15. února 2017 14:00
Martina ČerňanskáHroznové víno vám změní postavu a zlepší sexuální život
Několik zrnek hroznového vína denně dokáže zeštíhlet váš pas a povzbudit sexuální život.
Lidé, kteří drží dietu, z ní často vyřazují hroznové víno. Jako důvod uvádějí vysoký obsah cukru. Britský list Daily Mail v interview s americkou diabetoložkou Helen Bondovou připomíná nedávné vědecké výzkumy prokazující, že hroznové víno skutečně dokáže zlepšit jak figuru, tak sexuální život.
Bobuloviny a ovoce, zejména pak červené hroznové víno, pomáhají zvládnout a minimalizovat změny, jimiž procházíme ve středním věku. Navíc nám umožní shodit několik kilogramů. Helen Bondová ujišťuje, že stačí půl hrnku nebo nevelká hrst bobulí. Zároveň však upozorňuje, že to nebude fungovat, pokud z jídelníčku nedokážeme vyřadit sladkosti a tučné sýry.
Nižší krevní tlak i hladina cholesterolu
Tyto kladné změny umožňují flavonoidy přítomné ve výrazně barevných bobulích a ovoci. Při dlouhodobém požívání dokážou snížit krevní tlak a hladinu cholesterolu a také zmenšit riziko vzniku rakoviny. Bobule hroznového vína jsou bohaté na vitamin C, vitamíny skupiny B (kromě B12), draslík, mangan, hořčík, vápník, železo, bór a sodík. Flavonoidy v plodech a resveratrol v semenech, slupce a listech jsou velmi silnými antioxidanty.
Vědci z britské východoanglické university – University of East Anglia – ve spolupráci s lékařským pracovištěm Harvardu – Harvard Medical School sestavili seznam potravin s obsahem flavonoidů, umožňujících udržet si postavu.
Již dříve provedli výzkum prokazující, že u mužů, kteří pravidelně konzumují potraviny s vysokým obsahem flavonoidů, je výrazně nižší riziko vzniku poruchy erekce. K dosažení optimálního účinku doporučují spojit dietu s pěti hodinami procházek týdně.
Pro konzumaci tohoto typu ovoce platí několik pravidel:
1. Jezte je čerstvé, protože dlouhodobé skladování nebo tepelná úprava jejich užitečné vlastnosti ničí.
2. Celé bobule a ovoce zmrazené šokovým způsobem si naopak uchovávají prospěšných vlastností maximum.
3. Ovoce i bobule jezte v celku. Také slupka je velmi prospěšná, navíc dotek kovového nože ničí vitamíny.
4. Džusy průmyslově vyrobené z těchto plodin žádný užitek pro organismus, pokud jde o přítomnost flavonoidů, nemají.
5. Víno si však vlastnosti červených hroznů uchovává – 140 mililitrů červeného vína odpovídá půl hrnku čerstvých bobulí. Flavonoidy obsažené v červeném víně jsou několikanásobně silnějšími antioxidanty než vitamín E.
zdroj: prokondici.cz