Celebrity

23. prosince 2022 06:30

Vanesa Havlíková

Vlastimil Harapes: S Hanou Zagorovou jsme si osvojili holčičku, pak nám ji vzali

7 pádů s Písničkou - Vlastimil Harapes

Baletní mistr a herec Vlastimil Harapes (76) přijal pozvání do talkshow Honzy Dědka (50) a ve speciálu věnovaném památce Hany Zagorové (75†) zavzpomínal na svou bývalou ženu. Prozradil, že se s Hankou brali kvůli adopci holčičky, kterou jim po půl roce vzali a promluvil také o tom, jak se zamilovala do Margity a on ji velkoryse pustil. Poslechněte si jeho slova v extra sestřihu.

Manželství nejslavnějšího českého baletního mistra a příležitostného herce Vlastimila Harapese a zpěvačky Hany Zagorové trvalo šest let. Kdy se seznámili a co přesně stálo za rozpadem jejich vztahu?

Poznali se v roce 1985 při Silvestrovském symposiu

„Seznámili jsme se tak, že jsme natáčeli Silvestra. Hana za mnou přišla, že napsala Pohádku z karet a že svršci jsou princové a já bych dělal jednoho toho svrška, oni by zpívali a já bych tančil. A já jsem jí řekl, že jsem přece taky zpíval, že na to přistoupím jenom pokud bych i zpíval. Zpívají tam Korn, Gott, Pospíšil a že já přece nebudu tančit. Že tedy jedině, když budu taky zpívat. Nevím, co mě to tehdy napadlo. Říkala, že si to rozmyslí. A opravdu do týdne volala, že na to přistoupí, že budu tančit a také zpívat,“ zavzpomínal na seznámení se zesnulou zpěvačkou.

Svatbu tajili. Byla účelová

Zagorová a Harapes měli vskutku krásný vztah a každý, kdo je znal, jim lásku a štěstí přál. Přesto se rozhodli svatbu utajit do poslední minuty. Dokonce i jejich svatební oznámení vypadalo spíš jako pozvánka na narozeninový večírek.

Jejich svatba byla čistě účelová. „Nebyl důvod to tenkrát hlásat. Mělo to svůj účel. Hanka velmi toužila po dítěti, ale nemohla mít děti. Přišla tedy s nápadem, že dítě adoptuje. V té době ale mohli adoptovat jedině manželé. A tak mě požádala, abychom se vzali, když jsme se tak znali. A že bude mít děťátko, nějakého nalezence. Té holčičce Aničce byly asi 4 roky, podařilo se to. Půl roku byla doma, starali jsme se. Poté se objevila jedna taková potvora, která doufala, že se bude o holčičku starat, protože Hana zpívá. Ale Hanka říkala, že už zpívat nebude a že se bude starat. Ale tahle paní si dala tu práci, že našla babičku té holčičky a ta o ni zažádala, že si ji vezme do rodiny. A tak jsme museli tu malou vrátit. Bylo to strašně smutné. Dítě najednou už nebylo,“ prozradil, proč se s Hankou tehdy brali.

Nikdy se nepohádali, přesto se rozvedli

„Měli jsme krásný vztah, nepamatuji si, že bychom se někdy pohádali nebo si nerozuměli. Hana to neměla v povaze. Ona a Jitka Molavcová. Nikdy jsem od nich neslyšel, že by o někom řekly špatné slovo. Opravdu,“ vyprávěl Harapes o vztahu s Hanou Zagorovou ve vánočním speciálu 7 pádů s Písničkou.

Hlavním důvodem rozpadu manželství bylo ovšem to, že se Zagorová zakoukala do operního pěvce Štefana Margity. „Hanka jela s jednou kolegyní na operu, kde zpíval Štefan Margita. Pozval nás, ale já jsem nemohl, tak s ní jela jedna známá. Vrátila se a řekla, že se zamilovala do hlasu. Ale že rozvádět se nechce. A já jsem jí řekl naopak: Jdi za hlasem svého srdce. Rozvedeme se. Konec. Basta. No a vydrželo jim to, podívej…,“ vysvětlil na závěr, proč mu tehdy vztah s Hankou nevydržel.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.