Celebrity

25. července 2023 17:05

Zuzana Schneidewind

Výměna hereček v hlavní roli slavného romantického seriálu. Nová Kity je odvážnější

Podle tvůrců poutavého romantického seriálu je hrdinka Kateřina, přezdívaná Kity, ve třetí sérii sebevědomější a její odhodlání ještě silnější. Jistě vám také neunikne, že má i jinou tvář. Sehnat představitelku hlavní role bylo zásadní.

Mladá, půvabná a vášnivě zamilovaná Kateřina už přežila nepředstavitelné útrapy, štěstí jí ale stále uniká. Krutý osud na ni seslal další tragédii. Pokračování velkolepého historického dramatu z východní Evropy je plné nových proher, nečekaných i šokujících zvratů, ale také (ne)spoutané lásky, kterou o něco starší a zkušenější hrdinka snad konečně najde – navzdory všem novým problémům.

Spoutaná láska je mezinárodně úspěšný ukrajinský historický seriál, který měl premiéru v roce 2019. Postupně vznikly už čtyři série. Ta třetí měla premiéru v listopadu 2021 a má 24 epizod. V prvních dvou sériích ztvárnila hlavní hrdinku Kity mladá herečka Jekatěrina Kovalčuk. Jak můžete sledovat od 30. července na Prima LOVE nebo na prima+, ve třetí a čtvrté řadě ji vystřídala herečka Soňa Priss.

Ze 400 hereček vybrali Soňu Priss

Jak tvůrci seriálu prozrazují, ve druhé a třetí sérii Spoutané lásky je Kity starší a moudřejší – a to doslova. Od chvíle, kdy jsme se s ní poprvé seznámili, uplynulo už několik let. Kateřina si za tu dobu prošla mnoha různými životními útrapami: Nejenže ji věznili zavřenou v nemocnici, dokonce přežila i to, když ji pohřbili zaživa.

Hlavní producentka seriálu Tala Pristajetska přiznává, že najít novou představitelku hlavní role nebylo vůbec jednoduché. „Měli jsme velice těžký úkol: Najít herečku do role hrdinky, kterou všichni znají a mají rádi. Když jsme začali natáčet první sérii Spoutané lásky, šlo o příběh prosté dívky, která se musí vyrovnat s mnoha překážkami a životními zkouškami. Pokračování je jiný příběh s novou Kity, která toho hodně prožila a je tím vším viditelně poznamenaná. Teď už je to úplně jiná hrdinka, která se s tou původní nedá srovnávat,“ uvádí Pristajetska. Tu pravou představitelku hlavní role hledali mezi čtyřmi stovkami různých hereček z několika zemí. Nakonec vybrali stále slavnější a populárnější Soňu Priss.

Nová představitelka třetí Kateřiny vzpomíná, že během natáčení se jí podařilo odhalit některá z tajemství hlavní hrdinky. „Kity už není tou mladou a bezmocnou dívkou, kterou bývala dříve. Ví, jakou má svoboda cenu. Je odhodlaná čelit tváří v tvář všemu, co se jí postaví do cesty, a bojovat proti nepřízni osudu. I když to znamená riskovat všechno, včetně vlastního štěstí nebo života. Nemohu vám prozradit, jestli Žadan přežije, ale určitě vás mohu ubezpečit, že Kity bude znovu milovat a bude milována,“ popisuje Soňa Priss. A my můžeme ještě prozradit, že hnací silou třetí série je opět láska. Nové epizody přinášejí sedm milostných příběhů, z toho dva se odehrávají prostřednictvím takzvaných flashbacků, které nahlížejí zpátky do minulosti postav. Nechybí ani téma zrady a společenského znemožnění.

8 zajímavostí z natáčení

  1. Natáčení třetí série trvalo sedm měsíců a jedenáct dní. Probíhalo na podzim, v zimě a na jaře ještě před napadením Ukrajiny Ruskem.
  2. Zahrálo si v ní více než 1 000 různých herců. Seriál Spoutané lásky „zaměstnává více než stovku herců ve stálých rolích a třicet herců v rolích, které se dají považovat za hlavní.
  3. Stejně jako předchozí dvě série se také ta třetí natáčela na ikonických místech východní Evropy – na Ukrajině, která je nyní sužována válkou. Natáčení probíhalo v prostředí takových historických památek, jako je Kyjevskopečerská lávra, Muzeum Ivana Honchara v Kyjevě, vila hraběnky Uvarové a vila Zajcev také v Kyjevě, na zámku Kačanivka v Černihivu, v Národním muzeu ukrajinské lidové architektury nebo na hradě Radomyšl.
  4. Velká část děje třetí série Spoutané lásky se odehrává v honosných domech a luxusních sídlech jednotlivých hrdinů. Více než dvě třetiny těchto scén vznikaly ve filmových ateliérech ukrajinských studií FILM.UA, kde vznikly módní a přepychové obývací pokoje druhé poloviny 19. století.
  5. Nejmódnější a nejelegantnější róby ze všech hrdinek třetí série Spoutané lásky nosila úplně nová postava. Tou je urozená kyjevská dáma Rogneda Bezus. Právě pro ni také bylo vyrobeno největší množství kostýmů a většina z nich je skutečným uměleckým dílem.
  6. Na některé z ušitých rób ozdobených krinolínou bylo potřeba až patnáct metrů látky. Kostýmy byly vyrobeny ze sametu, hedvábí, saténu, taftu a podobných materiálů. Cena výroby každého kostýmu začínala na patnácti tisících ukrajinských hřivnách a odtud se obvykle vyšplhala hodně vysoko. Každá róba s krinolínou a korzetem vážily nejméně deset kilogramů.
  7. Herečky oblékly ručně vyšívané kostýmy.
  8. Vyšívání kostýmu hlavní hrdinky Kateřiny, který je ozdoben krajkami a korálky, zabralo jedné švadleně více než dva týdny.

Sdílejte článek
Štítky hlavní role láska FTV Prima Prima Love herec Východní Evropa prima+ Spoutaná láska

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.