Ondřej Pavelka zavzpomínal na Václava Havla: Utíkal ochrance, byli jsme domluvení

Ondřej Pavelka v 7 pádech

Herec Ondřej Pavelka (67) v oblíbené talkshow pobavil historkou o divočácích a zavzpomínal také na dobu, kdy pomáhal Václavu Havlovi (†75). Proč se prezident skrýval?

Českého herce, scenáristu, režiséra a dramaturga Ondřeje Pavelku si můžete z posledních let vybavit třeba díky filmům Teorie tygra nebo Hádkovi. Diváci si ho oblíbili například coby starostu Frantu Vacka ze seriálu Slunečná, majora Martina Fišera z Poldy, či jako spisovatele Karla Rokla v seriálu ZOO.

Přečtěte si také: Ondřej Pavelka prý trápil Jakuba Prachaře. I tak se stal kmotrem jeho dcery

Už 30 let je zároveň členem Národního divadla. „Za to bych mohl dostat hodinky. Dřív to tak bylo – když byl člověk věrný, dávaly se hodinky. Co se dává teď? Hodinky, ne? Určitě se dávají hodinky. Zeptám se, jestli bych neměl dostat hodinky,“ zauvažoval nahlas herec v oblíbeném pořadu 7 pádů Honzy Dědka, který můžete sledovat v úterý ve 21:35 na Primě nebo online na prima+.

V rozhovoru Ondřej Pavelka zavzpomínal také na Václava Havla a na to, jak miloval Divadlo Na zábradlí. „Když pan prezident Havel začínal na Hradě a nechtě spadl do oficialit a kalendáře, strašně rád chodil za námi do Divadla Na zábradlí. Utíkal ochrance. Byli jsme vždycky domluvení, že zaklepe třikrát na boční dveře. Věděl jsem, že jde prezident, tak jsem odemkl. Měl jsem klíče od zadního vchodu, on jím nechtěl chodit, ochranka slídila všude. Divadlo Na zábradlí miloval a chtěl takhle od té náročné práce utéct,“ vyprávěl herec.

Prasata čekají, až to dodělám

I Ondřej Pavelka od práce „utíká“, aby zrelaxoval. „Mám chalupu v Sudetech, na kraji lesa. Neoplotil jsem ji, protože by to nebylo pěkné v té přírodě. Pasou se tam srnky, je to romantické. Zakládám si ale na trávníku, aby byl krásný, ostříhaný, kultivovaný. Prasata, jak to není oplocené, to ale vědí. Počkají, až to dodělám, a pak mi to zryjou. Tak mi poradili, abych tam dal do pytlíku pachy. Ty strašně páchnou, takže tam divočák nejde. Zase tam ale nemůžeš bydlet, to nejde,“ posteskl si umělec za hlasitého smíchu zpěvačky Marty Jandové (49), která taktéž byla hostem Honzy Dědka.

Mohlo by vás zajímat: Marta Jandová ztratila maminku i bratra. Osudovou lásku našla až před čtyřicítkou

„Takže jediná možnost je tam toho divočáka trefit, protože oni mají historickou paměť a vědí, že jak mu tam někdo trefil strýčka, nepůjde tam. Jenže já nestřílím, takže si musím pozvat na chalupu myslivce,“ plánuje Pavelka, který se mimo jiné pochlubil, že mu herec David Prachař u studánky vysochal svatého Jana Nepomuckého. „On je strašně šikovný,“ chválil si kolegu z branže.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.