Celebrity

13. května 2023 07:30

Eliška Reiglová

Věčný policajt Jan Novotný o stárnutí: Cítím se mladý, ale na obrazovce je dědek

Jan Novotný v 7 pádech

Oblíbený herec Jan Novotný (69) před kamerami není žádným nováčkem a letos oslaví své sedmé kulatiny. Přesto se stále cítí mladý a podle toho se také chová nejen na natáčení. Když pak nevidí na obrazovce mladíka, je to pro něj stále trochu šok.

Herec a divadelní režisér Jan Novotný se narodil v září roku 1953 v Táboře. Absolvoval DAMU a během své kariéry působil hned v několika divadlech. Mimo jiné se věnuje také dabingu. Ve volném čase zrovna nelenoší, věnuje se aktivitám, které dokazují, že věk pro něj nic moc neznamená.

„Cítím se hrozně mladě, když jedu sjezdovku dolů. Ale pád je sedmdesátiletý. Nebo když něco točím, cítím se mladý, ale pak koukám a na obrazovce je dědek,“ zasmál se Jan Novotný v oblíbené talk show 7 pádů Honzy Dědka.

Policejní prokletí

Jan Novotný za svou kariéru už mnohokrát ztvárnil roli policisty. Nyní jednoho hraje také v seriálu Zákony vlka a zdá se, že jsou mu tyto postavy zkrátka a jednoduše souzené. Na tu první uniformovanou ale nevzpomíná zrovna v nejlepším.

„Když jsem dělal svého prvního policajta, bylo mi asi 25 let. Seděli jsme s režisérem a on mi říkal, že by si představoval takového amerického policajta. To bylo v roce 76. Tak jsme se domluvili, těšil jsem se na to. Z amerického policajta ale nakonec byl český debil,“ zavzpomínal.

Zdraví za roli

Herectví není lehká práce a Jan Novotný o tom ví své. Pro roli už nejednou obětoval něco málo ze svého zdraví a nejvíce si vybavuje natáčení německého filmu. Myslí si totiž, že se tehdy neúmyslně stal průkopníkem toho, co je dnes známé jako léčba mrazem.

Přečtěte si také: Stanislav Majer dostal radu od kriminalisty. Od té doby se vyhýbá jednomu místu

„Jednou jsem točil německý film. Točili jsme jaro u Vltavy a bylo pětadvacet stupňů pod nulou. Měl jsem jen tričko. Ráno jsem se probudil a měl jsem teplotu 38,1. Vydal jsem se točit, točil jsem celý den a naprosto jsem promrzl. Nemohl jsem se svléknout, ohnout nohu, rozvázat si boty. Takže mě svlékli, dovezli mě domů, tam mě zase svlékli. Vlezl jsem si do teplé vany, šel jsem si lehnout a ráno jsem se probudil a měl jsem 36,7. Asi jsem průkopníkem léčení v mrazivých jeskyních,“ dodal.

Sdílejte článek
Štítky policie stárnutí 7 pádů Honzy Dědka Jan Novotný Zákony vlka

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.