Celebrity

22. května 2024 16:40

Eliška Reiglová

Smrt Matthewa Perryho stále není vyjasněná. Úřady vyšetřují, od koho získal ketamin

Matthew Perry se předávkoval ketaminem

V říjnu roku 2023 fanoušky po celém světě zasáhla zpráva o úmrtí Matthewa Perryho, který se v pouhých 54 letech utopil ve vířivce. Herec, jenž celý život bojoval se závislostmi, podle pitvy zemřel po požití ketaminu. Úřady nyní vyšetřují, od koho toto anestetikum obdržel.

Herec Matthew Perry, známý především jako Chandler Bing z veleúspěšného seriálu Přátelé, byl v říjnu roku 2023 nalezen ve svém domě ve vířivce bez známek života. Šlo o smutnou tečku za jeho z velké části protrápeným životem, který provázely četné zdravotní i psychické problémy. Jeho skon oplakali nejen blízcí, ale také miliony fanoušků z celého světa.

V prosinci byly zveřejněny výsledky pitvy, která odhalila, že oblíbený herec zemřel po požití ketaminu. Druhotnými příčinami jeho úmrtí pak bylo užívání dalších léků a onemocnění tepen. Americké úřady rozjely vyšetřování, jehož účelem je zjistit, kdo Perrymu ketamin, po jehož požití zemřel, zprostředkoval.

Pátrání po zprostředkovateli

Případem se zabývá Úřad pro potírání drog (DEA) a podle magazínu TMZ nově také federální inspekce Americké poštovní služby (USPS). Ve hře je totiž možnost, že Matthew Perry ketamin obdržel poštou. Podle jeho nejbližších je podezřelé, že měl tuto látku u sebe, protože se před smrtí dlouhodobě cítil dobře a dařilo se mu, a jsou přesvědčeni, že žádné drogy neužíval.

Matthew Perry se netajil tím, že kvůli psychickým problémům podstupoval ketaminovou infuzní terapii. Bylo ale prokázáno, že ketamin, který zapříčinil jeho úmrtí, z této terapie nepocházel.

Podívejte se na poslední rozloučení s Matthewem Perrym:

Sdílejte článek
Štítky smrt herec Matthew Perry Přátelé Chandler Bing United States Postal Service ketamin

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 6. 2024

Pokud jste připraveni a dobře zorganizováni, Berani, měl by dnešní den proběhnout hladce a příjemně. Nebojte se oddávat fantaskním snům a věcem rozmarné povahy. Máte právo vybočit z běžné rutiny. Pokud jste však své úkoly nedělali pořádně, budete nyní muset věnovat čas dohánění a plánování dopředu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.