Celebrity

26. července 2023 11:50

Eliška Reiglová

Věra Mikulcová ukázala snímky ze začátku kariéry. Do křehké květinky měla už tehdy daleko

Nejúspěšnější česká kulturistka Věra Mikulcová chtěla v posilovně především rehabilitovat po operaci kolene, kterou prodělala v 18 letech. Ve zvedání těžkých vah ale našla nejen zálibu, ale dá se říct, že i životní poslání. Nyní se pochlubila snímky ze začátku své kariéry a sami se můžete přesvědčit, že nabírání svalové hmoty jí šlo dobře už tehdy.

Rodačka z Jihlavy Věra Mikulcová se kulturistice věnuje už více než dvě dekády. V rodném městě provozuje se partnerkou fitness centrum, kde funguje jako trenérka a také se připravuje na světové soutěže, na nichž obvykle sklízí úspěchy. S jejich sbíráním přitom začala už před dlouhými lety.

Příznivci Věry Mikulcové dobře vědí, jak vypadá nyní – má vypracované tělo, jehož podoba vyžadovala spoustu dřiny a často i odříkání. Byli ale zvědaví také na to, jak vypadala v minulosti, ještě než se dostala na úroveň, na níž je dnes. Touhu po jejich zvědavosti se známá kulturistka rozhodla ukojit a zveřejnila dva snímky ze svých kariérních začátků.

Čtěte také: Čím dál slabší pohlaví. Ženy dnes úplně ztrácí svaly

„Na vaše přání jsem našla fotky z dob, kdy jsem začínala s kulturistikou. První fotky jsou z roku 2001 z MČR junior – Hronov. Druhé z New York Pro 2023. Rozdíl váhy je 26 kg,“ napsala Mikulcová k fotografiím, na nichž je rozdíl skutečně patrný.

Věra Mikulcová je na sebe velmi přísná a její motto zní: Když nemůžeš, můžeš ještě třikrát. Tohoto hesla se zcela evidentně drží, protože výsledky tvrdé práce jsou na její postavě znát. Na to, co za sebou má a jaké znalosti získala, je náležitě hrdá.

Mohlo by vás zajímat: Jak by vypadal náš svět, kdyby byly ženy silnější než muži?

„Dělat kulturistiku je to nejlepší, co může být. Nikdy se v žádném sportu nenaučíte tolik o výživě, anatomii, o svém těle. Nikdy neuvidíte vaše svaly, jak jsou v den závodů do detailu vyrýsované, a o vůli ani nemluvím.  Musíte mít neskutečnou vůli, sebekázeň, odříkání,“ prozradila Mikulcová redakci webu Prima Ženy.

Fyzický nápor na tělo v přípravě se jiné české kulturistce stal osudným:

Sdílejte článek
Štítky fotografie Instagram kariéra svaly mladí kulturistika Věra Mikulcová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.