Celebrity

4. listopadu 2023 07:00

David Laštovka

Yvetta Simonová slaví 95. narozeniny. Na Milana Chladila její partneři žárlili

Yvetta Simonová a Josef Zíma předávají žezlo mladé generaci

Zpěvačka Yvetta Simonová, která 4. listopadu oslaví 95. narozeniny, vypadá, jako by se u ní zastavil čas. Stále si udržuje mladistvý vzhled i mysl a je neuvěřitelně vitální. Jak to měla v životě s láskou?

Yvetta Simonová se během života vdávala dvakrát, ani jedno manželství jí ale nevydrželo. Prvním manželem byl František Spurný, ředitel Lucerny, s kterým měla syna Tomáše. Rozvedli se po jedenácti letech. Druhým manželem byl hudební skladatel Jaromír Vomáčka. Ani toto manželství, které bylo bezdětné, nevydrželo. Poté už se zpěvačka zařekla, že už se nikdy znovu nevdá. Jejím třetím životním partnerem byl dirigent Karel Vlach, v jehož orchestru dlouhá léta zpívala.

S Chladilem byli sousedé

Během své kariéry vytvořila nezapomenutelné pěvecké duo s Milanem Chladilem. Vystupovali téměř třicet let. Tehdy spolu trávili víc času než se svými partnery. „Milanova manželka mě znala, byla ženou v domácnosti, smířila se s tím, že spolu trávíme hodně času, ale chápala, že je to naše práce. S ní problém nebyl. Navíc se pak s Milanem přestěhovali k nám do baráku, bydleli jen o dvě patra níže, takže jsme byli sousedé. Já to měla horší, ti moji chlapi na Milana žárlili, nesnášeli ho. To víte, byl to hezký kluk, který se ženám strašně líbil. Na něj holčičky stály fronty,“ svěřila se Yvetta Simonová redaktorovi webu Prima Ženy. V úvodním videu můžete vidět, jak Yvetta společně s Josefem Zímou předali žezlo mladé generaci.

Doma to začalo skřípat

Na Chladila dodnes ráda vzpomíná. „Milan byl bodrý Moravák, měl v sobě strašně energie, temperamentu. Žil dva životy najednou. Miloval společnost a zábavu. Když jsme se jezdili po republice, znali jsme všechny restaurace. On rovnou zašel do kuchyně, kde ho už všichni znali. Poplácal holčičky po zadečku, podíval se, co vaří dobrého, ochutnával a ony byly v sedmém nebi. Během chvíle se stoly prohýbaly jídlem. Takže i když jsme chvátali na nějakou štaci, díky němu jsme byli obslouženi hned,“ prozradila s úsměvem.

Jediné, co jí na pěveckém parťákovi trochu vadilo bylo to, že nabíral až moc koncertů. „Milan nechtěl být doma a chtěl vydělávat hodně peněz, takže se dost často stávalo, že byl schopen nabrat tolik vystoupení, že to bylo až neúnosné. Když pak máte rodinu, je to problém. Doma to samozřejmě začalo skřípat. Sotva jsme se vrátili z jedné štace, už jsme jeli na další. Milan nekoukal na svátky, silvestry, dovolené… Pamatuji se, že už v lednu jsem se děsila toho, co všechno domluvil za vystoupení na MDŽ. To jsme měli i čtyři za jeden den, a to už bylo skutečně moc. To už jsem ani nevěděla, co zpívám,“ přiblížila zpěvačka.

Předčasná smrt. Chladil zemřel v autě po vystoupení

Život Milana Chladila vyhasl předčasně. Zemřel v roce 1984 po cestě z jejich vystoupení v Kašperských Horách. Příčinou byl infarkt. Bylo mu pouhých 53 let. „Jeli jsme zrovna plzeňskou šňůru a končili v Kašperských Horách. Vystoupení jsme normálně odehráli, všechno bylo jako obvykle, Milan ještě vtipkoval, koupil si dvě noční košile, hrozně si je pochvaloval. My jsme mu s moderátorkou pořadu Dášou Dvořáčkovou k nim řekly své. Hned se toho chytil a běžel do šatny se do nich převléknout, aby nám ukázal, jak mu sluší. Pak se nám přišel ukázat, tak jsem mu zopakovala, že mě to opravdu nenadchlo a v duchu politovala jeho manželku. Rozloučili jsme se, nasedli do aut, nevím proč, ale tenkrát jsme byli každý svým a odjeli domů,“ zavzpomínala Yvetta Simonová.

Poslední moment má stále před očima

Po cestě ji Chladil nečekaně dvakrát předjel. „Chvíli jsme jeli vedle sebe, tak jsem otevřela okénko a zeptala se ho, jestli něco nepotřebuje. Odpověděl mi, že je v pořádku, že jen odpočívá. To už mu asi nebylo dobře. Pak mě předjel naposledy, zamával, a to bylo naposledy, co jsme se viděli. Zemřel ještě tu noc v autě. Asi cítil, že něco není v pořádku, měl namířeno na Bulovku,“ uvedla zpěvačka.

Chladil zemřel přesně měsíc po své mamince. „V květnu jsme byli na jejím pohřbu, v červnu jsme pochovávali Milana,“ povzdechla si Yvetta. Rok a půl nato zemřel i její životní partner Karel Vlach. „Byly to hrozné časy. Největší oporou byla pro mě samozřejmě rodina. Písničky, které jsme měli s Milanem roztočené dozpíval Karel Hála, který s námi také vystupoval. Štěstí pro mě bylo, že jsem se prakticky hned vrhla zase zpátky do práce. To je nejlepší lék na bolest,“ prohlásila zpěvačka.

Sdílejte článek
Štítky rozvod smrt rodina manželství narozeniny manželé zpěvačka děti koncerty Yvetta Simonová Milan Chladil Karel Vlach Kašperské Hory František Spurný Jaromír Vomáčka

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.