Večer u mladého kuchaře bude plný trapasů. Kdo si raději přinese svačinu?
Mladý začínající kuchař Martin se rozhodl přihlásit do soutěže z hecu. Vařit umí spíš teoreticky a nemá ani dost velký stůl, ke kterému by se všichni vešli. Bude proto sedět zvlášť. O trapasy nebude nouze. Budou hosté odcházet hladoví?
Osmnáctiletý Martin z Olomouckého kraje bydlí sám v bytě, kde vyrůstal. Jeho rodina se přestěhovala jinam a on má byt k dispozici místo internátu. Proč se přihlásil? Chce vidět, jak se budou tvářit lidé v jeho okolí, až ho uvidí v Prostřeno! Martin vaření miluje – nejvíc proto, že sám většinou nevaří, ale dělá to jeho maminka. On sám v kuchyni připravuje nejčastěji černý čaj nebo ovesnou kaši.
Tatarák z tvarůžků s opečeným toustem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí vývar s domácími maminčinými nudlemi Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hodolanská omáčka s domácím chlebem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Palačinky se švestkovou omáčkou, vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Okurková lodička s česnekovou pomazánkou, pečivo Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kuřecí vývar s kvasnicovými knedlíčky a nudlemi Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kuřecí řízek s překvapením, šťouchané brambory, zelenina, dresing Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čokoládový cheesecake Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tatarský biftek z lososa Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Cuketová krémová polévka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Po’ boy s fritovanými krevetami Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Churros Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Játrová paštika podávaná na domácím pečivu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky nebo nudlemi Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vepřová panenka zalitá pepřovou omáčkou, pečené brambory Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Mini cheesecake s ovocným přelivem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Guacamole na rozpečené bagetě Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Dýňová krémová polévka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Dušené hovězí na česneku Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Crème brûlée Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hostům v úterý sliboval vegetariánské menu, a proto budou velmi překvapení z toho, co nakonec dostanou na talíř. Podávat se bude tatarský biftek z lososa, cuketová krémová polévka, po’ boy s fritovanými krevetami a churros. Soupeři budou mít z pokrmů strach. Někteří přiznají, že to pro ně bude boj. Ve středu vpodvečer uvidíte, kdo se nenají. Pavel přijde připraven a přinese si pro jistotu svačinu.
Ve videu hostitel vysvětluje svůj postoj k vegetariánské stravě:
Hostitel si nesedne s ostatními ke stolu
Martin usadí soutěžící k malému jídelnímu stolu, sám se k nim už nevejde. Sedne si proto do křesla a jí na malém stolečku zvlášť. Podezření, že hostitel neumí vařit, přijde záhy. Předkrm bude kyselý, polévka bez chuti. Martin bude se svým výkonem spokojený, jako hostitel ale bude selhávat. Soutěžící budou žízniví a bohužel i hladoví. Při šmejdění si už jen odevzdaně sednou na postel a sdělí si obavy z hlavního chodu. „Horší to nebude. To je sázka na jistotu. Polévka byla katastrofa,“ bude kritizovat Adam. Soupeři budou od hlavního chodu očekávat vietnamské nudle, přijde studená bageta plněná smaženými krevetami. Když se pak ostatní zeptají hostitele, proč sliboval vegetariánské chody, když podává ryby a mořské plody, odvětí, že je nepovažuje za maso.
„To je na žalobu školství,“ podiví se Adam Martinově logice. Po zábavě, kterou bude vyškrabávání motivů v cukrových plackách, zjistí hostitel nemilou věc. Těsto na smažené churros mu ztvrdlo na kámen. Povolá ostatní do kuchyně a bude žádat o radu. Nakonec se ale rozhodne udělat pokrm znovu a sám. Všechny vykáže z kuchyně. Tereza se bude cítit dotčeně. I ostatním se zdá, že na ně byl Martin nepříjemný. Čekání na dezert se protáhne na hodinu. Soutěžící budou mít takový hlad, že snědí i spálené a polosyrové válečky těsta obalené v cukru. Kolik asi dostane Martin za takový výkon bodů?