Přestože jsou oba úspěšnými herci, doufali, že děti v jejich šlépějích nepůjdou.

Čtěte také: Herec Jan Dolanský rozplakal svou ženu Lenku Vlasákovou. A může za to svatba!

Děti umělecké geny po rodičích nezapřou

„Aby se naše děti nevydaly uměleckým směrem, se zatím nepovedlo. Nevyšly už tři pokusy ze čtyř. Sofie je malířka, Amálka je kostýmní výtvarnice a návrhářka a Maximilian je herec,“ vypočetla Lenka Vlasáková u Honzy Dědka s tím, že nejmladší syn Johan je zatím zmítán pubertou a už odmalička to s ním neměli lehké.

Přečtěte si: Andrea Verešová promluvila o výchově dospívajících dětí. Jsem přející matka, říká

„Johan Antonín mě naučil, že to, co dělal Max, byl slabý čajíček. Jožin mi za svůj dvanáctiletý život ukázal, co se dá… Dá se všechno, co tě ani nenapadne. Domáhal se například toho, že se mnou bude čepovat benzin. Dopadlo to tak, že se celý polil naftou. Několikrát se nám také ztratil, stačilo se vždy jen otočit a on nebyl. Pak jsme ho našli třeba u auta a on byl ještě dotčený, kde jsme. My jsme ho přitom uřvaní hledali po celém koupališti,“ rozpovídala se o příhodách se synem Vlasáková, již aktuálně můžete vidět v novém seriálu Zalez do spacáku.

„To stejné se opakovalo i v restauraci. Jen jsem se sehnula a najednou nebyl. Prohledaly jsme se servírkou celou restauraci, Jožin nikde. Vyběhla jsem ven a on se mi mezitím schoval mezi auta na parkovišti. Chytla jsem ho, skolila jsem ho k zemi, kousla jsem ho do zad,“ dodala v talkshow 7 pádů Honzy Dědka, kterou můžete sledovat každé úterý od 21:40 na Primě.

Důsledná výchova

Přitom co se týče výchovy, tu se Vlasáková snažila vést vždy důsledně. Před televizí upřednostňovala hraní si s hračkami. „Myslím, že se to postupně rozvolňovalo. Sofie si tohle zažila, Amálka už to měla trošku mírnější, já už to měl v pohodě. Televize už byla, ale pohádka byla jen jedna denně maximálně. Surfovat po internetu jsme moc nesměli. V devíti letech jsme dostali telefon, v patnácti počítač. V telefonu jsem měl internet a hledal jsem tam věci, co jsem hledat neměl, tak jsem pak ve dvanácti dostal za trest tlačítkový. To byla velká rána,“ zavzpomínal osmnáctiletý Maximilián.

Přečtěte si: Peter Nagy zavzpomínal na ráznou otcovu výchovu: Dal mě na judo, dvakrát mě tam zbili

Ten se už osamostatnil a s rodiči domácnost nesdílí. „Teď jsem se čerstvě odstěhoval. Táta mi se stěhováním ještě pomáhal, poplácal mě po zádech, ale pak mi máma volala, že jí brečí na rameni, že tam nejsem. Tak nevím. Ale i mně ta rodina nějakým způsobem chybí,“ přiznal Max v 7 pádech Honzy Dědka.

Na Lenku Vlasákovou se můžete těšit také v nové komedii Matka v trapu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.