Celebrity

5. února 2024 10:30

David Laštovka

Markéta Fialová statečně bojuje s onemocněním krvetvorby. Otce svých dcer neukazuje

Televizní moderátorka Primy a CNN Prima NEWS Markéta Fialová, která slaví 53. narozeniny, patří mezi šarmantní ženy. Stále si udržuje mladistvý vzhled a dokazuje, že věk je pouze číslo. Jaké je její soukromí?

Markétě Fialové vyšla láska až na podruhé. Se svým osudovým mužem, podnikatelem Alexem Zajícem, se seznámila krátce po rozvodu. Žijí ve spokojeném manželství už skoro pětadvacet let a mají spolu dvě děti. V roce 2001 se jim narodila dcera Alma, o tři roky později Emma.

Rodina je pro ni vším a je na ni náležitě pyšná. V zimě rádi společně vyrážejí na hory, Markéta je dokonce školená lyžařská instruktorka. V rozhovoru pro web Prima Ženy před časem prozradila, že za sněhem nejradši jezdí mimo ČR. „Jasně, že mám ozkoušené asi všechny svahy, i svoje holky jsem nechala naučit se na našich kopcích, ale lyžovat jezdíme přece jen o kousek výš a dál. Naše hory mám ráda hlavně v létě, túry, procházky, borůvky…“

Přečtěte si také: Eva Hecko Perkausová poprvé promluvila o porodu. Chlapeček Arian vážil 3,5 kila

V létě hrají rádi golf. „Když jsme se seznámili, já lyžovala, manžel ne. Manžel hrál golf, já ne. Tak jsme se dohodli, že se to naučíme, abychom byli kompatibilní,“ prozradila sympatická moderátorka v rozhovoru pro týdeník 5plus2.

Díky lékařům, svým blízkým a velké dávce štěstí žiji dodnes, říká o boji s vážnou nemocí Markéta Fialová

Své soukromí si pečlivě střeží. Na společenské události, kde jsou přítomna média, se svým manželem zásadně nechodí. Doprovod jí nejčastěji dělá její kolega a přítel Karel Voříšek. „Na to si dáváme velký pozor. Jsem přesvědčená, že je to tak správně,“ uvedla Markéta, která se od svých osmnácti let potýká s vážnou nemocí, tzv. myelodysplastickým syndromem (onemocnění krvetvorby).

S nemocí bojuje velmi statečně. „Díky lékařům, svým blízkým a velké dávce štěstí žiju dodnes. Byla období, kdy mi bylo líp, kdy mi bylo hůř, ale i nejhůř. To vám samozřejmě přerovná hodnoty, přestanete řešit nesmysly a ujasníte si, co v životě má smysl a co za nic nestojí. To je také věc, za kterou jsem své nemoci vděčná. Že vím, co mám,“ prohlásila Markéta Fialová v minulosti v rozhovoru pro Blesk pro ženy.

Připomeňte si profesní dráhu Markéty Fialové. Takhle jí přáli kolegové k padesátinám:

Markéta Fialová je milovnicí Prahy

Rodiče Markéty Fialové jsou, jak sama říká, křteni Vltavou. Prahu ona sama zbožňuje. „Je a vždycky to pro mě bude nejkrásnější město na světě. A to přesto, že tíhnu k přírodě a poslední rok bydlím už pár kilometrů za hranicí Prahy. Ale měla jsem to štěstí, že všechny zásadní věci v mém životě se děly na krásných místech. Vyrůstala jsem v domě na nábřeží u železničního mostu, pod okny Vltava a výhled na Pražský hrad. Do škol jsem chodila pod Vyšehrad, u Národního divadla, pod Petřín a nakonec vedle kavárny Slávie. Už to samo o sobě asi z člověka udělá patriota,“ zavzpomínala před třemi lety v rozhovoru pro Prima Ženy.

Hezké boty a piercing v pupíku

Má ráda módu, potrpí si především na obuv. „Nevím, jestli už je to slabost, ale hezké boty mě baví. A ty značky, kde má design nějakou linku, kvalitu materiálu i zpracování a nejlépe také příběh. Ale nerada nosím okaté značky,“ přiblížila moderátorka. A jedna zajímavost na závěr, přestože by to do ní asi málokdo řekl, v pupíku nosí piercing, což zmínila už v mnohých rozhovorech před lety, například pro Blesk. A v rodině už není jediná. Dceři Emmě se to u ní natolik zalíbilo, že si ho nechala udělat také.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.