Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Rakovinotvorné potraviny, které denně jíte a možná o tom ani nevíte

Statistiky jsou nemilosrdné. Říkají, že každý třetí obyvatel České republiky onemocní v průběhu života rakovinou a každý čtvrtý na ni zemře.
Vydáno: 25.10.2016
rakovinotvorné potraviny, které denně jíme!
rakovinotvorné potraviny, které denně jíme! Autor: thinkstock.com
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Na této děsivé statistice má určitý podíl i jídlo, které jíme. Tohle je 14 potravin, které konzumujete denně a které mohou rakovinu zapříčinit.

1. Ovoce a zelenina z obchodů

U čerstvého ovoce a zeleniny by karcinogenní látky čekal málokdo. Většina plodů, které ale v obchodě nakupujeme, je ošetřena různými hnojivy a pesticidy, které jsou pro člověka toxické. Pesticidy byly prokázány u více než 98 % testovaných jablek. Těchto chemických látek se navíc nezbavíte ani důkladným omytím.

Jsou i horší věci, než sladké bonbóny

Potraviny, které podle zubařů nejvíc škodí vašim zubům. A nejsou to jen sladkosti!

2. Průmyslově zpracované maso

Dle očekávání můžeme mezi potraviny obsahující karcinogeny zařadit i všechny klobásy, párky, slaniny a podobně. Chemikálie a konzervační látky najdeme ale u většiny masných produktů. Ty mají pak působit atraktivněji.

3. Limonády

Hlavní přísadou, použitou při výrobě limonád, je samozřejmě cukr. Dále jsou v nich obsažena umělá barviva a potravinářské chemikálie.

4. Rafinované rostlinné oleje

Rafinované rostlinné oleje nebyly původně určeny pro přímou konzumaci, ale měly sloužit pro mazací zařízení, měly se přidávat do barev anebo měly být využívány jako automobilové palivo. Není se tedy proč divit, že jejich konzumace může způsobit rakovinu nebo onemocnění srdce.

5. Rafinovaná bílá mouka

Rafinovanou bílou mouku najdeme v mnoha potravinách. Prvním negativem je vysoký glykemický index, díky kterému se rychle zvyšuje hladina cukru v krvi, což může být příčinou diabetu. Navíc je tato mouka bělena chlórem a ošetřená bromem, které patří mezi jedovaté chemikálie. Vysoké množství sacharidů může mít souvislost s výskytem rakoviny prsou u žen.

 

rakovinotvorné potraviny, které denně jíme! Foto:

6. Rafinované cukry

Rafinované cukry jsou naprosto ideální potravinou, kterou podpoříte růst rakovinných buněk. Tento cukr je obsažen ve všech sladkostech, limonádách, instantních jídlech i cereáliích.

7. Umělá sladidla

Umělá sladidla využívají lidé při dietách anebo lidé trpící cukrovkou. Většina z nich obsahuje chemikálii aspartam, která je pro tělo smrtelně jedovatá a může způsobovat i rakovinu.

8. Light a DIA potraviny

Všechny potraviny, které jsou označovány jako DIA nebo light, obsahují ve většině případů aspartam, o kterém jsme již mluvili. Mimo rakovinu může způsobovat i srdeční problémy a vrozené vady.

9. Losos

Losos bývá považován za jednu z největších delikates a je považován za velmi zdravou potravinu. Pravdou ovšem je, že zdravý je pouze losos, který byl uloven v přírodě a nepochází z farmového chovu. Tam jsou totiž krmeni granulemi obsahujícími pesticidy, antibiotika a další známé karcinogeny.

10. Bramborové chipsy

Bramborovým lupínkům byste se měli pokud možno zcela vyhnout. Jsou plné průmyslově vyráběných tuků, obsahují umělá dochucovadla, konzervační látky a barviva. Jsou navíc smaženy ve vysokých teplotách. Proto obsahují akrylamid – známý karcinogen obsažený v cigaretách.

11. Konzervovaná rajčata

Vyhnout byste se měli veškerým konzervovaným potravinám. Studie prokazují, že vnitřní část plechovky, která je pokrytá chemickou látkou zvanou bisfenol, může vést k neplodnosti a onemocnění srdce. Rajčata jsou extrémně nebezpečnou surovinou. Jejich kyselost způsobuje, že se bisfenol extrahuje přímo do samotných rajčat.

12. Popcorn z mikrovlnky

Oblíbená pochutina k večeru u televize. Snad by vás ani nenapadlo, že jeden sáček obsahuje chemikálie, které se ukládají do jater a způsobují rakovinu slinivky a neplodnost. Obsahuje navíc i diacetyl, další karcinogenní látku.

13. Potraviny s vysokým obsahem soli a uzené

U těchto pochutin, jako jsou salámy nebo klobásy, je prokázáno, že způsobují vyšší výskyt rakoviny žaludku.

14. Geneticky modifikované potraviny

Jako GMO jsou označovány potraviny, které byly během pěstění modifikovány chemikáliemi. Ty nesou zodpovědnost za vrozené vady a růst nádorů. Jako geneticky modifikované jsou dnes pěstovány sójové boby, pšenice i kukuřice.

-km-

Článek je zařazen v: losos, rakovina, chipsy, sladkosti, rakovinotvorné potraviny, umělá sladidla, kuřecí maso, rafinované cukry, popcorn
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama