Celebrity

16. září 2024 20:24

Michaela Vlčková

Za týden tady nemusíte být, vyslechla si Markéta Fialová v 18 letech. Nemoc respektuji, říká

Televizní hlasatelka Markéta Fialová (53), která je jednou z předních tváří CNN Prima NEWS, se rozpovídala o nemoci, která ji provází již od jejích osmnácti let. Uvedla, že s chronickým onemocněním žije v jisté symbióze. „Já respektuji nemoc, patří ke mně. Zároveň své nemoci za dost vděčím,“ řekla k poruše krvetvorby.

Porucha krvetvorby neboli myelodysplastický syndrom byl šéfmoderátorce CNN Prima NEWS Markétě Fialové diagnostikován, když jí bylo pouhých osmnáct let. „Mám nějakou diagnózu, kterou někdy někdo vymyslel, ale samotní lékaři říkají, že je uvedena jen pro pojišťovnu. Jde o jedno z těžko identifikovatelných krevních onemocnění, které se v tuto chvíli nedá zařadit. Takže ano, žiji s tím od svých osmnácti let s různými peripetiemi až dodnes,“ popsala novinářka v rozhovoru pro web Lifee.

V průběhu let se naučila s nemocí fungovat. Někdy jí ale nemoc přichystá opravdu náročné chvíle, jak sama přiznala. „Žijeme v jisté symbióze. Já respektuji nemoc, patří ke mně. Občas mě trochu posadí na zadek a řekne ‚bacha, trošku zpomal‘, protože já mám tendenci neustále zrychlovat a přidávat si. V tomto sama sebe neposlouchám,“ vysvětlila Markéta Fialová.

Čtěte také: Moderátorka Fialová vzpomíná na televizní pravěk: Stála jsem na koši a poslouchala Ježíše

Přestože chronické onemocnění není nic příjemného, Markéta nachází pozitiva. „Zároveň své nemoci za dost vděčím. V osmnácti letech se vám stane něco, co vás zastaví a řekne: ‚Hele, za týden bys tady nemusela být‘. Vidíte rodiče, kteří to prožívají, a vidíte ty, kteří stojí při vás, a kdo to neustojí. Bylo to pro mě pozastavení na dlouhou řadu měsíců a poměrně tvrdý náraz, takže si strašně rychle přeskládáte žebříček hodnot. A v osmnácti letech je to taková darda, která je vlastně cenná, protože vás to donutí přemýšlet o věcech, ke kterým byste třeba jinak docházela postupně,“ vyprávěla moderátorka.

Komplikace v těhotenství

Markéta je maminkou dvou dcer. Svěřila se, že během těhotenství měla její nemoc výkyvy. „Těhotenství je pro organismus každé ženy velká zátěž. Všechny ženy, které se potýkají s nějakou chronickou nemocí, to znají. Málokterá řekne, že zrovna v tomto období jí bylo báječně,“ pokračovala.

„Měla jsem období, kdy mě hormony tak zmagořily, že jsem všechno viděla v růžových barvách,“ pronesla s tím, že všichni v jejím okolí byli ve stresu a hrůze z toho, jak to dopadne.

Kvůli chronickému onemocnění provázely Markétu během těhotenství velké komplikace. „Doktoři skákali, dodnes na to určitě vzpomínají. Dala jsem jim hodně zabrat. Ale také říkám, že mé dcery jsou to nejlepší, co se mi v životě povedlo. Jsem na ně hrozně pyšná. Teď už jsou to ženy, 20 a 23 let. Obě jsou lvice a před pár týdny jsme slavily,“ nechala se slyšet půvabná moderátorka.

Kouzelné místo, kde se podtrhává krása moderátorek. Nahlédněte do televizní maskérny:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.