Celebrity

5. září 2024 14:55

Vanesa Havlíková

Žena s vzácným onemocněním je posedlá leopardím vzorem. Cítí se díky němu silnější

Pětatřicetiletá britská influencerka Tess Daly, trpící spinální svalovou atrofií, tvoří již nějakou dobu obsah na sociálních sítích zaměřený především na módu a krásu. Právě móda, konkrétně leopardí potisk na oblečení, který nosí denně, jí pomáhá, aby se při svém onemocnění cítila sebevědoměji.

Když bylo Tess osmnáct let, diagnostikovali u ní spinální svalovou atrofii typu 2, která způsobuje svalovou slabost a atrofii. Pacient s tímto syndromem má obtíže sám se posadit nebo postavit a obvykle není schopen samostatně chodit.

Čtěte také: Zvířecí vzory jsou zpět! Inspirujte se u celebrit, které je umí vynést a nepůsobí lacině

Britka však neztratila chuť do života a rozhodla se pomocí sociálních sítí sdílet svou lásku k módě a líčení. V současné době ji sledují desítky tisíc lidí, které inspiruje nejen svým stylem, ale také stálou pozitivní náladou.

Posedlost leopardím vzorem

Co se týče módy, je pro Tess na prvním místě oblečení s leopardím vzorem. „Jsem posedlá leopardím potiskem. Je odvážný, okouzlující a cítím se v něm silná. Leopard je pro mě neutrální a hodí se ke všemu!“ tvrdí britská influencerka.

Dále zastává názor, že panuje mylná představa, že lidé s postižením by se měli oblékat konzervativně nebo splynout s davem. Ji samotnou výrazné oblečení zlepšuje náladu a díky módě může perfektně vystihnout, jak přesně se v daný okamžik cítí.

Pacientům se spinální svalovou atrofií postupně ochabuje svalstvo:

Sdílejte článek
Štítky nemoc zdraví móda spinální svalová atrofie oděv módní styl leopardí vzor Influencer Tess Daly umění, kultura, zábava a média nemoci a zdravotní potíže

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 9. 2024

Berani, dnes vám může přijít zvláštní dopis nebo telefonát a informace, které obdržíte, se vám mohou zdát poněkud zmatené. Mohou to být dobré nebo špatné zprávy, případně ani jedno, ale nepřijímejte je za bernou minci. Někdo si někde špatně vyložil nějakou důležitou informaci. Pokud je pro vás to, co slyšíte, důležité, ověřte si fakta, než to přijmete jako pravdu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.