Celebrity

10. července 2023 13:55

Zuzana Schneidewind

Youtuber Kovy přiznal domácí přezdívky. Je synem Ježka s Bobešem, bratrovi říkají Bobr

Kovy, 7 pádů Honzy Dědka

Že je Karel Kovář (26) jednoduše Kovy, vědí už dneska i ti, kdož nejsou ve světě youtuberů či vlogerů nijak kovaní. Doma má ale tento populární chlapík ještě jinou přezdívku – stejně jako rodiče s bráchou. Zvířátky se to u Kovářů jen hemží, a když si telefonují, může to vypadat dost zvláštně.

„Mohl jsem mít i horší přezdívky. Doma se mi říká Králík,“ poodkryl před časem ze soukromí jeden z našich nejslavnějších youtuberů Karel Kovář alias Kovy v rozhovoru s Honzou Dědkem. A rovnou představil domácí přezdívky dalších členů rodiny. „Bratr je Bobr, maminka Bobeš. Můj táta je Ježek, takže když máma přijímá tátův hovor, zdraví ho ‚Ahoj, Ježku‘. Což působí mezi lidmi zvláštně,“ uvedl s úsměvem Kovy.

Za převážně zvířecími jmény stojí jeho strýc. „Je šikovný na vymýšlení přezdívek, které se uchytnou. Jsem rád, že jsem vyvázl s Králíkem, mohlo být hůř,“ dodává populární youtuber. Právě kvůli slibně se rozjíždějícímu jobu na sociální síti opustil před lety po třech semestrech studium na pražské Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v oboru marketingové komunikace a PR.

Víte, že nejlepší česká parodie k songu Despacito! je ta od Kovyho?

„Svoje první videa jsem rodičům nejprve neukazoval. Byla to herní videa, která málokdo chápe. Když jsem ale začal dělat parodie, zkusmo jsem jim to pouštěl, a když jsem viděl, že se smějí, říkal jsem si, že možná nejsou jen pro dětské diváky,“ zavzpomínal dále na úplné pracovní začátky v talkshow 7 pádů Honzy Dědka, kterou můžete sledovat v úterý večer na Primě nebo na prima+. Na prvních videích ovšem zůstával raději schovaný za kamerou. „Bál jsem se, co na mě lidi řeknou – byl jsem poďobaný a neměl jsem žádné sebevědomí. Pak jsem si aplikoval hodně oranžový pudr, vypadal jsem jako Donald Trump, ale zjistil jsem, že je lidem jedno, jak vypadám. Až i to akné ustoupilo,“ přiznal.

Kovy už je více než úspěšný youtuber

„Věřím, že rodiče věřili, že vím, co dělám. Já jsem věděl, co dělám. I paní na studijním oddělení věřila, že vím, co dělám,“ říká Kovář. Jak se ukázalo, v životě skutečně vsadil na tu správnou kartu. V současnosti má čtyři kanály na Youtube a natáčí také edukační videa pro školáky, v nichž je učí mediální gramotnosti.

Zvyšuje zároveň zájem mladých o věci veřejné, jako jeden ze tří mladých youtuberů mohl už před šesti lety promluvit s předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem o migrační krizi a vedl také rozhovor v rámci konference Evropské dialogy Václava Havla se 14. dalajlamou.

Comingout před kamerou neriskoval

Ač se Kovy už dávno nebál vystupovat před kamerou před vskutku početným publikem (jen na jednom youtubovém kanále má přes 920 tisíc odběratelů), v případě potvrzení homosexuální orientace váhal a nakonec svůj coming out uskutečnil až v knize v roce 2017.

„V té knížce jsem se vyoutoval, což jsem se bál udělat ve videu, protože jsem nevěděl, co se stane, když se to dostane na nějaký tranding a uvidí to lidi, kteří mě neznají. Kdežto tu knížku si koupí lidi, kteří mě znají. Bál jsem se, jak to lidi přijmou a jestli to nebude pro moji kariéru konečná. Tak mě uklidnilo, že reakce byly super,“ vysvětlil ještě v Dědkově talkshow Karel Kovář, který si dnes užívá spokojeného partnerství s přítelem, stylistou Miroslavem Romanivem.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.