Celebrity

4. července 2024 11:17

Šarlota Chmelařová

Tereza Pergnerová o výchově: Jsem ta přísnější, ale dcera si z toho nic nedělá

Tereza Pergnerová (50) je dvojnásobná maminka. Starší syn Samuel (23) žije v zahraničí a dospívající dcera Nathálie aktuálně prožívá pubertu. Jak známou moderátorku změnilo mateřství a jak přistupuje k výchově?

Tereza Pergnerová je už od svých začátků moderování známá neutuchající pozitivní energií a širokým úsměvem. Jak ale sama přiznává, i ona se dokáže naštvat a být přísná. Se svým dlouholetým partnerem Jiřím Chlebečkem spolu mají dceru Nathálii, která aktuálně prožívá bouřlivé období dospívání. „Já jsem opravdu ta přísnější, ta důsledná, to trvá. Byť třeba teď v pubertě to u Natálky nemá moc velký význam, příliš si z toho nedělá, ale já stále zůstávám v té figuře,“ popsala s humorem Tereza pro Prima Ženy. „A můj muž je takový laskavý, dá se opít rohlíkem, dá se ukecat. No samozřejmě, vždyť je to jeho holčička. A ta na něj zná všechny nástroje a všechny zbraně,“ popsala Pergnerová jejich rodičovské role.

Mohlo by vás zajímat: Tereza Pergnerová se vrací zpátky do dětství. Můj muž vidí, že jsem šťastná, říká

Krásná moderátorka to ovšem bere s humorem a snaží se výkyvy nálad své dcery zvládat s potřebným nadhledem. Podle ní je nejdůležitější společně strávený čas a zážitky. „Myslím, že je hlavně důležité i v pubertě mít s mladými lidmi společný prožitek. Protože to je podle mě základní stavební kámen, když potom jsou třeba špatné časy, že si na ty hezké prožitky třeba ten mladý člověk vzpomene,“ dodala hvězda reality show VyVolení.

Společná dovolená s dcerou

I kvůli tomu společně s dcerou nedávno vyrazily na dovolenou do Egypta. „My jsme byly opravdu na krátkou dobu, tuším, že čtyři nebo pět dnů. Byl to takový spontánní nápad, že vyrazíme společně okamžitě hned a vezmeme si dva malé kufříčky,“ dodala se smíchem sympatická moderátorka, která se před časem vrátila z prosluněných Filipín, kde natáčela novou reality show Honeymoon – líbánky k nepřežití.

S Nathálkou si společný čas náležitě užily. „Dobře jsme jedly, dobře jsme spaly, plavaly jsme. Bylo to strašně důležitý, protože ten svět puberťáka je náladový a zrovna na tyhle dny nám teda padla dobrá nálada,“ popsala se smíchem Tereza holčičí výlet.

Pravidla v domácnosti

Jako matka podle svých slov vyžaduje dodržování určitých pravidel v domácnosti. „Nemám ráda lež, raději ocením nepříjemnou pravdu, než abychom si lhali. Mám ráda, když se věci, které si domluvíme, dodržují. A pokud se nemůžou dodržet, tak aby se dávaly vědět,“ popsala moderátorka

Čtěte také: Tereza Pergnerová se vrací na obrazovky. Pořád věřím na dobré konce, říká moderátorka

A jak se s příchodem svých dětí změnila ona sama? „Mateřství mě změnilo, protože takové to obyčejné, přirozené lidské sobectví, které máme, dokud vlastně nemáme děti, tak to se okamžitě mění. Někdo nastoupí na první místo a je důležitější než ty sám,“ dodala láskyplně dvojnásobná maminka.

Diváci se už brzy mohou těšit na Terezu v roli moderátorky nové vztahové reality show Honeymoon – líbánky k nepřežití, kterou uvede streamovací služba prima+.

Podívejte se na Terezu Pergnerovou v pořadu 7 pádů Honzy Dědka:

.

Sdílejte článek
Štítky moderátorka mateřství dcera vztahy výchova Tereza Pergnerová Jiří Chlebeček Samuel Pergner Honeymoon – líbánky k nepřežití

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 7. 7. 2024

Berani, pokud vás trápí nějaký citový problém, najděte zdravý způsob, jak situaci zmírnit. Přejídání problém nevyřeší. Pouze tím své potíže zamaskujete a později se s nimi budete hůře vyrovnávat. Je načase vyjet ze zajetých kolejí a vnést do situace svěžest. Máte velké množství lásky, o kterou se můžete podělit se světem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.