Bez pomoci by byl Filip nahraný. Zradí ho přístroje a večer ukončí předčasně

Filipova orientace - Prostřeno! S29 (51)

V pondělí se v soutěži amatérských kuchařů z jižních Čech postaví k plotně benjamínek týdne Filip. Tomu se nebude dařit všechno podle představ. Spousta se toho pokazí a nesedne si ani se svými soupeři. Proč večer ukončí dříve?

Osmnáctiletý Filip pozve soupeře do pronajatého bytu ve Strakonicích, který je zařízený a uklizený díky babičce. Vaření není Filipova silná stránka, ale menu s větším či menším úspěchem trénoval. Kromě studia střední školy přispívá na sociální sítě. Svoje sledující povzbuzuje motivačním sdělením, že mají na víc, než si myslí. Na druhou stranu se řídí heslem „pít alkohol a jet bomby“. Úkolem týdne je jihočeská pochoutka pikador. Filip netuší, že jde o párek v rohlíku, a tak úkol nesplní. Nicméně pro své hosty připraví těstovinový salát, hráškový krém s krutony, těstoviny se sýrovou omáčkou a kuřecím masem a na závěr nepečený dort.

Babička Filipovi radila, ať všechny suroviny umyje a hezky nakrájí. Brzy bude v úzkých, když se začne připalovat cibule na polévku. Filip bude nešťastný, že si nemá v Prostřeno! komu říct o pomoc. Do polévky nakonec přidá bujon, který pak hostům zatají. Polévka má být krémová, ovšem mixér stávkuje. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce, nový přístroj nakonec přinese maminka s partnerem.

Podívejte se, jak se soutěžící snaží opravit sporák:

Filipova sexuální orientace jim vrtá hlavou

Po příchodu budou soutěžící překvapeni, že mají tak mladého hostitele. Nejvíc je zaujme mikina s nápisem „I love hot dads“, neboli „mám rád sexy taťky“. Při šmejdění pak kvůli tomu spekulují, zda má Filip přítele nebo přítelkyni. „Největší diskuse byla, jestli je gay nebo jestli má rád holky,“ říká Jindra. On jim ale u stolu nehodlá o soukromí vyprávět. Žije v bytě sám a s kým si představuje budoucnost, odmítá řešit. Těstovinový salát bude pro někoho málo ochucený. Polévku bude muset Filip ohřát v mikrovlnce.

Varná deska totiž stávkuje a svítí na ní zámeček. To donutí hostitele hledat pomoc u souseda a uvařit noky k hlavnímu chodu tam. Filipovi ani nevadí, že odešel z bytu. Nechá se slyšet, že nechce s hosty trávit čas. Pánové mají téměř ke všemu připomínky, což se neposlouchá příjemně. Každopádně se soutěžícím ve Filipově nepřítomnosti podaří sporák zprovoznit. Po dezertu ukončí hostitel večer předčasně. Je smutný, naštvaný a nechce už pokračovat. Bez pomoci ostatních by dnes nic nezvládl. Kolik dostane bodů a jaké budou dojmy ostatních? Dívejte se v pondělí.

Vaříte podle Prostřeno! receptů?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.