Celebrity

17. prosince 2023 07:00

David Laštovka

Iva Hüttnerová opustila manžela kvůli herci Pavelkovi. Ten pak odešel za jinou ženou

Iva Hüttnerová a Matouš Rajmont v 7 pádech Honzy Dědka

Iva Hüttnerová, která slaví 75. narozeniny, patří mezi všestranně nadané umělkyně. Nejenže je herečkou, ale také výtvarnicí, spisovatelkou a moderátorkou. Před kamerou si zahrála v řadě filmů a seriálů. Mezi nejznámější patří trpká komedie Co je vám, doktore?, kde ztvárnila manželku hlavního hrdiny v podání Zdeňka Svěráka. Jak to měla v životě s láskou?

Prvním manželem Ivy Hüttnerové byl o tři roky starší režisér Ivan Rajmont, který se stal prvním polistopadovým šéfem činohry Národního divadla. Narodil se jim syn Matouš, který se stal hercem. Před kamerou poprvé zazářil už ve svých dvanácti letech, když se objevil ve filmu pro děti Pětka s hvězdičkou.

Pokoušel se dostat na DAMU, což mu ale nevyšlo. Nikoliv z důvodu, že by neměl talent, ale protože dle svých slov podcenil přípravu. „Byl jsem pitomec. Myslel si, že když nosím toto příjmení, tak se vůbec nemusím připravovat. Už jsem měl nějaké herecké role, takže jsem nečekal, že po mně budou chtít, abych něco předvedl,“ zavzpomínal Matouš Rajmont v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS. I přesto u herectví zůstal. Objevil se například v seriálech TV Prima Modrý kód či Dvojka na zabití.

ČTĚTE TAKÉ: Matouš Rajmont vzpomíná na divoké devadesátky: Byl jsem darebák. Kdyby děti dělaly co já, zabiju je

Pavelka ji opustil kvůli jiné ženě

Když byly Matoušovi tři roky, rodiče se po šesti letech manželství rozvedli. Herečka se totiž v angažmá v karlovarském divadle zamilovala do o sedm let mladšího Ondřeje Pavelky, který tam tehdy pracoval jako kulisák a později se stal hereckou hvězdou. Ve vztahu s mladým milencem se ale spálila. Pavelka si po čase našel jinou ženu a ona zůstala se synem sama. „Myslím, že jsem za to velmi zaplatila, ale nelituji toho,“ prozradila Iva pro deník Aha!

Prvnímu manželovi byla i po rozvodu oporou

S prvním manželem i po rozvodu udržovala velmi přátelský vztah. V době, kdy bojoval s rakovinou, mu byla velkou oporou. Dodávala mu sílu a energii. Ivan Rajmont zemřel 7. prosince 2015 ve věku 70 let. „Naposledy jsem s ním mluvila dva dny před smrtí. Jsem nesmírně ráda, že jsem se s ním stihla v nemocnici rozloučit,“ uvedla Iva Hüttnerová, která si zahrála i v úspěšném seriálu Slunečná, v němž představovala hospodyni Alžbětu.

Zamilovala se do diváka z hlediště

Manželství jí vyšlo až napodruhé, když se provdala za stavebního inženýra Petra Mandla, který je o sedm let mladší. Poznali se v divadle Rubín při představení Hrabalových Postřižin, v nichž excelovala v roli strýce Pepina. Mandl seděl v hledišti, do Ivy se zamiloval a ona mu lásku opětovala. Tři roky po svatbě se jim narodila dcera Klára. Letos v manželství oslavili jednačtyřicet let a stále jim to klape. „Můžu se na něm ve všem spolehnout. Jsem ráda, že ho mám,“ prohlásila spokojeně.

Matouš Rajmont promluvil v pořadu CNN Prima NEWS:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.