Celebrity

28. září 2024 17:07

redakce Prima Ženy

Zeman slaví narozeniny v luxusním hotelu. Přišli mu gratulovat Babiš či Faltýnek

Miloš Zeman slaví 80. narozeniny

Bývalý prezident Miloš Zeman slaví v sobotu 80. narozeniny. Velkolepá oslava se koná v luxusním hotelu Štekl v Hluboké nad Vltavou. Na oslavu dorazil třeba Andrej Babiš či bývalý místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek.

Velkolepá oslava se koná v hotelu, který je pro veřejnost na celý den uzavřen. Vjezd do areálu luxusního ubytovacího zařízení střeží několik členů ochranky. Mezi prvními gratulanty byli slovenský premiér Robert Fico a slovenský ministr obrany Robert Kaliňák.

Bývalý premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš přijel do Hluboké nad Vltavou bez manželky Moniky, se kterou nežije. Bývalému prezidentovi přišel osobně pogratulovat také bývalý místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek, kterého na Hlubokou doprovodila okouzlující partnerka.

Faltýnek přinesl Zemanovi jako dar umělecké dílo. „Obraz se jmenuje Tři kamarádi a maloval jsem ho minulý týden, maloval jsem ho asi tři a půl hodiny," sdělil Faltýnek pro Blesk s tím, že Zeman od něj moc obrazů nemá.

Na oslavu dorazili také herci Jaroslava Obermaierová (78) a Ivan Vyskočil. Vyskočil pro Zemana dovezl malý globus. „Pan prezident se prý rád dívá na svět s úsměvem. Tak kdyby náhodou seděl v křesle, tak se i tak může dívat na svět s úsměvem," vysvětlil výběr dárku pro Super.cz Vyskočil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bartoš byl mizerný ministr. Fiala je ale zbabělec, ani já takhle nikdy nejednal, říká Zeman

Bývalý prezident Miloš Zeman patří spolu se svými předchůdci Václavem Havlem a Václavem Klausem k trojici nejvýraznějších polistopadových politiků. Jeho působení stále budí pozornost a Zeman je stále aktivní jako glosátor politického dění.

V médiích často rezonují jeho nejrůznější, často kontroverzní či urážlivé výroky, postoje či spory. V posledních letech byl v centru pozornosti celé země jeho zdravotní stav. Nyní čerstvý osmdesátník ukončil své prezidentské období loni 8. března. Je v důchodu, ale otevřel si novou kancelář a stále komentuje veřejné dění.

Miloš Zeman působil v politice od začátku devadesátých let. Jeho jméno je spjato především s ČSSD, které až do roku 2002 předsedal. Strana v čele s ním vyhrála v roce 1998 volby a uzavřela smlouvu o vládnutí s hlavním ideovým protivníkem – pravicovou ODS vedenou Václavem Klausem.

Po neúspěšné kandidatuře na prezidenta odešel na několik let do ústraní, odkud se vrátil rovnou na Pražský hrad. V roce 2013 porazil svého soka Karla Schwarzenberga a stal se prvním českým přímo zvoleným prezidentem. Funkci obhájil v roce 2017, kdy ve druhém kole prezidentských voleb vyhrál nad Jiřím Drahošem.

Zeman jako prezident podle politologů rozdělil společnost, měl řadu odpůrců. Během výkonu funkce byl kritizován například za řadu kontroverzních výroků včetně vulgarit, za výběr spolupracovníků, za snahy trestat své kritiky či za přílišnou náklonnost k nedemokratickým režimům v Číně a Rusku.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 9. 2024

Experimenty kombinující kreativitu a technologie mohou vést k možnostem zvýšení vašich příjmů. Jste vnímaví k novým nápadům a ochotní vynaložit úsilí, abyste je využili ve svůj prospěch. Pravděpodobně objevíte nové talenty, o kterých jste nevěděli, že je máte. Tento den je vhodný k tomu, abyste se přihlásili do kurzu, navštívili přednášku nebo vyhledali doučování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.