Celebrity

13. září 2024 18:39

Tomáš Durčák

Veronika Arichteva se bojí, zda vytrvalé deště vydrží střecha jejich historické vily

Současné meteorologické podmínky znervózňují většinu obyvatel Česka, celebrity nevyjímaje. Herečka Veronika Arichteva se například obává, aby v jejich historickém domě vydržela střecha a nezačalo vlivem silných dešťů zatékat dovnitř, což už se kdysi stalo. Šlo by o katastrofu, jelikož manželé po dvou letech konečně zrekonstruovali svůj 150 let starý dům.

Veronika Arichteva a její manžel Biser Arichtev se rozhodli namísto stavby nového bydlení pustit do časově i finančně nákladné rekonstrukce původní vily z roku 1870. Po dvou letech úsilí mají konečně své vysněné bydlení, byť je stálo velké množství nervů, stresu, energie a samozřejmě peněz. Jednou z klíčových věcí, kterou museli na domě udělat od znova, byla právě střecha.

„Střecha měla být původně podstatně levnější, ale musela se udělat. Původní majitelé tam v 90. letech dali betonové tašky, které ten dům tak zatížily, že by nám to časem spadlo na hlavu,“ popsala Arichteva pro magazín Marianne hlavní důvod, proč museli k přistoupit ke zcela nové střeše. A právě ta herečce během aktuálních extrémních dešťů dělá největší starosti. Kdyby totiž do domu začalo zatékat, mohla by voda zničit celé jejich několikaleté a nákladné snažení.

„Střecha je sice nová, ale tuhle nám trošku káplo kolem komína. Takže se opravdu dost bojím přívalových dešťů, jestli to vydrží,“ přiznala Veronika pro Super.cz obavy, aby jim deště dům nevytopily netěsnící střechou. „Snad jsme vybrali firmu, která to udělala dobře, ale tohle bude rozhodně zatěžkávací zkouška. Jestli to přežije tohle, tak už všechno,“ modlí se herečka, aby víkendovou průtrž jejich zrekonstruovaný historický dům přežil bez úhony.

Samotný dům už je totiž kompletně hotový a manželům už na pozemku zbývají jen úpravy zahrady, na niž přijde řada až příští rok. „Jinak máme všechno vevnitř zařízené, bydlí se nám dobře. Jen co se týče venkovní zeleně, tak je to zatím spíš jen hlína a bahno. Hotová je jenom přední část a příští rok nás bude čekat zahrada. Tak musíme hodně pracovat. Bisi tedy hodně točí. Já mám jen divadlo a instagramové spolupráce, které mě vlastně živí,“ shrnula herečka, že jakékoli nákladné opravy způsobené dalším zatékáním ze střechy by jim udělaly zásadní čáru přes rodinný rozpočet.

Nepřehlédněte: Meteorologové varují před extrémními lijáky:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.