Celebrity

24. července 2023 05:30

David Laštovka

Vlastimil Harapes žil přes 40 let v domácnosti s mužem. Se Zagorovou se nikdy nehádali

7 pádů s Písničkou - Vlastimil Harapes

Soukromí nejslavnějšího českého baleťáka Vlastimila Harapese, který slaví 77. narozeniny, je tak trochu obestřeno tajemstvím. Ženil se dvakrát, ani jedno manželství mu ovšem nevydrželo. Herečka Květa Fialová přitom veřejně promluvila o tom, že miluje muže. Jaká je pravda?

Vlastimil Harapes přiznává, že ho velmi mrzí, že se nikdy nestal otcem. „Samozřejmě byly doby, kdy jsem dítě moc chtěl. V období mezi dvaceti a třiceti lety. Moje první žena ale děti nechtěla, protože si přála budovat kariéru. Druhá žena si zase děti moc přála, ale nemohla je mít,“ svěřil se Vlastimil Harapes časopisu Sedmička.

S Hanou Zagorovou se půl roku starali o holčičku

Jeho první manželkou byla herečka, režisérka a psychoterapeutka Elena Strupková. Druhou pak zpěvačka Hana Zagorová. Svatbu měli v roce 1986 a k obřadu je motivovala především touha adoptovat si dítě. Hanička totiž kvůli vážné chorobě krve, kterou trpěla od 23 let, miminko mít nemohla.

Čtěte také: Hana Maciuchová, Helena Vondráčková, Jitka Zelenková. Proč tyto slavné ženy nikdy neměly děti?

„Hanka toužila po dítěti a na to jsme tehdy museli být manželé. V dětském domově si vybrala asi čtyřletou holčičku, blonďatou Aničku. Byla u nás asi půl roku a pak se najednou objevila její babička, která o ni projevila zájem, a tak musela jít zpátky. Tehdy to bylo až na hranici citového vydírání a bylo to bolestné pro všechny strany. Hanku kvůli tomu touha po dítěte přešla,“ prozradil Harapes deníku Blesk.

Květa Fialová ho označila za gaye

Přestože se nakonec rozvedli, navždy zůstali přáteli. „Hanka byla úžasná bytost, poznal jsem málo tak čestných a svědomitých lidí. Byli jsme spolu osm let a neslyšel jsem, že by někoho pomluvila. Taky jsme se za celou dobu nepohádali. A to byla možná chyba. Bylo to krásné, až to muselo skončit,“ poznamenal Harapes.

Mohlo by vás zajímat: Vlastimil Harapes poprvé promluvil po smrti bývalé ženy. Hana Zagorová mu chybí

Od té doby už oficiálně se žádnou jinou ženou nebyl, což dávalo příčinu k různým spekulacím, jak to s jeho sexuální orientací ve skutečnosti je. Harapes zakoupil půlku domu na Malé Straně v Praze, kde žil více než 40 let takřka v jedné domácnosti s básníkem Josefem Topolem, jeho manželkou Jiřinou a jejich syny Filipem a Jáchymem. Herečka Květa Fialová ho v roce 2012 při natáčení pořadu VIP Prostřeno! na TV Prima označila za homosexuála, což těžce nesl a až do její smrti s ní kvůli tomu už nikdy nepromluvil.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.