Vegetarián by se nenajedl. Málo šneků v polévce a taktika s panenkou v Prostřeno!

Šnečí polévka - Prostřeno! S29 (14)

Jediná žena mezi čtyřmi muži. V poslední době to vypadá, jako by Pražáci vařili víc a častěji než Pražačky. Nebo je to jen tím, kdo se do pořadu hlásí? Jak tedy umí převážně muži vařit? Už při pohledu na menu je jisté, že mají všichni podobné chutě. Jídla se totiž budou opakovat.

Kdo se bude bát, komu to nepůjde a kdo předvede, že vaření je jeho silnou stránkou? Jak se komu v kuchyni bude dařit připravit naplánované složité i jednodušší menu a kdo se nejvíc zapotí u přípravy úkolu týdne, kterým je příprava krupicové kaše? Zjistíme, jak se Pražáci a Středočeši umí postavit k plotně, co zvládnou vykouzlit a kdo bude taktikem týdne.

Sledujte Prostřeno! v tomto týdnu a třeba zjistíte, že vše nemusí být výhradně české a klasické. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Team leader training Matěj Valvoda (32) miluje vše kolem masa

S partnerkou je zasnouben a mají tříměsíční dceru. V příštím roce plánují svatbu. Žije v Praze dvanáct let. Do pořadu ho přihlásila žena, protože ji pořád otravuje, že si potřebuje nutně pořídit řeznický kutr. Tuto investici nemá v rodinném rozpočtu schválenou. Původně se Matěj chtěl stát hercem. Upovídaný je Matěj dost a celý den vlastně pusu nezavře. Jeho velký koníček je uzenářství a sýrařství – jako předkrm bude mít pro každého hosta prkýnko se svými uzenářskými i sýrařskými výrobky. Co se týká jídla, Matěj ze všeho nejvíc miluje maso a uzeniny, nejlépe domácí výroby. A tak sestaví i své menu. A doufá, že ke stolu nedorazí žádný vegetarián, protože připraví Matesovo prkénko s focacciou, hovězí vývar z oháňky s domácími nudlemi, filírované kachní prso sous-vide s bramborovým pyré se sladkou demi-glace omáčkou a čokoládové soufflé s malinovým coulis a zmrzlinou. A také zábava se bude točit kolem masa a řezničiny – Matěj nechá hosty pracovat s plničkou masa. A jak si tato parta sedne? Sledujte už v pondělí.

Úterý: Student a brigádník Mikuláš Růžek (25) se těší, že se nají a pobaví

Sám o sobě si myslí, že je klidný a vyrovnaný člověk. Je cílevědomý a ví, co chce od života. Není nijak výbušný, ale pokud se naštve, tak to jen tak přerušit nejde. Jednou na Halloween chtěl pro své hosty uvařit dýňovou polévku z dýní, co donesli na výzdobu. Až poté, co to všichni snědli (a chutnalo jim), tak zjistil, že z daného druhu dýně se polévka vařit nesmí. Druhý den ho všichni proklínali. Mikuláš je trochu nesmělý. K tomu, aby se osmělil a do soutěže se přihlásil, potřeboval popostrčit kamarádem, který už v Prostřeno! soutěžil. A v jeho bytě bude Mikuláš také připravovat své menu, protože sám je ve fázi stěhování. Mikuláš studuje na České zemědělské univerzitě v Praze a ve volném čase chodí rád posilovat, baví ho lezení a cestování. Vaření ho baví a sází na moderní kuchyni – připraví míchaný salát s cibulovo-zázvorovým dresinkem, mrkvový krém se zázvorem a ricottou, kachní prsa s pomeranči a batátovým pyré a pomerančový sorbet. Během zábavy bude s hosty sázet kytičky. Jak zaujme jeho menu? Budou lepší jeho kachní prsa nebo Matějova? Sledujte už v úterý.

Středa: Podnikatel a farmář Karel Pinkas (36) rád zkouší nové věci

Má přítelkyni, psa, dvě kočky a rybičky. Má rád zahradničení, cestování obytným vozem, hudbu, fotbal a vaření. Sám o sobě tvrdí, že je milý, přátelský, komunikativní a občas i vtipný. Je to spíš flegmatik. Co se mu v kuchyni nepodařilo? Zkoušeli se spolubydlícím, když mu bylo 18 let, upéct kachnu přes noc, ale bohužel dali moc málo stupňů a ráno byla plesnivá. Rád připravuje českou a evropskou kuchyni. Hosty přivítá v bytě v centru města, kde ještě zbyly plakáty jeho bývalé ženy. A tím se roztočí kolotoč otázek na vztahy. Soupeře také zajímá, kde se dá v Praze farmařit – a Karel jim vysvětlí, že s mikrobylinkami se dá farmařit vlastně všude. Karlova úroda bude pochopitelně i součástí menu, když připraví salátek z microgreens s pečenou dýní a fetou, polévku minestrone, vepřovou panenku se švestkovou omáčkou a pyré z kořenové zeleniny a čokoládový fondant. Jak bude soupeřům chutnat třetí pyré tohoto týdne? Uvidíte ve středu na prima+ a na obrazovkách.

Čtvrtek: Student Tomáš Voříšek (21) o sobě tvrdí, že je přátelský a hodný

Bude takový i na své hosty? Tomáš vystudoval elektrotechniku a mechatroniku. Pracoval jako seřizovač CNC strojů. Nyní dále studuje na vysoké škole fyzioterapii. Je svobodný student. Ve volném čase rád chodí cvičit, díky čemuž se i dostal k vaření. Chtěl by svůj um předvést před celým národem. Do pořadu se přihlásil sám, protože má rád výzvy a chtěl by poměřit své síly s ostatními kuchaři. Tomáš hosty přivítá ve studentském bytě a Matěj hned zavzpomíná na časy svých studií. Milovník sportu připraví hummus s žitnou plackou s rozmixovanými cvrčky, bádenskou šnečí polévku, kodok kaki goreng a domácí zmrzlinu s překvapením. Na první pohled neznámý hlavní chod kodok kaki goreng hosty překvapí. Vyklubou se z něj totiž žabí stehýnka. V polévce si hosté budou počítat šneky a přemýšlet, jestli někteří z nich nepoužili mimikry a nevydávají se za houbu. Moc jich v polévce totiž nebude. Zábavou bude lukostřelba v bytě, prostě studentský den, jak má být. Přinese mu jeho snaha výhru? Dozvíte se už ve čtvrtek.

Pátek: Nutriční terapeutka Veronika Pourová (30) se věnuje zdravé stravě

Žije sama v klidné části Prahy. Mezi její koníčky patří tango, jóga, horská turistika, vaření, zahrada a hudba. Veronika si myslí, že je klidný člověk a introvert. Jídlo je pro ni nejen prací, ale i koníčkem a do Prostřeno! se přihlásila proto, aby myšlenku správného stravování šířila do světa. Pánové jsou zvědaví, co jim milovnice nutričně vyvážené stravy připraví. A Veronika udělá odlehčené menu, když bude podávat hráškový dip s mátou, hovězí vývar s masem a nudlemi, bramborové noky s lehkou smetanovou omáčkou a ovocný knedlík. Výživa bude i součástí zábavy, když Veronika pro pány připraví kvíz na téma nutriční výživy. Do pořadu ji přihlásil její synovec, protože chtěl, aby lidé viděli, že zdravé stravování nemusí být nuda. Její menu je podle soutěžících psané obecně, aby si recepty mohla upravit. Veronika bude v podezření, že do hlavního chodu přidala maso jen kvůli taktice. Je to pravda? Navíc je to už druhá panenka tohoto týdne. Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.