Závist a taktika u Jindřicha. Vadí sýrový pikador i sudé počty na talíři

Párky - Prostřeno! S29 (52)

Soutěž amatérských kuchařů z Jihočeského kraje pokračuje v úterý u hostitele Jindřicha. Ten si dá záležet na promyšleném menu, až se někteří soupeři zaleknou konkurence a komentují hlouposti. Vadil by vám sudý počet rajčat a květů na talíři?

Dvaatřicetiletý Jindřich bydlí kousek od Českých Budějovic s partnerkou, dvěma dětmi a psem v moderním domě. Soutěžící budou překvapeni, že má tak pěkné bydlení. Nečekali ani rodinu, protože vypadá hostitel mladší. I to možná bude hrát roli v jejich hodnocení. Ženit se Jindřich nechce. Svatba je podle něj pro lidi, co neví, co s penězi. V zimě pracuje jako dispečer údržby, v létě podniká s plážovým barem a cukrárnou. Pro hosty v Prostřeno! připraví domácího uzeného pstruha, francouzskou cibulačku, hovězí na červeném víně, bramborovo-batátové pyré a na závěr čokoládový dort. Jindra miluje přípravu párků na všechny způsoby, tak se mu úkol týdne, kterým je pikador, trefí do vkusu.

Jenomže soutěžící budou mít k párku v rohlíku připomínky. Jindra použije sýrové párky, které měl doma v lednici. Ty ovšem budou pánové kritizovat, Daniel si přidá kečup. „Cítil jsem levný sýr v párku a hrozně mě to zklamalo,“ říká Vítězslav. Před úkolem soutěžící jedli cibulovou polévku, ve které jim sýr naopak chyběl. Teď je ho zase moc. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce, Jindřich má poznámek ostatních dost: „U těch pikadorů, to už vysloveně byla taktika. Viděli, že jsem měl dobrý předkrm, takže že by tam bylo hodně sýra, to mi přišlo jako kravina.“

Jsou v lanýžovém dortu lanýže? Podívejte se na video:

Vítězslav hledá chyby. K dortu chtěl kávu

Pstruha na předkrm vyudí Jindřich čerstvě přímo v den vaření. Veškerá snaha ovšem bude marná. Filip nejí ryby, Daniel by pstruha na předkrm nevolil. Vítězslav bude kritizovat ochucení pokrmu. Hostitel talíř ozdobí jedlými květy a rozpůlenými cherry rajčaty. Zároveň zdůrazní, že jsou jedlé květy nákladné, což někomu nebude připadat vhodné. I zde si Víťa něco najde: „Květy byly zbytečné, a ještě v sudém počtu. Rajčata v sudém počtu, o to víc to bilo do očí.“ S cibulačkou se Jindra netrefí do chuti Filipovi, který nemá rád cibuli. Všem připadá polévka nahořklá a jak už bylo řečeno, chyběl v ní sýr. S hlavním chodem bude Filip spokojený, Daniel maso a pyré označí za vynikající.

Vítězslavovi nechutná „jednolitá chuť omáčky“, ve které se ztrácelo maso. To už je vyloženě šťourání. Čokoládový lanýžový dort jako dezert bude podle všech moc čokoládový. Ale kde jsou ty lanýže? „Dezertem se Jindra vyšvihl. Zase mi tam chybělo, že nám k tomu nepodal kávu, která by zmírnila hutnost dezertu,“ stěžuje si Vítězslav. Proč si o ni neřekl, ale nedodá. Soutěžící zjistí, že část roku pracuje Jindřich v gastronomii. Budou to považovat za výhodu? Ovlivní to bodování? Dívejte se v úterý.

Vaříte podle Prostřeno! receptů?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.