Celebrity

25. prosince 2023 05:45

David Laštovka

Voborníková patřila k nejkrásnějším zpěvačkám. Petra Spáleného se bála, přesto ji sbalil

Zpěvačka Miluše Voborníková, někdejší hvězda divadla Semafor a druhá manželka zpěváka Petra Spáleného, slaví 74. narozeniny. Jak se s ním dala dohromady, proč se ho zpočátku bála a čemu se věnuje jejich dcera Barbora?

Miluše Voborníková sice vystudovala zdravotnickou školu, ale daleko více ji to bavilo s mikrofonem na pódiu. Ve svých osmnácti letech úspěšně absolvovala konkurz do divadla Semafor, kde se stala hvězdou. Oslňovala nejen svým zpěvem, ale i krásou. Na vrcholu své hudební kariéry se ocitla na začátku sedmdesátých let, kdy se pravidelně umísťovala na předních příčkách v anketě Zlatý slavík.

Natočila i řadu duetů, například s Waldemarem Matuškou, Jiřím Kornem nebo Pavlem Bobkem. Muži po ní šíleli, ctitele měla pomalu na každém rohu. Z některých měla i strach. „Vím, že jich pár čekalo u nás doma. Seděli na zídce a čekali, až vyjdu ven. Z toho jsem neměla dobrý pocit a trošku jsem jim utíkala jiným východem,“ prozradila Voborníková v talk show Miluše Bittnerové Na kafeečko.

Přečtěte si také: Yvonne Přenosilová zdravotní potíže tajila. Zemřela jen pár měsíců po muži svého života

Dohromady je dal bratr Petra Spáleného

Za seznámení se svým osudovým mužem, zpěvákem Petrem Spáleným, vděčí jeho bratrovi Janovi. „Říkal, že bych se krom barvy hlasu k Petrovi hodila i výškou – on je také mrňavý. Navíc je na pódiu statický, zpívá ty své nádherné texty a já bych to tam trošku proluftovala. Zdálo se to logické. Měli úžasnou kapelu. Tak jsem do toho šla, ale hrozně nerada a s brekem jsem divadlo Semafor opouštěla,“ zavzpomínala zpěvačka.

Dcera Barbora se od šoubyznysu drží dál

Jiskra mezi ní a Petrem Spáleným rozhodně nepřeskočila hned. „Já jsem se ho bála. Byla jsem zvyklá na semaforské lidi, otevřené a usměvavé. Petr je introvert. To je taková image, ale on to tak cítí. Zato když se usměje nebo má náladu, tak to stojí za to. Jeho fanynky, které za ním chodí a od čtrnácti let ho milují a sledují, jsou úžasné. Mám je hrozně ráda a dodnes se všichni přátelíme. Já můžu na pódiu skákat a dělat divy a lidé nic, jsou na to zvyklí. Ale když se Petr usměje, mohou se z toho zbláznit. Přijdou do šatny a říkají: Miluško, on se usmál,“ přiblížila s úsměvem.

Za Petra Spáleného, který byl předtím ženatý s moderátorkou, zpěvačkou a herečkou Pavlínou Filipovskou, s níž má dceru Pavlínu Wolfovou, se Voborníková provdala v roce 1980. Od té doby, tedy už třiačtyřicet let, tvoří spokojený pár. V manželství se jim narodila dcera Barbora. Ta se vydala jiným směrem než její slavní rodiče. Drží se civilních zaměstnání, je například velmi zdatnou počítačovou grafičkou.

Podívejte se také na rozhovor se zpěvačkou Marií Rottrovou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.