Marta Jandová ztratila maminku i bratra. Osudovou lásku našla až před čtyřicítkou

Zpěvačka Marta Jandová slaví 13. dubna své 49. narozeniny. Ačkoliv ji teď nejvíce zaměstnává péče o dceru Marušku, na hudbu nezanevřela. V minulosti se musela vyrovnat s bolestivými momenty. A svou osudovou lásku potkala až na prahu čtyřicítky.

Marta Jandová patří mezi známé osobnosti českého showbyznysu. Je dcerou slavného zpěváka Petra Jandy, se kterým má podle svých slov s přibývajícím věkem stále lepší vztah. Paradoxně nikdy netoužila stát se podle jeho vzoru zpěvačkou. V jednom ze starších rozhovorů prozradila, že jí jako dítěti vadilo, jak tatínka na ulici zastavovali cizí lidé.

Čtěte také: Marta Jandová sdílela bolest ze ztráty maminky. Jeffy Boy neudržel slzy

V minulosti se musela vyrovnat se ztrátou maminky, o kterou přišla kvůli zákeřné rakovině. S jejím odchodem se stále úplně nesmířila. Staré rány otevřela i během castingu Česko Slovensko má talent, kdy projevila soucit s jedním soutěžícím, kterého potkal podobný osud. „Velmi dobře ti rozumím. Mně zemřela maminka před 31 lety. Moje starší kamarádka mi tehdy řekla, že ta bolest nikdy pořádně neodejde, ale že určitě najdu něco, co mi pomůže se přes ni alespoň trochu dostat,“ řekla mu tehdy Jandová.

Po smrti maminky přišla další rána

Marta Jandová v sedmnácti letech odletěla na rok do Ameriky, kde se snažila s tragickou událostí vyrovnat. Krátce nato se seznámila s německým hudebníkem Thorstem Mewesem, se kterým odjela do jeho rodné země. Působili spolu také v rockové kapele Die Happy, a právě zde započaly Martiny pěvecké začátky. Thorsta si vzala, ale manželství jim nevydrželo.

Aby toho nebyl málo, po čase zemřel i její bratr, který bojoval s nádorem na mozku. „S nádorem na mozku statečně bojoval skoro deset let. O Petrově smrti jsem se dozvěděla v Německu. Ve chvíli, kdy naposledy vydechl, jsem stála na jevišti. Cítila jsem, že se něco stalo. Jsou to moc bolavé vzpomínky,“ svěřila se v minulosti v rozhovoru pro iDnes.cz.

Mohlo by vás zajímat: Herečka Veronika Freimanová přišla o maminku i tchyni. Dožily se úctyhodného věku

Miminka a lásky se dočkala na prahu čtyřicítky

Po nevydařeném manželství neměla příliš štěstí na muže. Nějakou dobu randila s německým zpěvákem Sashou a poté také s producentem Viktorem Mrázem. Ani jeden vztah však nevydržel. Osudová láska přišla až v podobě gynekologa Miroslava Vernera, kterého si vzala v červnu roku 2014. Rok před tím, ve 39 letech se jí narodila vytoužená dcera Maruška.

Otěhotnět pro ni nebylo nejjednodušší, a ačkoliv si druhé miminko přála, nepodařilo se. „Snažili jsme se dlouho, ale nevyšlo to. Maruška se nám pak přiznala, že zničila mapu, která vede z nebe ke mně do břicha, protože nechtěla, aby přišel nikdo jiný,“ vysvětlila s nadsázkou v rozhovoru pro Blesk.

Jejich seznámení proběhlo díky společným přátelům. „Naše první rande bylo naslepo, protože nás dohodili kamarádi. Mně řekli, že se chce Míra se mnou setkat, Mírovi zase řekli, že jsem ho potkala v nemocnici a že jsem jim podstrčila telefonní číslo, ať mi určitě zavolá. Oba jsme si mysleli, že nás balí ten druhý,“ prozradila Marta minulý rok v rozhovoru pro Marianne. Od doby, co se jí narodila dcera, si roli mámy užívá na plný úvazek. Svou dceru ale zásadně na sociálních sítích neukazuje. Zastává názor, že chce, aby se sama rozhodla, zda chce být vidět.

Petr Janda na muzikálu Okno mé lásky promluvil o rodinných vztazích:

Sdílejte článek
Štítky narozeniny Marta Jandová celebrita

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 5. 2024

Dnes máte šťastný den, Berani. Možná dostanete nějakou nečekanou výhru, třeba šek poštou nebo vám zvýší plat či vás povýší v práci. To je přesně to, v co jste doufali, abyste si zlepšili životní styl. Nezblázněte se. Peníze investujte moudře a vyděláte ještě více. Když je utratíte najednou, za pár let toho moc nebudete mít.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.