Ohromující počty ze zákulisí slavného seriálu. Jen make-upu jím protekly litry

ZOO (100) - upoutávka

Úspěšný seriál z prostředí zoologické zahrady má za sebou rovných 100 dílů. Neuvěříte, co všechno se při jejich natáčení stihlo spotřebovat, kolik herců už se na seriálu podílelo nebo kolik stran scénářů bylo popsáno. Některá čísla jsou až šokující.

S pozoruhodným výčtem začněme v kostymérně – v celkem nenápadné místnosti se vším možným hned na kraji ateliérů. Tam se skrývá na 2 765 kusů outfitů. Schválně, odhadnete, která z hereček jich má nejvíce? Jsou to hned dvě – Michaela Pecháčková a Eva Burešová, které obohatily šatník o modely Lady X a Y.  Speciální kousky mají v záloze i dvojčata, jimž se musí nakupovat jedno oblečení ve dvou variantách. V krabicích byste navíc našli ukryto na 327 párů bot. Na údržbu všech propriet se spotřebovalo zhruba 225 litrů pracího gelu a 85 litrů aviváže.

Pro 100 dílů bylo vytvořeno 17 natáčecích plánů, což pro herce reálně znamenalo, že na place strávili 343 natáčecích dní. Doposud natočili 4 200 obrazů a autoři napsali na 12 000 stránek textu. V oblíbeném seriálu ZOO si doteď zahrálo celkem 572 herců v rolích hlavních, vedlejších a epizodních  a v průměru se natočilo 16 800 klapek. Tajemstvím není ani fakt, že seriál vzniká ve dvou ateliérech, kde jsou postavené všechny byty hlavních hrdinů, kanceláře zoologické zahrady, firma Novotných, zázemí pro zoo nebo bar. Záběry z exteriérů se natáčejí v Safari parku ve Dvoře Králové.

Natáčení spolykalo litry líčidel

Nepostradatelnou součástí zákulisí každého filmu či seriálu je maskérna, kterou projdou všichni herci, než stanou před kamerou. Na pohlaví nezáleží. V této se zatím vypotřebovalo přes 36 litrů laků na vlasy, 3 litry make-upu, 1,6 litru řasenky, 1 kilogram pudru, 9 litrů dezinfekce na štětce, 111 balení vlhčených ubrousků, 2 555 kusů vlásenek a sponek a 136 balení papírových kapesníků.

Tímto výčet zajímavostí nekončí. Zvlášť v nejnovějších dílech ZOO, které můžete sledovat každé úterý a čtvrtek večer na Primě, zní často ateliérem dětský pláč. Nebojte se ale, o novorozenecké vzlykání se starají zvukaři.

K zoo patří živá zvířata

Co by byla zoo bez zvířat, o která se starají zaměstnanci. Své už si tak odehrály žirafy, hadi, želvy, slon, nosorožec, hrošíci, plameňáci, papoušci, hrdinové psího útulku a taky spousta obyvatel Safari parku ve Dvoře Králové. Nejnebezpečnější natáčení bylo se slonem, kterému Michaela Pecháčková prováděla zvířecí pedikúru.

Čtěte také: Tomáš Klus předvedl nosorožčí tlamičku. Zapomeňte na duck face, toto je dokonalé selfie

Stejně tak se Michaela postarala o nejpřekvapivější klapku. Náhodou. Za úkol měla projíždět vozíkem po cestách v zoo, jenže herečka nemá s řízením žádné zkušenosti. Scéna byla celkem náročná, představitelka Sid měla jet rychle, vyhýbat se seriálové mámě Sabině Laurinové, již momentálně můžete sledovat na prima+ také v roli ženy, která usilovně řeší nedostatek sexu s manželem v seriálu Půlnoční zpověď, a do toho prudce zatáčet. Nepodařilo se. Herečka s vozíkem skončila v ptačí voliéře a zděšení ptáci před ní utekli. Po prvotním šoku přišel úsměv, pohlazení od seriálové mámy, objetí od štábu a slib, že od této chvíle bude mít dublérku.

Přečtěte si také o dalším odhaleném tajemství zákulisí oblíbeného seriálu: Nekonečné porce i květiny v lednici


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.