Celebrity

1. září 2022 09:06

Josef Šťastna

Vášnivá houbařka Iva Kubelková: Miluje hřiby, ale na topinku si dá i masáky

Češi jsou národem houbařů a hlavně v září propuká hledačská vášeň na plné pecky. Pobyt v lese miluje také moderátorka Iva Kubelková (45), která redakci Prima Ženy popsala, které houby sbírá nejraději.

Moderátorka Iva Kubelková prožila většinu dětství v Písku, tedy v oblasti, kde se houbám daří. Iva webu Prima Ženy prozradila, že ji do lesa brali rodiče už jako malou holčičku. A jejich revírem byly hlavně jižní Čechy.

„Řekla bych o sobě, že jsem příležitostná houbařka, ale velmi vášnivá. Když je čas a prostor, jedu na naši chalupu s vědomím, že si jedu zahoubařit. Říkám si, že by mohly růst a vyloženě se na to těším,“ uvedla Iva pro Prima Ženy.

Na svém Instagramu se pochlubila obrovskými hřiby. Nezastírá, že když jde na houby, touží hlavně po hříbkách.

Les je pro Ivu Kubelkovou místem k dokonalé relaxaci

„Houby na talíři miluji, ale nejraději mám praváky. Zrovna dnes jsem měla k obědu smetanovou omáčku s pravými hřiby a knedlík. Občas si dám smaženici na chleba. Ale co mám také hodně ráda, jsou masáky (muchomůrka růžovka, pozn. red.). U nich musí být člověk při sběru opatrný, ale když je zná a pár jich najde, jsou to houby výborné – jen tak opečené na chleba,“ dodala moderátorka magazínu Showtime, pro kterou je ale pobyt v lese hlavně ideálním místem k relaxaci.

„V lese si člověk dokonale vyčistí hlavu. Houbaření je úplně jiná činnost, než je člověk běžně zvyklý. Pro mě je to zvláštně krásná činnost, člověk se v lese skvěle zrelaxuje," dodala sympatická moderátorka pro web Prima Ženy.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.