Večer u mladého kuchaře bude plný trapasů. Kdo si raději přinese svačinu?

Prostřeno! s27 (38) – Churros

Mladý začínající kuchař Martin se rozhodl přihlásit do soutěže z hecu. Vařit umí spíš teoreticky a nemá ani dost velký stůl, ke kterému by se všichni vešli. Bude proto sedět zvlášť. O trapasy nebude nouze. Budou hosté odcházet hladoví?

Osmnáctiletý Martin z Olomouckého kraje bydlí sám v bytě, kde vyrůstal. Jeho rodina se přestěhovala jinam a on má byt k dispozici místo internátu. Proč se přihlásil? Chce vidět, jak se budou tvářit lidé v jeho okolí, až ho uvidí v Prostřeno! Martin vaření miluje – nejvíc proto, že sám většinou nevaří, ale dělá to jeho maminka. On sám v kuchyni připravuje nejčastěji černý čaj nebo ovesnou kaši.

Hostům v úterý sliboval vegetariánské menu, a proto budou velmi překvapení z toho, co nakonec dostanou na talíř. Podávat se bude tatarský biftek z lososa, cuketová krémová polévka, po’ boy s fritovanými krevetami a churros. Soupeři budou mít z pokrmů strach. Někteří přiznají, že to pro ně bude boj. Ve středu vpodvečer uvidíte, kdo se nenají. Pavel přijde připraven a přinese si pro jistotu svačinu.

Ve videu hostitel vysvětluje svůj postoj k vegetariánské stravě:

Hostitel si nesedne s ostatními ke stolu

Martin usadí soutěžící k malému jídelnímu stolu, sám se k nim už nevejde. Sedne si proto do křesla a jí na malém stolečku zvlášť. Podezření, že hostitel neumí vařit, přijde záhy. Předkrm bude kyselý, polévka bez chuti. Martin bude se svým výkonem spokojený, jako hostitel ale bude selhávat. Soutěžící budou žízniví a bohužel i hladoví. Při šmejdění si už jen odevzdaně sednou na postel a sdělí si obavy z hlavního chodu. „Horší to nebude. To je sázka na jistotu. Polévka byla katastrofa,“ bude kritizovat Adam. Soupeři budou od hlavního chodu očekávat vietnamské nudle, přijde studená bageta plněná smaženými krevetami. Když se pak ostatní zeptají hostitele, proč sliboval vegetariánské chody, když podává ryby a mořské plody, odvětí, že je nepovažuje za maso.

„To je na žalobu školství,“ podiví se Adam Martinově logice. Po zábavě, kterou bude vyškrabávání motivů v cukrových plackách, zjistí hostitel nemilou věc. Těsto na smažené churros mu ztvrdlo na kámen. Povolá ostatní do kuchyně a bude žádat o radu. Nakonec se ale rozhodne udělat pokrm znovu a sám. Všechny vykáže z kuchyně. Tereza se bude cítit dotčeně. I ostatním se zdá, že na ně byl Martin nepříjemný. Čekání na dezert se protáhne na hodinu. Soutěžící budou mít takový hlad, že snědí i spálené a polosyrové válečky těsta obalené v cukru. Kolik asi dostane Martin za takový výkon bodů?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.