Závist a taktika u Jindřicha. Vadí sýrový pikador i sudé počty na talíři
Domácí uzený pstruh, pečivo Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Francouzská cibulačka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí na červeném víně, bramborovo-batátové pyré Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čokoládový dort Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jindřich Vrtěl Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Soutěžící z Jihočeského kraje Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Soutěž amatérských kuchařů z Jihočeského kraje pokračuje v úterý u hostitele Jindřicha. Ten si dá záležet na promyšleném menu, až se někteří soupeři zaleknou konkurence a komentují hlouposti. Vadil by vám sudý počet rajčat a květů na talíři?
Dvaatřicetiletý Jindřich bydlí kousek od Českých Budějovic s partnerkou, dvěma dětmi a psem v moderním domě. Soutěžící budou překvapeni, že má tak pěkné bydlení. Nečekali ani rodinu, protože vypadá hostitel mladší. I to možná bude hrát roli v jejich hodnocení. Ženit se Jindřich nechce. Svatba je podle něj pro lidi, co neví, co s penězi. V zimě pracuje jako dispečer údržby, v létě podniká s plážovým barem a cukrárnou. Pro hosty v Prostřeno! připraví domácího uzeného pstruha, francouzskou cibulačku, hovězí na červeném víně, bramborovo-batátové pyré a na závěr čokoládový dort. Jindra miluje přípravu párků na všechny způsoby, tak se mu úkol týdne, kterým je pikador, trefí do vkusu.
Filip Kubelák Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hráškový krém s krutony Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Nepečený dort Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jindřich Vrtěl Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Domácí uzený pstruh, pečivo Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Francouzská cibulačka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí na červeném víně, bramborovo-batátové pyré Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čokoládový dort Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vítězslav Nedbal Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pomazánka guacamole Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Dýňový krém Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí steak s německou pepřovou omáčkou, pečené brambory, fazolky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Francouzské toasty se slaninou a javorovým sirupem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Daniel Virág Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Bruschetta s rajčaty a bazalkou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rajčatová polévka s bazalkou a parmezánem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Lasagne Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Sicilské cannoli Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Petr Heřmánek Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kanapky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čínská polévka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kuřecí kapsa se šťouchaným bramborem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tvarohové řezy Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jenomže soutěžící budou mít k párku v rohlíku připomínky. Jindra použije sýrové párky, které měl doma v lednici. Ty ovšem budou pánové kritizovat, Daniel si přidá kečup. „Cítil jsem levný sýr v párku a hrozně mě to zklamalo,“ říká Vítězslav. Před úkolem soutěžící jedli cibulovou polévku, ve které jim sýr naopak chyběl. Teď je ho zase moc. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce, Jindřich má poznámek ostatních dost: „U těch pikadorů, to už vysloveně byla taktika. Viděli, že jsem měl dobrý předkrm, takže že by tam bylo hodně sýra, to mi přišlo jako kravina.“
Jsou v lanýžovém dortu lanýže? Podívejte se na video:
Vítězslav hledá chyby. K dortu chtěl kávu
Pstruha na předkrm vyudí Jindřich čerstvě přímo v den vaření. Veškerá snaha ovšem bude marná. Filip nejí ryby, Daniel by pstruha na předkrm nevolil. Vítězslav bude kritizovat ochucení pokrmu. Hostitel talíř ozdobí jedlými květy a rozpůlenými cherry rajčaty. Zároveň zdůrazní, že jsou jedlé květy nákladné, což někomu nebude připadat vhodné. I zde si Víťa něco najde: „Květy byly zbytečné, a ještě v sudém počtu. Rajčata v sudém počtu, o to víc to bilo do očí.“ S cibulačkou se Jindra netrefí do chuti Filipovi, který nemá rád cibuli. Všem připadá polévka nahořklá a jak už bylo řečeno, chyběl v ní sýr. S hlavním chodem bude Filip spokojený, Daniel maso a pyré označí za vynikající.
Vítězslavovi nechutná „jednolitá chuť omáčky“, ve které se ztrácelo maso. To už je vyloženě šťourání. Čokoládový lanýžový dort jako dezert bude podle všech moc čokoládový. Ale kde jsou ty lanýže? „Dezertem se Jindra vyšvihl. Zase mi tam chybělo, že nám k tomu nepodal kávu, která by zmírnila hutnost dezertu,“ stěžuje si Vítězslav. Proč si o ni neřekl, ale nedodá. Soutěžící zjistí, že část roku pracuje Jindřich v gastronomii. Budou to považovat za výhodu? Ovlivní to bodování? Dívejte se v úterý.
Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů