Vybíraví soupeři komplikují Tereze večer. Komu se nad polévkou udělá zle?

Prostřeno! XXVII (32) - Gal zase nejí

Speciál soutěže amatérských kuchařů se v úterý přesune k herečce Tereze Bílkové. Ta bude mít pro hosty připravenou bláznivou zábavu. Náladu jí však trošku pokazí Gal, která dodržuje speciální jídelníček. A nebudou to jediné výhrady, jež si bude muset vyslechnout.

Úterní hostitelka Tereza miluje svoji práci, běhá, cvičí jógu a zajímá se o politologii. Pokud by vyhrála, vybrala by si jednu maminku samoživitelku, které by finance pomohly. Soutěžní jídla si vybrala, protože jsou lehká a snad v klidu zvládnutelná bez větších nervů. Na menu bude tataráček z lososa s rohlíčkem z listového těsta, kuřecí vývar, kuřecí stehýnko plněné slaninou na šalotce s batáty a salátem a jako dezert zvolila borůvkové překvapení ve skleničce. V pondělí se soutěžící dozvěděli, že mají u stolu vegetariána. Proto Tereza svoje menu přizpůsobí, aby se najedl i Pepa. Ten však není jediný, kdo má dietní omezení.

Gal se svěřila, že nejí vepřové a ani ostatnímu masu příliš neholduje. Hostitelka jí tedy připraví kuřecí stehno bez slaniny a bude doufat, že bude Gal spokojená. Chyba lávky! Jakmile dostane manželka zoologického ředitele Jaroslava Haimyho Hyjánka svoji porci, zeptá se, jestli je v pokrmu máslo. „Netušila, že Gal nemůže jíst mléčné výrobky s masem. Tím pádem vyřadila Gal z ochutnávky kuřecího stehýnka,“ vysvětluje Jaroslav. Nemíchat mléčné výrobky s masem je židovské pravidlo košer stravováni. Mezi těmito jídly se musí počkat dvě hodiny. Zda to ostatní pochopí, uvidíte už vpodvečer.

Bláznivá ZOO kapela v podání soutěžících stojí za to. Podívejte se:

Kůže v polévce budou problém

Lososový tatarák si nedá ani Gal, ani těhotná Denisa. „Včera všechno jedla, měla hovězí a tři čtvrtě hodiny nato cheesecake. Takže jsem z toho zmatená,“ rozčiluje se hostitelka na adresu Izraelky Gal. „Z Gal jsem v rozpacích, nevím, co si o ní mám myslet,“ zastane se kamarádky Denisa. Kontroverzním se ukáže být i hostitelčino rozhodnutí nechat ve vývaru kuřecí kůže. Tereza to tak má ráda, ostatní úplně ne. „S kuřecím vývarem jsem měla problém. Když to vidím, obrací se mi žaludek,“ prohlásí vždy upřímná Denisa. Jen Zdeněk si pochutná – jako vždy.

Naštěstí je tu ještě zábava. Hosté budou muset místo zpěvu vyluzovat zvuky zvířat a do toho hrát na nejrůznější nástroje. Ostatní nápad ocení, protože se zvířecí kapela perfektně hodí k tematickému týdnu Prostřeno! se seriálem ZOO. Jak Tereza jako hostitelka u soupeřů obstojí a kolik za své snažení získá bodů? Dívejte se, o soutěžících se toho v úterý hodně dozvíte.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.