Celebrity

26. července 2023 11:50

Eliška Reiglová

Věra Mikulcová ukázala snímky ze začátku kariéry. Do křehké květinky měla už tehdy daleko

Nejúspěšnější česká kulturistka Věra Mikulcová chtěla v posilovně především rehabilitovat po operaci kolene, kterou prodělala v 18 letech. Ve zvedání těžkých vah ale našla nejen zálibu, ale dá se říct, že i životní poslání. Nyní se pochlubila snímky ze začátku své kariéry a sami se můžete přesvědčit, že nabírání svalové hmoty jí šlo dobře už tehdy.

Rodačka z Jihlavy Věra Mikulcová se kulturistice věnuje už více než dvě dekády. V rodném městě provozuje se partnerkou fitness centrum, kde funguje jako trenérka a také se připravuje na světové soutěže, na nichž obvykle sklízí úspěchy. S jejich sbíráním přitom začala už před dlouhými lety.

Příznivci Věry Mikulcové dobře vědí, jak vypadá nyní – má vypracované tělo, jehož podoba vyžadovala spoustu dřiny a často i odříkání. Byli ale zvědaví také na to, jak vypadala v minulosti, ještě než se dostala na úroveň, na níž je dnes. Touhu po jejich zvědavosti se známá kulturistka rozhodla ukojit a zveřejnila dva snímky ze svých kariérních začátků.

Čtěte také: Čím dál slabší pohlaví. Ženy dnes úplně ztrácí svaly

„Na vaše přání jsem našla fotky z dob, kdy jsem začínala s kulturistikou. První fotky jsou z roku 2001 z MČR junior – Hronov. Druhé z New York Pro 2023. Rozdíl váhy je 26 kg,“ napsala Mikulcová k fotografiím, na nichž je rozdíl skutečně patrný.

Věra Mikulcová je na sebe velmi přísná a její motto zní: Když nemůžeš, můžeš ještě třikrát. Tohoto hesla se zcela evidentně drží, protože výsledky tvrdé práce jsou na její postavě znát. Na to, co za sebou má a jaké znalosti získala, je náležitě hrdá.

Mohlo by vás zajímat: Jak by vypadal náš svět, kdyby byly ženy silnější než muži?

„Dělat kulturistiku je to nejlepší, co může být. Nikdy se v žádném sportu nenaučíte tolik o výživě, anatomii, o svém těle. Nikdy neuvidíte vaše svaly, jak jsou v den závodů do detailu vyrýsované, a o vůli ani nemluvím.  Musíte mít neskutečnou vůli, sebekázeň, odříkání,“ prozradila Mikulcová redakci webu Prima Ženy.

Fyzický nápor na tělo v přípravě se jiné české kulturistce stal osudným:

Sdílejte článek
Štítky fotografie Instagram kariéra svaly mladí kulturistika Věra Mikulcová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.