Celebrity

11. září 2023 16:28

Josef Šťastna

Ve věku 76 let zemřela zpěvačka Yvonne Přenosilová

V pondělí ve věku 76 let zemřela Yvonne Přenosilová. Zprávu přinesl Deník, kterému ji potvrdil Radko Kubičko, její kolega z Rádia Svobodná Evropa. Zpěvačku s nezaměnitelným hlasem nejvíce proslavil hit Boty proti lásce.

Redakce Prima Ženy se pokoušela letos v létě domluvit s Přenosilovou větší rozhovor, zpěvačka se ale omluvila, že se necítí zrovna dobře, že případně dá vědět. Bohužel se už neozvala... Podle webu Blesk.cz došlo u zpěvačky k celkovému selhání organismu. Poslední roky trávila v ústraní v bytě na pražském Žižkově, dlouhodobě si stěžovala na bolesti zad.

„Snažil jsem se ji přemluvit, aby s námi jezdila na vystoupení, fanoušci by ji rádi viděli a slyšeli, ale bohužel, odmítla to,“ zavzpomínal nedávno na legendární zpěvačku její kolega Milan Drobný.

Otec Přenosilové poznal lásku až v Palestině

Zpěvačka a příležitostná herečka Yvonne Přenosilová se narodila 2. července 1947 v Praze. Její otec byl generál, ale miloval hudbu a zpěv. Maminka pocházela z Rakouska, s tatínkem se ale poznala v Palestině. Přenosilová kariéru začínala konkurzem do divadla Semafor, ze kterého Miloš Forman natočil svou režisérskou prvotinu Konkurs.

Čtěte také: Jitka Molavcová po sňatku se Strejčkem. Na svatební cestu míří se Suchým

S písničkou Malageňa ji do divadla nepřijali, všiml si jí ale skladatel Karel Mareš. Později zpívala s Olympikem, pak byla členkou nově vzniklé skupiny Apollo, kde se potkala s Karlem Gottem, Karlem Hálou či Pavlínou Filipovskou. Největším hitem legendární zpěvačky byla píseň Boty proti lásce. Velkou oblibu si získaly také hity Tak prázdná či Roň slzy.

Jako jedna ze signatářek manifestu Dva tisíce slov se po roce 1968 odhodlala k emigraci a usadila se v Německu. Velmi se bála, že se StB bude mstít její rodině. V roce 1978 se provdala za barona von Schuckmanna, se kterým později měla syna. Do České republiky se vrátila až v roce 1994.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.