Tereza Pergnerová přiznala, že už není slavící typ. Ráda mlčím a naslouchám, tvrdí

Honeymoon – líbánky k nepřežití už brzy na prima+

Moderátorka Tereza Pergnerová oslavila 50. narozeniny. Jak vzpomíná na svou kariéru? A jakou největší životní radu si nese sama v sobě? To a mnohem více prozradila v exkluzivním rozhovoru pro Prima Ženy.

Tereza Pergnerová svou kariéru odstartovala už coby devatenáctiletá dívka. Původně sice toužila být herečkou, osud tomu alenchtěl jinak. Nakonec se z ní stala jedna z nejslavnějších a nejoblíbenějších českých moderátorek. Známá je především svým neotřelým a trochu bláznivým uváděním televizní hitparády v 90. letech.

Mohlo by vás zajímat: Syn Terezy Pergnerové vylétl z hnízda a stěhuje se do zahraničí. Byl to fofr, napsala

A jak na dobu, kdy potkávala největší světové hvězdy ze světa hudby, vzpomíná? Především s obrovskou pokorou a vděčností. „Vždycky jsem si vážila toho, že třeba zahraniční hvězdy a interpreti, když přijeli do České republiky a neměli chuť hovořit s někým a natáčet, většinou v mém případě udělali výjimku. A tak nějak přirozeně, spontánně a automaticky mi ten nahoře nesmírně pomáhal dostat se k lidem, ke kterým bylo jinak těžké se dostat,“ vzpomínala moderátorka v rozhovoru pro Prima Ženy.

„The Kelly Family si pamatují mě a Gotta.“

Za svou výhodu považuje i fakt, že se od ostatních moderátorů a novinářů odlišovala. S celebritami řešila podle svých slov trochu jiné věci. „Možná proto, že jsem s nimi neřešila, jaké používají nástroje a co zrovna pili, když psali ten a ten text. Tím, že jsme se bavili o věcech jim blízkých, obyčejných, životních, jsem jim byla poměrně sympatická a toho si nesmírně vážím,“ dodala Tereza. Za výjimečná setkání považuje například to s Ozzy Osbournem, Lennym Kravitzem či Michaelem Jacksonem.

Některým osobnostem dokonce utkvěla v paměti tak silně, že si ji dosud spojují s naší zemí. „Teď mi někdo posílal rozhovor s The Kelly Family, kteří o mně zase mluvili. Říkali, že z České republiky jsem já a Karel Gott. To jsou tak strašně hezké věci a s ohromnou pokorou to přijímám, že jsem opravdu něco dělala i dobře, že to mělo nějaký smysl a že to neskončilo jako nějaký vteřinový úspěch, ale že v těch lidech zůstala obyčejná blonďatá holka z Česka. To mě hrozně těší,“ popsala šťastně Pergnerová.

Narozeniny moc neslaví

Ačkoliv dříve slavila ráda, teď už na bujaré večírky moc není. „Myslím, že nejsem moc slavící typ. Naposledy jsem měla monstrózní oslavy v devadesátých letech, kdy jsem měla ještě plno energie a měla jsem pocit, že musím obejmout celý svět,“ vzpomínala na své mládí Tereza. „Ale čím starší jsem, preferuji klidnější dny a vlastně to ani nemusí být oslava. Docela ráda i mlčím, nejsem úplně dobrý společník na narozeniny. Mě to přivádí i k pláči, ne k nešťastnému, ale k ventilujícímu. Takže ráda mlčím, občas mi ukápne slza a přerodím se do nového věku,“ uvedla moderátorka legendární reality show VyVolení.

V den svých narozenin Pergnerová sdílela krásné video s poděkováním. „Tradá... je mi padesát. Padesát let chodím po tomto světě. Padesát let se na něj dívám a ještě nikdy jsem nepřestala vidět zejména to dobré v nás – i okolo nás. Padesátku nevnímám jako poločas, netuším, jak dlouho budu brázdit tento svět, ale na jednu věc jsem pyšná, jsem normální a celkem slušný člověk. Takže zhmotňuji své poděkování i psaným slovem: Ty, tam nahoře, děkuju,“ napsala Tereza na Instagram.

„Nevadí mi mlčet a naslouchat.“

A jakou největší životní radu si zatím nese sama v sobě? „Dobré je ne vždy a ne za každou cenu – to se dá aplikovat na mnoho životních situací. Pak můj táta vždycky říkal: Pocity jsou na ho*no, důležitý je prožitek. A pak ještě nesoudit a naslouchat. To je jedna z vlastností, kterou mám na sobě ráda, že mi nevadí mlčet a poslouchat druhé lidi. A cítím, že to má v životě nějaký smysl,“ zamyslela se moderátorka.

Čtěte také: Hrubešová, Pergnerová i Bočanová. Sexy mámy se pochlubily svými krásnými dcerami

V životě se toho naučila spoustu a prošla si určitým vývojem. „Určitě jsem se naučila trpělivosti a přijímat věci tak, jak jsou. Nezápasit a přijímat příjemné i nepříjemné věci, protože když svítí slunce, je snadné vidět světlo. Ale já ráda vidím světlo, i když se zrovna v životě stmívá,“ dodala na závěr moderátorka nové reality show Honeymoon – líbánky k nepřežití, kterou natáčela na Filipínách a na niž se mohou diváci těšit už brzy na platformě prima+.

Tereza Pergnerová byla nedávno hostem v pořadu 7 pádů Honzy Dědka:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 9. 2024

Experimenty kombinující kreativitu a technologie mohou vést k možnostem zvýšení vašich příjmů. Jste vnímaví k novým nápadům a ochotní vynaložit úsilí, abyste je využili ve svůj prospěch. Pravděpodobně objevíte nové talenty, o kterých jste nevěděli, že je máte. Tento den je vhodný k tomu, abyste se přihlásili do kurzu, navštívili přednášku nebo vyhledali doučování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.